מה יש יותר חלבון: חלמון או חלבון? גלו עכשיו!

"`html

חלמון או חלבון: היכן נמצא החלבון באמת?

במתחם הקולינרי והבריאותי, נדמה כי שניהם – חלמון וחלבון ביצה – חוו לא פעם דעות מנוגדות. האם חלמון הביצה הוא אוצר חלבונים המיועד למכחישי הדיאטות, או שהחלבון הוא המלך הבלתי מעורער של התזונה? במאמר הזה נצלול לתוך עולם החלבון ונשבור כמה מיתוסים בדרך.

אז מה זה בעצם חלבון? ומה חשוב לדעת?

חלבון הוא אחד המרכיבים החיוניים ביותר לתפקוד הגוף. הוא נוכח בכל תא ותא בגוף, ומשפיע על:

  • תמיכה בשרירים
  • ייצור הורמונים
  • תהליכי החלמה וריפוי
  • תפקוד מערכת החיסון

כדי להבין איזו חלק בביצה מספק יותר חלבון, כדאי לבחון את הרכבם של חלמון וחלבון.

מה נמצא בחלבון? והאם הוא באמת מעניין?

בואו נדבר על חלבון הביצה – החלק הלבן שכולנו מעריכים. מדובר במרכז החלבון של הביצה, מכיל כ-60% מהכמות הכוללת של הביצה. החלבון עצמו משמש כמקור חלבון מהיר וקל, ועשיר ב:

  • חומצות אמינו חיוניות
  • ויטמינים
  • מינרלים שונים

חלבון ביצה הוא גם דל בשומן ובקלוריות, מה שמקנה לו יתרון עבור מי שרוצה לשמור על משקל תקין.

חלמון: גיבור לא נודע!

כעת נעבור לחלמון – חלק הביצה שקיבל יחס לא הוגן בעשרות השנים האחרונות. מעבר להיותו טעים, חלמון מציע כמות חלבון נאה – 30% מהחלבון שבביצה. זהו גם מקור מצוין ל:

  • שומנים טובים
  • ויטמינים כמו ויטמין D
  • האם ידעתם שהוא מכיל גם חומרים מזינים כמו כולסטרול?

למרות כל הפחדים משומנים, מחקרים חדשים מראים כי חלמון אינו פוגע בלב, אלא עשוי לתמוך באורח חיים בריא, כל עוד הוא נצרך במידה.

אז באמת יש הבדל בחלבון בין החלבון לחלמון?

כמו הרבה דברים בחיים, התשובה אינה פשוטה. חלבון הביצה מציע ריכוז גבוה יותר של חלבון, אך חלמון הביצה תורם גם הוא לאחוז מכובד ממכלול החלבונים של הביצה. אם אתם מתכננים להשתדרג בתפריט החלבונים שלכם, שקלו לשלב גם חלמונים בתפריט.

שאלות נפוצות

  • האם מותר לאכול חלמון אם אני בדיאטה? בהחלט, כל עוד הכמויות נשמרות.
  • מה תורם יותר להעלאת מסת שריר? חלבון ביצה.
  • האם חלבון הביצה יותר בריא מחלבון של שאר מקורות? כל סוג חלבון יש לו יתרונות, אבל חלבון ביצה מצוין!

אז מה המסקנה הסופית?

לסיכום, מובן שחלמון וחלבון בעלי ערכים תזונתיים חשובים וכל אחד מהם מביא איתו יתרונות. אם עקרונות התזונה המודרניים לימדו אותנו משהו, זה שיש מקום לכל מרכיב תזונתי בתפריט של כל אחד ואחת מאיתנו.

אז בפעם הבאה כשאתם עומדים מול ביצה, זכרו: זה לא רק אודות החלבון. חשוב לשמור על איזון תזונתי ולהעניק לגוף את כל מה שהוא צריך.

נסו לשלב את שני החלקים בתפריט שלכם, ותגלו את עוצמת החלבון בקלות!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

לגלות את ממרח צמחי בטעם כבד של פעם

"`html ממרח צמחי בטעם כבד של פעם – טעמים וזיכרונות עולם הקולינריה שלנו מפעים, ומלא במגוון רחב של טעמים וריחות. אחד מהמוצרים

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן