מתכון פנקייק יפני – הנפלאות המופלאות של העכביש היפני!
בתחום הקולינרי, פנקים יפניים הם כמו קסם באוכל. פנקייקים שאותם רוצים ללטף, לאכול ולשנורר מכולם עוד! אלו הם לא סתם פנקייקים, אלא משהו הרבה יותר מדהים ומיוחד. הם גבוהים, רכים ונימוחים, והשילוב של כל הטעמים והמרקמים פשוט משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 2-3 מנות (תלוי ברעב שלכם)
הרכיבים הדרושים
בעזרת המרכיבים הפשוטים הללו, אתם תכינו את הפנקייקים הכי טעימים שיש. הם יהיו כל כך גבוהים ונימוחים, שתרצו שוב ושוב לאכול מהם. בסופו של דבר, תגלו שזו לא סתם מנה, אלא מסע קולינרי! במתכון זה, נוכל לעמוד על המערכת המיוחדת של הפנקייקים היפניים.
- 2 ביצים גדולות
- 50 גרם (כ-4 כפות) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 100 גרם (כ-3/4 כוס) קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- שמן צמחי לטיגון
- סיר טפלון בקוטר 10 ס"מ
הבעיה היא שעם המתכון הזה, ייתכן שלא תצליחו לעמוד בפיתוי לאכול את הפנקייקים לפני שיתקררו. מדהים, נכון? אבל אל דאגה – הפנקייקים החמודים הללו תמיד ייכנסו לתהליך ההכנה!
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית או דלת פחמימות, יש לכם כמה אפשרויות מעניינות. לפנקייק טבעוני, ניתן להחליף את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס חלב שקדים. לרפדים, אנחנו ממליצים להשתמש בקמח שקדים או בקמח כוסמין.
שלבי ההכנה
אחרי שמסיימים לאסוף את כל המרכיבים, הנה לכם השלב המרגש – להכין את הפנקייקים המהממים!
- במיכל בינוני, נשבור את הביצים ונוסיף את הסוכר. נטרוף היטב עד שהתערובת תתמזג בצורה מושלמת.
- נוסיף את החלב וטעם הווניל ונמשיך לערבב עד שהכל יתערבב.
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח ואבקת הסודה לשתייה. לאחר מכן נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ונערבב בעדינות.
- חימום הסיר על חום נמוך והוספת מעט שמן צמחי שיסייע במניעת הידבקות.
- נש pour את התערובת לסיר, בכמות של 1/3 מהתערובת, ונכסה את הסיר עם מכסה. תנו לפנקייקים להתבשל על חום נמוך במשך 5-7 דקות.
- לאחר שהפנקייקים עלו והתייצבו, הפכו אותם בעדינות ותנו להם להתבשל עוד 4-5 דקות לכל צד.
- כשהפנקייקים מוכנים, הוציאו אותם מהסיר והניחו אותם בצד. חזרו על התהליך עם שאר התערובת.
- הנה הגיע הזמן אכילה! ניתן להגיש את הפנקייקים עם סירופ מייפל, ריבה, או אפילו פרי טרי – כל מה שתוכלו לדמיין!
פנקייקים יפניים הם לא רק מאכל, אלא חוויה נפלאה. בכל ביס תוכלו לחוות את האור, הכיף והפשטות שכולנו מחפשים במטבח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפתיע את האורחים? אתם יכולים להוסיף לתערובת הפנקייקים רבע שעה לפני סיום הבישול פירות כמו בננות, פירות יער או שוקולד צ׳יפס. איזה שילוב משגע! אפשר גם לשדרג עם שמנת מתוקה או רוטב שוקולד מעל לפנקייקים – חוויה אגדי!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הפנקייקים לימים הבאים?
אפשר לאחסן את הפנקייקים בקופסה סגורה במקרר ועד ארבעה ימים.
האם אפשר להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט! קפיאו את הפנקייקים בין יחידות עם ניילון עטיפה, ובשעת הצורך הם יחזרו להיות רכים ונפלאים.
האם ניתן להכין את הפנקייקים ללא קמח?
יש אפשרות להשתמש בקמח שקדים או כוסמין כאופציה ללא גלוטן.
מה מומלץ להוסיף לפנקייקים?
אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים, פרי קצוץ מוכן או אפילו שוקולד מריר לפנקייקים!
מה ההבדל בין פנקייק יפני לפנקייק רגיל?
פנקייק יפני הם הרבה יותר גבוהים וערוכים בצורה נימוחה אוורירית, בעוד פנקייק רגילים יותר שטוחים ודחוסים.
מה התקופת יציבות של הפנקייקים לאחר הבישול?
הפנקייקים יישמרו 2-3 ימים במקרר, לאחר מכן יש לאחסן במקפיא.
האם ניתן לשדרג את הפנקייקים לתבשיל אחר?
כמובן! פנקייקים יפניים הם בסיס מצוין לשילובים יצירתיים עם שמן זית, עשבי תיבול וגבינות.
מה הזמן הטוב ביותר להכין את הפנקייקים עם ילדים?
בשעות הבוקר, לפני הלימודים, זה הזמן המושלם להרגיש את הריחות מזוגגים במטבח!
אפשר להכין את הפנקייקים במיקרוגל?
לא מומלץ, כי הם לא יצליחו להיות אווריריים.
האם זה מתאים הן לארוחת בוקר והן לקינוח?
בהחלט! זה עומד להיות קינוח מטריף או ארוחת בוקר מפנקת!
צריכים לספר לחברים על המתכון המדהים הזה? שתפו אותו ברשתות החברתיות, כי ביתכם ייהנה מהפנקייקים המופתיים הללו, והמכונה לא תפסיק לאקם את הקולות הללו שאנחנו מאוד אוהבים לשמוע! תהנו!