סלט מנגולד קלאסי ועשיר בניגודיות
רגע, רגע! לפני שאתם מתחילים לחשוב שסתם מדובר בעוד סלט רגיל, כדאי שתדעו – סלט המנגולד הזה הוא כוכב! עם צבעים מרהיבים וניגודים מדהימים, הוא מכניס לחיים טעמים בעוצמה שאין כמותה. יהיו לכם גם משובגים וגם מבולבלים, כי השילוב של המנגולד הטרי, האגוזים המתקתקים, והרטבים המיוחדים, יגרמו לכולם לבקש עוד מנה. מדובר במנה כל כך מרשימה, ששווה לכל אחד שיש לו רבע שעה פנויה לבשל אותה. אז תאחזו חזק בכסאות, כי זה הולך להיות מדהים!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 10 דקות
- רמת קושי: קלה כקלי קלות
- כמות מנות: 3-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל המתכונים המפנקים, גם כאן יש כמה רכיבים פשוטים שיהפכו את הסלט הזה לממכר. הסלט הזה הוא אגדי ויכול להוות מנה עיקרית מצוינת או תוספת לגזרת הקטנים. מייד תבינו למה תמיד מדברים עליו בהתלהבות. הנה מה שאתם צריכים:
- 1 חבילה של מנגולד (בערך 300 גרם)
- 1/2 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים
- 2 כפות סויה
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל לפי הטעם
עכשיו, אם אתם בשלב של ניסיונות, תוכלו לשדרג את הסלט הזה עם רכיבים נוספים. למשל, ניתן לשלב קוביות גבינת פטה או דובדבנים מיובשים. זה משגע!
שלבי ההכנה
והנה מגיע החלק המרגש – ההכנה! הסלט הזה כל כך פשוט, שלעיתים אני תוהה האם באמת קניתי אותו במסעדה או שהכנתי אותו לבד. מייד נעבור לשלבים המהירים של הכנה:
- נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- נוסיף את השום הכתוש ונטגן למשך 1-2 דקות, עד שהוא מתנדף ומריח נעים.
- נוסיף את המנגולד למחבת ונטגן כ-5 דקות, עד שהעלים מתחילים להתרכך.
- בינתיים, נחתוך את הסלרי ונוסיף אותו למחבת.
- נוסיף את אגוזי הפקאן קלויים ונטגן 2-3 דקות נוספות.
- במקביל, נערבב את הסויה, מיץ הלימון, מלח ופלפל בקערה נפרדת.
- נשפוך את הרוטב למחבת ונערבב עד שכל רכיבי הסלט מתאחדים.
- נשנוך ביס, נוודא שהטעמים מתאימים לנו – ואה! זה מעלף.
- נגיש את הסלט חם או פושר ואפילו קיסר! בסגנון מיוחד.
כשהבאנו את הסלט לקו הסיום, חשוב להשתמש באיזה ניגוד נוסף! רוטב יוגורט או אול איילה רמוני יכולות להשתלב בצורה נפלאה ולטפח את חוויית הטעם. השמיים הם הגבול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בכל מה שקשור לאוכל, יש לאלף דרכים להוסיף שילובים, כהן או כהן. בשדרוג הסלט הזה, אנחנו בהחלט ממליצים על:
- שקדים קולים במקום אגוזי פקאן – טעם אגדי נוסף.
- קוביות תפוחי אדמה קלויים או בטטה, להוספת מרקם ומגוון.
- לגרסה טבעונית אפשר לשדרג את הרוטב עם טחינה.
- להוסיף קוביות גבינת פטה מתפוררת – זה פשוט משגע.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על טריות הסלט לאחר ההכנה?
סלט מנגולד הוא הטוב ביותר כשהוא מוגש טרי. אם אתם רוצים לשמור אותו, תוכלו לשמור את הרוטב בנפרד ולהמיס אותו על הסלט ממש לפני ההגשה.
אפשר להשתמש במנגולד קפוא?
מנגולד קפוא בהחלט אפשרי, אבל יש לקחת בחשבון שהוא לא יהיה אותו רענן. בכל זאת, אם זה מה שיש, תעשו את זה!
האם אני יכול להוסיף עוד ירקות לסלט?
בוודאי! גזר קצוץ, רצועות גמבה או כל ירק אחר שתרצו.
איך אני יודע שהמנגולד מוכן?
המנגולד יכול להיות מוכן כאשר הוא מתרכך, אך תנו לו לשמור על צבע ירוק יפיפה ועסיסיות.
מה ההמלצות הטריות?
הכי טוב לנסות להכין את הסלט הזה בעונה! תוכלו להרגיש את הטעמים באוויר!
אילוסטרציות – איך המנגולד צריך להיראות?
העלים צריכים להיות ירוקים רכים ונשיים. השורשים צריכים להיות הבסיס היציב.
האם אני יכול להוסיף רוטב אחר?
בהחלט, ניתן לשדרגו עם רוטב שמן זית ובאלזמי – תנו לפקטור האגדי להיכנס!
מה אם אני לא אוהב אגוזים?
אפשר פשוט להשמיט, הסלט יישאר טעים גם בלי!
האם הסלט הוא אוכל עם ערכים תזונתיים?
בהחלט! המנגולד הוא ירק רך ובריא מאוד המלא בויטמינים ומינרלים.
כמה זמן אני יכול לשמור את הסלט במקרר?
כעבור למעלה מ-24 שעות הוא יתחיל לאבד מערכו, אז כדאי לאכול אותו טרי.
כל הידע הזה בידי שלכם! אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם; שתפו אותו עם חברים וקרובים ותהנו יחד מסלט מנגולד מדהים! הפיצו אותו ברשתות החברתיות, כי מי יודע – אולי יגלו כמה טעמים חדשים!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה