מרק שעועית אדומה מרוקאי
כשחושבים על מרק, עולה לראש הריח המופלא של תבלינים, ירקות מבושלים ושעועית אדומה שמביאה עמה את קסם המטבח המרוקאי. מרק השעועית האדומה שלנו הוא מדהים, ממכר ומעלף, והכי חשוב – הוא גם בריא ואפשר להכין אותו בקלות ובמהירות. זוהי מנה של סבתא, מנה שמשקפת מסורת עשירה ומזכירה לנו את חמימות הבית. קחו לכם רגע להתרכז, כי המתכון הזה הולך להשתלט על לבבותיכם ועל שולחן האוכל שלכם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מינון: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין מרק שעועית אדומה מרוקאי מלא טעמים, אנחנו זקוקים למבחר מצרכים. הרכיבים שלהלן יתנו לכם את המרק המושלם שנמס בפה:
- 1 כוס שעועית אדומה, שרויה במים למשך לילה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזר קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית קימל טחון (לא חובה, למי שאוהב)
- 1.5 ליטר מים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקרפיון)
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט דלגו על השום ושתפו את החבר'ה בתוצאה האגדית שתקבלו גם בלי מוצרי חלב.
שלבי ההכנה
אחרי שצברתם את כל החומרים הדרושים, מתחילים לעבוד על המרק המופלא הזה. הנה שלבי ההכנה:
- משרים את השעועית האדומה במים למשך הלילה, כך שתהיה רכה ונעימה.
- מניחים סיר גדול על הכיריים ומחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקנים לו ליטוף קל של טיגון עד שיתקבל צבע זהוב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב עד שהארומה מתפשטת ברחבי המטבח.
- כשהבצל והשום הגיעו לרמה מושלמת, מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
- מתבלים עם התבלינים – כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מוסיפים את השעועית המושרת והמים, ועליכם להביא לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך כ-45 דקות, עד שהשעועית רכה והמרק סמיך.
- בוחשים מדי פעם, לא רוצים בעיות מהמחבת, נכון?
- לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
ואז, מה שצריך לעשות זה למזוג את המרק לצלחות ולהתענג על כל כפית וחריצי השעועית שנמצאים בפנים. זהו, הגעתם לנחלה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שלא חייבים לעצור כאן. אפשר להוסיף למרק תוספות שמערבבות טעמים:
- לימון חמוץ או נענע עליונה – יביאו לכם טעמים מרעננים.
- אפשר להוסיף קוביות צלעות או בשר עוף לאלה שאוהבים את המנה משגעת.
- אם תרצו לאתגר את עצמכם, הוסיפו חצילים קלויים או פטריות סויה מרושעות שזה שדרוג מדהים!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום השעועית האדומה?
אפשר לשים שעועית לבנה או חומוס כדי לקבל מרק בעל טעמים שונים ולא פחות נפלא.
האם אפשר להכין את המרק יומיים מראש?
בהחלט! המרק אפילו משתבח ביום למחרת, כאשר הוא סופג עוד טעמים.
מה אם אני לא אוהב תבלינים חריפים?
אני ממליץ להתחיל עם תבלינים קלים יותר כמו פפריקה מתוקה בלבד, ולהרגיש את הטעמים!
האם המרק מתאים לילדים?
בוודאי! פשוט הקטינו את כמות התבלינים אם אתם חוששים מממריץ יתר.
האם אפשר להקפיא את המרק?
גם כן! מרק שעועית אדומה מצוין להקפאה, פשוט נוודא להוציא את האוויר משקית הקפאה.
מה כדאי להגיש עם המרק?
לחם פריזאי חם או פיתה טרייה הן הבחירות המושלמות לצלחת מלאת הטעמים.
כיצד ניתן להפוך את המרק לגרסה דלת פחמימות?
אפשר להוציא את תפוחי האדמה ולהשתמש בשעועית בלבד.
באיזו תבנית כדאי להשתמש אם אנחנו עושים עוגה?
אף אחד לא ביקש עוגה כאן, אבל אם זה מה שבא לכם! עוגת דבש מתוקה תשתלב טוב עם המרק.
האם המרק יישאר טעים אם נשתמש בשעועית מקופסה?
אכן, זהו פתרון מהיר ומעולה, פשוט לשטוף את השעועית בקפידה.
מה עוד כדאי להוסיף כדי לשדרג את המרק?
אז כיף לכם להוסיף כף טחינה מעל, או לקושט עם יוגורט עיזים! כל אזור וטעמו.
אגב, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה. תנו להם לטעום את ההרגשה המדהימה שמגיע ממעורבות במטבח וביצירת מרק פנגן כמו של סבתא. יאללה, שתפו את המתכון בפייסבוק או באינסטגרם, ואל תשכחו לתייג אותנו!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


