למה צריך חלבון אחרי אימון ואיך זה משפיע?

למה צריך חלבון אחרי אימון?

האימון שלך לא נגמר לאחר שהוצאת את כל הכוח שלך במכון הכושר. נכון, כשאתה מסיים את השעה הזאת של סבל (עוטף אותך בתחושת יתרון בלתי נגמרת), יש עוד שלב חשוב שאתה לא רוצה לפספס. אם אתה מתכוון להשיג את התוצאות שאתה רוצה, החלבון הוא התשובה – ואין זה רק כי הוא קרוב למעון של התנגדויות במחשבות המותשות שלך! אז בואו נ dive in (ככה אומרים, לא?) לכל מה שצריך לדעת על החלבון הזה ואיך הוא עוזר לגוף שלך להתאושש אחרי עבודה קשה.

מה קורה לגוף שלך כשאתה מתאמן?

בעוד שאתה משקיע את כל המאמצים שלך במכון, הגוף שלך עובר תהפוכות לא פשוטות. כשאתה מכניס את השרירים שלך לתהליך של אימון, אתה למעשה מסתכן בפגיעה מיקרוסקופית. זה מה שמביא לתחושת הכאב שלאחר האימון, הידוע בכינויו 'DOMS' (Delayed Onset Muscle Soreness). הגוף שלך מגיב בצורה חכמה מאוד – כשאתה נותן לו את החומרים הנכונים (כמו חלבון), הוא מתקן את עצמו וגם בונה מחדש את השרירים בצורה חזקה יותר.

בוא נדבר על רמות החלבון

ולא, לא הכוונה לחלבון של שוקולד! הכוונה היא לרמות החלבון שאתה צריך להכניס לגוף אחרי האימון. יש לנו כאן כמה מספרים שעליך להכיר:

  • חלבון לאנשים שמתאמנים ברצינות: בין 1.2 ל-2.0 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף ביום (תלוי ברמת הפעילות).
  • זמן אידיאלי לצריכה: 30-60 דקות לאחר האימון – זה הזמן שבו השרירים שלך צמאים לחלבון כמו שאתה צמא למים לאחר ריצה.
  • חלבון שמגיע ממקורות שונים: לא חייבים לשתות שייק חלבון! דגים, עופות, טופו, ואפילו קטניות יכולים לעשות את העבודה.

שאלות שכדאי לשאול את עצמך

  • מה קורה אם אני לא אוכל חלבון אחרי האימון? ההסתברות למתאמנים יחשבו שזו אמירה לא מרשימה, אך האמת היא שהמסת השרירים תיחלש, וההחלמה תהיה איטית יותר.
  • השייק שלי טעים – אבל האם זה מספיק? אם השייק שלך מכיל חלבון, פירות וקטניות, בהחלט, אתה על המסלול הנכון!
  • לא אוהב חלבון? ישנן אופציות טבעוניות ושונות, כמו את הנן ואחרים!

איך בונים את השייק האידיאלי?

כעת, נניח שאתה באמת מעוניין להכין את השייק המושלם שלך. השייק הזה לא רק יפנק את החיך שלך אלא גם יחזק את השרירים שלך. אז מה צריך?

  • חלבון: חלבון ביצה, אבקת חלבון מסויה או מוצרי חלב.
  • פירות: בננה או פירות טרופיים – מי לא אוהב את זה?
  • נוזל: מים, חלב או חלב שקדים – מה שמתאים לך.
  • תוספות: שיבולת שועל, אגוזים, או אפילו קינמון – תוספת של טעם ובריאות.

סצינה חביבה: הקשר בין חלבון לתרגול

דמיינו את סצנת המכון הכושר: אנשים מסביבכם מתאמנים, וכאשר השעון מסמן את סוף האימון, כולם רצים להכניס את החלבון. אחד מהם שואל: "כמה זמן זה לפני שאני מתחיל לתפוס את פראי הים של השרירים שלי?", והשני עונה: "די מהר, רק חשוב לא לשכוח את המנה שלך!".

האם פעילות בחדר הכושר זה כך?

באופן טבעי, לא כולנו באים לחדר הכושר כדי לרכוש מתנות לחבר'ה שלנו. אז מה בעצם מחפש האדם המודרני? חלבון, שרירים ותחושת גאווה! האימון אז הוא תהליך של אתגר לא רק לגוף, אלא גם לנפש. האם אפשר לאכול גם צ'יפס אחרי האימון? בתנאי שיש לך תכנית חלבון מאורגנת, למה לא?

למה שגם המתאמנים צריכים להתמחות בחלבון?

כשרובנו מתקשים להבין את היתרונות של חלבון, צריכים לדעת שמה שנוגע לחלבון במילוי השרירים לא נגמר שם. חלבון גם חשוב לרקמות אחרות בגוף כמו עור, שיער וציפורניים. כמו כן, חלבון תורם לתהליך ההתאוששות לאחר פציעות.

שאלות נפוצות

  • מה ההבדל בין חלבון מהצומח לחלבון מהחי? חלבון מהצומח מכיל יותר סיבים תזונתיים אולם לעיתים פחות חומצות אמינו חדשות.
  • האם חלבון יקפיץ לי את משקל הגוף? זה תלוי – אם המטרה שלך היא בניית מסה, באמת! אחרת, כדאי לשים לב לצריכה.

לסיכום

דבר אחד ברור – החלבון הוא ידיד טוב שלנו לאחר האימונים. הוא עוזר לנו בבנייה של השרירים, מעניק לגוף את מה שהוא צריך כדי להתאושש, וגם משדרג את המצב רוח. אז בפעם הבאה שאתה גומר אימון, אל תשכח לחגוג קצת עם חלבון טוב! וגם אם לפעמים יש לך רגש של "למה אני מסיים עם שייק?", זכרו – זה חלק משמעותי בנוסף לאימון שלך.כי מה שלא

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן