איך להכין דוסה מתכון פשוט וטעים בבית

דוסה – מתכון מדהים עם טעמים ממכרים!

אין דבר שמרשים יותר מאשר להתיישב ליד שולחן אוכל שבו מגישים מנות צבעוניות, חמות ומלאות בטעמים. עכשיו דמיינו את עצמכם במדינה רחוקה, מוקפים בכל טוב ומסתקרנים לגלות מה יש למטבח ההודי להציע. אחד המאכלים המפורסמים ביותר שם הוא הדוסה – פנקייק אורך שהשכבות שלו כל כך פריכות, בצבע חום-זהוב, ומגיעות עם שלל תוספות רטובים וטעימים.

מתכון זה מתאים למשפחות, לאירוחים ואפילו לארוחות בוקר מיוחדות. הוא משגע, אגדי והכי טעים שיש! הכנת הדוסה דורשת כמה רכיבים פשוטים, אך הדרך שבה הם משלבים את עצמם יוצרת תוצאה שמעוררת התלהבות. יאללה, בואו נצלול לתוך עולם הטעמים המרהיבים של הדוסה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

מרכיבים דרושים

כדי להכין את הדוסה המדהים והנשכן הזה, אנו נזדקק למספר מרכיבים שמפיחים בו חיים. להלן הרשימה:

  • 1 כוס אורז בסמטי (או אורז מהסוג שאתם אוהבים)
  • ½ כוס עדשים צהובות (מסוג מוהר) או עדשים ירוקות
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כורכום
  • מים, לפי הצורך
  • שמן קוקוס או שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

כמובן שאפשר לשדרג את הדוסה לצרכים שונים של דיאטה או העדפות קולינריות. למשל, ניתן להכין דוסה ללא גלוטן על ידי החלפת האורז בקוואקר או דגנים אחרים. עבור גרסה טבעונית, נשמור עליו כמו שהוא, פשוט עם ירקות בצד.

שלבי ההכנה

הכנת הדוסה היא כמו ללכת דרך השוק ההודי, כל מה שאתם מכניסים לתהליך נותן למנה טעם ייחודי. עבור רוב האנשים, השלב הראשון הוא הקשה ביותר, אך כשמתגברים עליו, כל השאר הופך לפשוט. קראו בעיון את השלבים הבאים:

  1. שוטפים את האורז והעדשים במים עד שהמים יוצאים צלולים.
  2. משרים את האורז והעדשים במים במשך 4-6 שעות (ככל שיותר זמן, כך ייצא לכם דוסה גבוה ונימוח).
  3. מסננים את התערובת ושמים בבלנדר עם מעט מים (לפי הצורך) ומטקנים עד שהתערובת חלקה.
  4. מעבירים לקערה ומוסיפים את המלח והכורכום, ומערבבים היטב.
  5. חממים מחבת ברזל או טפלון על חום בינוני-גבוה.
  6. כאשר המחבת חמה, יוצקים כף מהתערובת ומשטחים אותה בעזרת כף רוחבית, לקבלת צורה דקה ועגולה.
  7. מטגנים עד שהתחתית חומה ופריכה, ולאחר מכן מצפים בשכבת שמן מצידה השני.
  8. ממשיכים כך עם שאר התערובת, מבשלים ומשאירים את הדוסות לחכות בחום.
  9. מוסיפים את התוספות הרצויות, כמו קארי ירקות, צ'אטני פיקנטי או רוטב קוקוס!
  10. מגישים חם ונותנים לכל הסועדים ללקק את האצבעות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו כשיש לנו את הדוסה המושלמת, מה דעתכם לשדרגו? יש כל כך הרבה אפשרויות שיכולות להוסיף עוד טעמים:

  • תוספת של ירקות קצוצים לתערובת הדוסה – כמו גזר, תרד או ברוקולי.
  • אפשרות לשדרוג עם חומוס במילוי או רוטב פיקנטי!
  • למישהו שאוהב את הטעמים האסייתיים, הוסיפו ג'ינג'ר או שום לתערובת.
  • ניחוש: שימוש בעשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה יביאו נוסף הרגשה מרעננת.

שאלות ותשובות

איך להגיש את הדוסה?
הדוסה היא מנה שאפשר להגיש עם מגוון רטבים. צ'אטני קוקוס, טנדורי או אפילו רוטב ירקות יכולים להוסיף טעמים נוספים.

האם אפשר להכין דוסה מגרגרי חומוס?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום האורז והעדשים, וזה ייתן למנה טעמים מדהימים.

איך אפשר לשמור על דוסות אם נשארו?
אם נשארו דוסות, אפשר לשמור אותן במקרר, עטופות בניילון נצמד. לחמם במחבת לפני ההגשה.

איך ניתן להפוך את הדוסה לבריאה יותר?
ניתן להפחית את כמות השמן ולהשתמש בשמן קוקוס שהוא בריא יותר. וגם להוסיף ירקות בתוספת למילוי יכנס בהצלחה פילוסופיה בריאה.

כמה זמן לוקח להכנת הדוסה?
הכנה ולדוסה תארך כ-15-20 דקות. כדאי להוסיף 4-6 שעות למרכיבי רטבים לשדרוג.

מה השוני בין דוסה פריכה לדוסה רכה?
הפריכה מתקבלת כשמשתמשים בכמות שמן גבוהה יותר וטיגון על חום גבוה. דוסה רכה, להוסיף יותר מים לתערובת.

האם אפשר להכין דוסה על מחבת רגילה?
יש להשתמש במחבת שטוחה ולא בחיפויים לא מתאים. אך ניתן להכין גם על מחבת סטנדרטית אם אין ברזל.

האם דוסה נחשבת למנה טבעונית?
כן, מכיוון שמרכיביה הם טבעיים ואינם מכילים מוצרי חלב או בשר, זה ככל הנראה מזוהה טבעוני מושלם!

האם ניתן לשדרג דוסה למנה מתוקה?
בוודאי! ניתן להוסיף קקאו לתערובת ולטגן את הדוסה, להגיש עם ריבה קונפיטורה.

כיצד ניתן לשדרג את הדוסות למנת בוקר?
הציעו הדוסות עם ביצה עלומה מעל או עם פרי קיץ טרי בצד – הרעיון שיביא להפגנת אדרנלין לרגע הבוקר!

זהו, חברים! יש לכם את המתכון לדוסה הכי טעים שיש! אין ספק שתרצו לשתף את זה עם כולם. אם ניסיתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותנו ותספרו איך יצא!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

לימונדה גרוס – המתכון שיכבוש את הקיץ!

מתכון ללימונדה גרוס מדהימה ואגבית מה הסוד של לימונדה גרוס, אתם שואלים? ובכן, מדובר בשילוב המושלם בין חמיצות מתוקה לתחושת רעננות שמשגעת

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן