איך מכינים תורמוס בלי סיר לחץ
תורמוס, זהו מאכל אגדי, לא רק טעים אלא גם בריא ומלא בתוכן. מה שנשמע מפחיד, בעצם מסתכם בכמה שלבים פשוטים שלא מצריכים שום מכונת פלא. מדובר בתהליך שמחקה את השיטה המסורתית, אבל בלי הצורך להניח סיר לחץ בבית. מישהו אמר "ממכר"? אנחנו מדברים על טעמים שמגיעים ישירות מהים התיכון, שעושים קסמים בכל ביס. זה הזמן שלנו לספר לכם איך בדיוק מכינים את הפלא הזה, שלרוב עושים רק בשיטות מסורתיות, ואילו עכשיו ניתן להביא אותו אל שולחנכם במינימום מאמץ!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 24 שעות (כוללים השריה)
- רמת קושי: קל
- המנה מספיקה ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, החומרים הם אלו שעושים את המנה. בתורמוס אנחנו משתמשים בחומרים מאוד פשוטים, אך התוצאה היא מרהיבה, כמו בבר על חוף הים!
- כוס תורמוס פניני (הלימון הכחול, לא להחמיץ)
- 4 כוסות מים
- מלח – לפי הטעם
- שום כתוש, לפי הטעם (מישהו אוהב חזק, מישהו אוהב עדין)
- מעט שמן זית איכותי
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט (מושלם גם בצבעים)
- לימון – למי שאוהב לטפוח על הראש בעת האכילה
אם אתם רוצים לגוון את הטעמים והמרקם, ניתן להוסיף להרבה מתכונים כאלו גם תבלינים כמו כמון או כורכום, שיעניקו להם נופך מעניין.
שלבי ההכנה
לכל מתכון יש את הדרך שלו, ואם נבצע את השלבים האלה בקפידה, התורמוס שלנו יהיה נימוח בפה, ובוודאי שירה לאוזניים. בואו נתחיל!
- נניח את התורמוס בקערה גדולה למספר שעות כדי ללטף את השעון.
- לאחר ההשריה, נחליף את המים על ידי סינון התורמוס.
- בשלב הבא, נעביר את התורמוס לסיר עם מים נקיים. (אל תדאגו, לא נשתמש בלחץ).
- נביא את המים לרתיחה, לאחר מכן נ сниз את הלהבה ונבשל כ- 45 דק' עד שהתורמוס מתרכך (אה, זה יהיה משגע).
- בשלב זה, נוסיף מעט מלח, שום וזמן לבשל עוד כ-10 דק'.
- כשהתורמוס רך וריחני, נסנן שוב על ידי מסננת.
- אחרי שהמים סוננו, ניתן לתורמוס לנוח כ-10 דק' ולספוג את כל הטעמים.
- נעביר לקערה ושם נוסיף מעט שמן זית, מלח ותיבול נוסף לפי הטעם. זאת ההזדמנות השנייה שלנו לשמור על אותו טעם!
- לא לשכוח לקשט בפטרוזיליה קצוצה ולשדרגו עם פרוסות לימון.
והנה לכם, התורמוס מוכן לניגוב או לאכול בעצמכם! פשוט, לא?
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המושלם, כמה רעיונות לשדרוגים? ניתן להוסיף למנה הבסיסית טחינה או רוטב יוגורט – זה ירים את המנה לגבהים חדשים ובאמת יהפוך אותה לבריאה ומרעננת. אפשר גם לשחק עם תוספות כמו עגבניות קצוצות, בצל סגול או אפילו פיקנטית חריפה במידה ואתם חובבי חריף במיוחד!
כמובן, מי שאוהב את הקלאסיקה יכול פשוט לעזוב את כל השדרוגים וליהנות מתורמוס ללא תוספות נוספות. בכל מקרה, עם או בלי, תורמוס הוא מושלם בפני עצמו!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהתורמוס בשל כמו שצריך?
כשהוא רך אך לא מתפרק, הוא מוכן. אפשר גם לנסות עם חתיכת תורמוס.
האם ניתן לשמור את התורמוס במקרר?
בהחלט! אפשר לשמור אותו בכלי סגור במקרר במשך עד שבוע.
איפה ניתן למצוא תורמוס?
היום אפשר למצוא תורמוס בחנויות המוכרות תבלינים, חנויות אורגניות וגם בסופרמרקטים.
מה אם אני רוצה להכין תורמוס טבעוני?
אין בעיה! מתכון זה הוא כבר טבעוני, אז תהנו!
האם יש טכניקת הכנה אחרת?
יש המון טכניקות! חלק מהאנשים מעדיפים לאכול אותם כשהם מוגשים מבושלים בסיר קונבנציונלי.
מה אפשר להוסיף לתורמוס?
אפשר לשדרג עם תבלינים כמו כמון או כורכום, רוטב חריף, או סלט ירקות.
האם צריך להשרות את התורמוס לפני הבישול?
לגמרי! זה עוזר לרכך אותו ולמוקדם את הזמן בישול.
כמה זמן זה לוקח בישול?
כחצי שעה, כמובן עם זמן ההשריה הכולל.
האם אני יכול להקפיא את התורמוס?
מומלץ להקפיא רק אחרי הבישול. כך ישרוד במקפיא מספר חודשים.
האם קראת על תורמוס של סבתא?
אכן, תורמוס הוא אחד המתכונים הקלאסיים והאהובים ביותר על ידי הרבה אנשים. עכשיו אתם יודעים להכין אותו בעצמכם!
זה הזמן שלכם לשתף את המאמר הזה ברשתות החברתיות, להתרגש יחד עם החברים ולטפח תרבות אוכל עם מתכון מדהים, נעים ומשגע! אל תשמרו את כל הטעמים האלה לעצמכם!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה