חברים יקרים, אם אי פעם חשבתם שאין דרך להכין אורז מושלם ללא כירה או סיר מיוחד – כנראה שעוד לא נתקלתם במתכון המטורף הזה שעומד לשנות לכם את כל מה שידעתם על בישול אורז! תארו לעצמכם אורז אוורירי, רך ונפלא שמבשל תוך דקות ספורות במיקרוגל הביתי הפשוט שלכם.
נשמע כמו חלום? אז כן – אורז במיקרו! ובכן, הגיע הזמן להפוך אותו למציאות מתוקה (או אולי מלוחה במקרה הזה). אז בואו נעלה על ההזנקה ונצא למסע שיהפוך אתכם לשליטי האורז הבלתי מעורערים בממלכת המיקרוגל!
זמן הפלא:
- זמן הכנה אקטיבי: 2 דקות, כן כן, שמעתם נכון!
- זמן בישול במיקרוגל: 10-15 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל)
- סה"כ זמן מההתחלה ועד לצלחת: פחות מרבע שעה, יאללה תתקתקו
- כמות: מנה אישית שתספיק לשובע אחד עם חיוך ענק
- רמת קושי: קלה כמו אחד ועוד אחד (אולי אפילו יותר)
הרכיבים הסודיים לאורז המנצח שלנו:
- כוס אורז לבן (רצוי אורז יסמין או בסמטי להרגשה אקזוטית)
- כוס וחצי מים רותחים
- כפית שמן זית או חמאה (להוספת טעם וברק)
- קורט מלח (לא חובה, למי שמעדיף את הדברים מתוקים)
אם אתם רוצים להישאר נאמנים לגרסה הצמחונית/טבעונית, פשוט תשמרו על המתכון המקורי. ללא גלוטן? אין שום דאגה, האורז מטבעו נקי מגלוטן ומתאים לכולם!
הקסם מתחיל – צעדים פשוטים להכנת האורז שלא תפסיקו לדבר עליו:
- מכניסים את האורז לקערה עמוקה וגדולה המתאימה למיקרוגל (חשוב מאוד!) ושוטפים אותו היטב במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים. מסננים וזורקים את מי השטיפה.
- מוסיפים את המים הרותחים, השמן/חמאה והמלח (למי שמתפרע), מערבבים קלות בכף ומכסים עם צלחת הגשה או מכסה מיוחד למיקרוגל.
- מכניסים את הקערה למיקרוגל, מכוונים ל-10 דקות בעוצמה הגבוהה ביותר, לוחצים על כפתור ההפעלה ונותנים לקסם לקרות!
- אחרי 10 דקות מוציאים בזהירות (כי זה לוהט!), מערבבים בעדינות עם מזלג ובודקים אם האורז ספג את כל הנוזלים והגיע למרקם הרצוי. אם עדיין קשה מדי, מוסיפים עוד 3-5 דקות וזהו, סיימנו!
- מגישים חם לצד מנה עיקרית או כתוספת מפנקת, ומתענגים על האורז האוורירי, הטעים, והמושלם שיצרתם בקלי קלות.
5 סיבות בריאות מדליקות לאכול את האורז הזה בלי רגשות אשמה:
- מכיל פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה לאורך זמן
- נחשב לדגן מלא ובעל ערך גליקמי נמוך יחסית
- מהווה תוסף מעולה למנות עיקריות להשלמת הערך התזונתי
- אידיאלי לספורטאים ופעילים הזקוקים למנות עתירות פחמימות
- מתאים לכמעט כל הדיאטות והתוכניות התזונתיות הידועות
אופציות מטריפות לשדרוג האורז שלכם ברמות אחרות: חשבתם שהגעתם לשיא עם האורז הלבן? חכו שתשמעו מה אפשר לעשות כדי להפוך אותו לסופרסטאר אמיתי! נסו להוסיף לתערובת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בצל ירוק או כוסברה קצוצים. אפשר גם לפזר מעל אגוזים קלויים, צימוקים, גרעיני דלעת ושקדים שיוסיפו מרקם פריך ועניין. רוצים משהו יותר אקזוטי? הכניסו בסוף הבישול קוביות אננס, תירס או אפילו חומוס מטוגן ותהפכו את האורז לארוחה שלמה ומיוחדת. השמיים הם הגבול!
ריכזנו בשבילכם את כל התשובות לשאלות הבוערות על אורז במיקרוגל:
איך בוחרים את הכלי המתאים להכנת אורז במיקרו? הסוד טמון בבחירת קערה רחבה ועמוקה, עשויה זכוכית או קרמיקה (ללא מתכת!), עם נפח גדול מספיק לאורז להתנפח ולהכפיל את עצמו. כמו כן, חשוב שתהיה מותאמת לשימוש במיקרוגל כדי למנוע נזקים או תקלות.
האם אפשר להכין כמות גדולה יותר של אורז במיקרו? זה אפשרי, אבל דורש קצת יותר כישורים. הכלל הוא להכפיל את כמות המים ביחס לכמות האורז, ולהאריך את זמן הבישול ב-5 דקות על כל כוס אורז נוספת. אבל שימו לב, ככל שהכמות גדלה, כך עולה הסיכון לבישול לא אחיד או לגלישה של האורז.
מה עושים אם האורז יצא דביק מדי? קודם כל, לנשום עמוק ולא להיכנס לפאניקה. זה קורה למיטב השפים. פשוט הוסיפו מזלג ובצעו תנועות עדינות של ערבוב והפרדה כדי לשחרר את הגרגרים הדבוקים. אם זה לא מספיק, אפשר להוסיף כף שמן זית או אפילו מעט מים רותחים ולערבב שוב בעדינות.
האם אפשר לשמור שאריות אורז לארוחה הבאה? בהחלט! האורז שהכנתם במיקרוגל יכול להישמר עד 5 ימים במקרר, בקופסה אטומה. כשבא לכם לאכול, פשוט מחממים שוב במיקרו עם מעט מים או שמן להחזרת הלחות והטריות. אפשר גם להשתמש בשאריות להכנת אורז מוקפץ, כדורי אורז או אפילו קינוחי אורז מתוקים.
מה התוספות האולטימטיביות לאורז המיקרו שהכנתי? פה אתם יכולים ממש לתת לדמיון שלכם לצאת לחופשי! כל מה שאתם אוהבים יכול להתחבר לאורז ולהיות מנה מנצחת. אני ממליצה בחום על תבשיל קארי הודי, ירקות מוקפצים בסגנון תאילנדי, קציצות עוף ברוטב פיקנטי או אפילו מעדן כמו פאד תאי מלא בטעמי ים. תנסו ותופתעו!
חברים שלי, אני לא יכולה שלא לחייך כשאני חושבת על כל הרגעים המופלאים שעברתי עם קערת האורז המהביל הזו מולי. החל מארוחות שישי משפחתיות, דרך בילויים מפנקים מול הטלוויזיה ועד לפיקניקים קיציים בפארק – האורז הזה תמיד היה הבסיס המושלם לארוחה טעימה ומשמחת. ויש משהו קסום בידיעה שאפשר להכין אותו בקלות כזו בכל פעם מחדש, בדיוק כמו שאוהבים ובשלל גרסאות מרגשות.
אז מה אתם אומרים, יקירים? הגיע הזמן להרים את ההזמנה שלי ולהצטרף אל מועדון מאסטר שף האורז? קחו את הכוס והמיקרו, וצאו אל ההרפתקה שתשנה את האופן שבו אתם חושבים על אורז! מבטיחה לכם – אין סיכוי שתתאכזבו מהתוצאות המדהימות, הטעם המושלם והריחות המשכרים שימלאו את הבית. ואל תשכחו לשתף אותי ואת כל האוהבים שלכם בתמונות היצירות ובחוויות המרגשות! כי אין דבר יותר כיף מלדעת שעזרתי ועוד אנשים נהנים מהאוצר הקטן הזה.
צאו לדרך חברים, ותיהנו מכל רגע!