מתכון מדהים לנקניקיות מטוגנות במגוון סגנונות!
הדבר הראשון שעלה לי בראש כשחשבתי על הנקניקיות המדהימות האלה היה: אהבה ממבט ראשון. כן, זה אסור להיות הופעה רגעית, כי עם הקסם של הנקניקיות המטוגנות, פשוט אי אפשר להתעלות! כששמים את הנקניקיות הטריות במחבת, השמיים מתקדרים והנדנדה מתחילה. והטעם? פשוט מושלם!
זמן הכנה: כ-30 דקות. רמת קושי: קל מאוד. מספיק ל: 4-6 מנות.
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים:
עכשיו, כשכבר הראינו לכם את הקסם שמחכה לכם, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים שייקחו אתכם למסלול הנפלא הזה. הנקניקיות הן צד מרהיב בכל מאכל שאתם יכולים להעלות על דעתכם, אז בואו נתחיל:
- 500 גרם נקניקיות (בחרו את הזן שאתם הכי אוהבים – תורכים, עופות או אפילו טבעוניות)
- 3 כפות שמן זית (או שמן רגיל אם אתם מעדיפים)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 2 שיני שום קצוצות דק (אופציונלי, אבל מדהים)
- 2-3 כפות קמח תפו”א לזיקוק טעמים (אופציונלי)
- רוטב חריף או כבדות בצד, למי שאוהב את זה מעודן!
שלבי ההכנה:
נתחיל במלאכת הקסם, וכל שלב כאן הוא כמו מופע קסמים בעיניים:
- התחילו בחימום שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני-גבוה.
- חיתכו את הנקניקיות למספר קטעים – באורך של בערך 5 ס"מ.
- לאחר שהשמן חם, הוסיפו את הנקניקיות למחבת, ותשמעו אותן מתזזות ככל שהן מתחילות לטגן.
- הוסיפו את שום הקצוץ, הפפריקה, המלח והפלפל למחבת – תנו לכל זה להתערבב במשך כ-10 דקות.
- הנמיכו את הלהבה והוסיפו את קמח התפו”א אם עוברים לשיטה המושלמת, והקפיצו בעדינות את התערובת למשך 5 דקות נוספות.
- בצעו הפסקה להתרגעות – אתם בדרך למשהו אגדי!
- הוציאו את הנקניקיות מהמחבת והניחו על נייר סופג כדי לספוג עודף שמן.
- וזהו! הגישו עם רוטב חריף או דמוי קיסר בצד. יאללה, תסמכו עלי כאן…
ישנן כמה גרסאות נוספות שניתן לחשוב עליהן למי שמעוניין לשדרג את המתכון! למשל, חתיכות קטנות של ירקות על מנת להוסיף קראנץ' טעים, או בכלל לנסות עם עוף או דג במקום הנקניקיות הקלאסיות.
שדרוגים ותוספות אפשריות:
כשהכול כל כך טעים, למה לא להוסיף עוד? ישנם שדרוגים ותוספות רחבות לעבודה! אפשר להוסיף:
- פיסות צ'ילי חריף כדי להרגיש את התשוקה!
- חתיכות פריזאי עם גבינת מוצרלה נימוחה.
- תיבול עם אתנחתה מתוקה כמו דבש או סירופ מייפל שמשדרגים את החוויה לבין את המלח.
- סלט ירוק בצד או טחינה – ההגשה עם סלט קיץ מרענן משדרגת את המנה!
- למי שאוהב פירות, חצילים קלויים יכולים לקחת את המנה זו למקום חדש ומעניין.
שאלות ותשובות:
איך יידע אם הנקניקיות מוכנות? תשומת הלב כאן היא כשפשר להרגיש אותן פריכות מבחוץ ולרכות מבפנים. אם אינן נראות כה כהות מבחוץ, זהו זמן מצוין להוציאן מהמחבת!
אפשר להשתמש בנקניקיות עוף או טופו? בהחלט. הנקניקיות הכי טובות שיש באות בהרבה וריאציות, וההכנה נותרה ממש דומה.
האם אני יכול לחמם אותן אם אני נשאר עם שאריות? לחלוטין! מספיק לשים אותן בתנור או במחבת על חום קל.
האם ניתן להקפיא נקניקיות מטוגנות? כן, אלא אם כן אתם מעדיפים להתרגש מהן טריות! הקפיאו אותן בשקית אטומה זמן מקסימלי של חודשיים.
האם ניתן להחליף את הקמח בתוספות דל פחמימות? אפשר בהחלט! ישנם קמחים ללא גלוטן או לחלופין קמח שקדים. אני ממליץ לבדוק עם כמה מתכונים כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
כמה זמן הנקניקיות יישארו טריות? אם אתם שומרים אותן במקרר, ניתן לשמור אותן ניסו זמנן ב-3-4 ימים.
איך לקשט את המנה עבור אירוח? שלבו כמה ירקות חתוכים צבעוניים מסביב ונגיעה של רוטב בחינם. גם עטרת נענע תוסיף כאן פיזור יפה.
האם אני יכול להכין את המתכון מראש? בהחלט, אך השאלה כאן היא: האם תצליחו להתאפק? בגלל שהן כל כך ממכרות, יש סיכוי גבוה שהן יימנעו מלהתקרר!
האם ישנן גרסאות פיקנטיות למנה? למי שאוהב את הטעמים החזקים, הוסיפו רוטב חריף נוסף, צ'ילי מוגזם או אפילו תערובת תבלינים מתובלת!
בקצרה, המתכון הזה הוא טיפול מושלם שמעורר במוחנו מאכלים קלאסיים וזיכרונות שאי אפשר לשכוח. המילוי המושלם שנכון גם למבוגרים וגם לילדים. אז יאללה, כשאתם מכינים את המנה המופלאה הזו, אל תשכחו לשתף אותה עם החברים ברשתות החברתיות – תעבירו את השמחה לכולם!