בלינצס מלוח: מתכון קל וטעים שאסור לפספס!

בלינצס מלוח: המנה המושלמת לחגיגת טעמים

שמתם לב שהקיץ סוף סוף הגיע? השמש זורחת, הציפורים מצייצות, ומגיע הזמן לפנק את עצמנו במנה משגעת ומרעננת שמעלפת את כל החושים – בלינצס מלוח! כיום, הם לא רק קלאסיקה של סבתא, אלא גם אפשרות חדשה מלהיבה שניתן לשדרג, לשנות ולגוון. המנה הזאת משוגעת, מדהימה וממש ממכרת. כל ביס נמס בפה, עם שפע טעמים שנעים על הלשון כמו ריקוד. אז קחו דקות אחדות לעצמכם, אנחנו הולכים ליצור קסם במטבח!

זמן הכנת המתכון: 1 שעות. רמת קושי: בינוני. מספק 6 מנות.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • ממציאה: 6-8 בלינצ'סים

הרכיבים הדרושים

כדי לבשל בלינצ'ס מלוח אגדי, דליקים ללקט את כל החומרים המעניינים. אתם תזדקקו:

  • 2 כוסות קמח חיטה (או קמח חסר גלוטן אם אתם בעניין)
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כוסות חלב (אפשר גם חלב אגרי או חלב שקדים)
  • 1/2 כוס מים (אם בשילוב עם חלב מרגיש לי כבד, ניתן להוסיף מים בלבד)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של שטח פפריקה או כמון (תוספת של טעמים מיוחדים)
  • 50 גרם חמאה רכה או שמן זית בריא
  • מלית למילוי (גבינת פטה, תרד, חצילים קלויים, פטריות – מה שתרצו!)

האנשים שאוהבים לשכב על הספה ולפנטז על אוכל יודעים לומר שמיצוי טעמים כזה הוא מושלם לכולם. בעבודת צוות אינפורמטיבית, ניתן גם לאלתר ולהשתמש במוצרים שונים בהתאם לטעמים של כל אחד.

שלבי ההכנה

מול הדברים המתקדמים הללו, כל אחד יכול למצוא את הדרך להכין את הברווזים האדומים. אז נתחיל! הנה השלבים להכנה:

  1. בתוך קערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח עם המלח והפפריקה.
  2. עושים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את הביצים, מתחילים לערבב.
  3. בהדרגה, מוסיפים את החלב ואת המים, ממשיכים לערבב עד שהעיסה חלקה ואחידה.
  4. מוסיפים את החמאה או השמן לתערובת, לערבב שוב.
  5. מחממים מחבת עם טפיחה של חמאה או שמן, ומעבירים ממנה כף עיסה.
  6. בוחרים לצפות את התערובת מכסה, ומבשלים כ-2-3 דקות עד שהבלינצ'ס מזהיב בשוליים.
  7. בעדינות, הופכים בעזרת תרווד את הכיבוד המתקבל ומבשלים לצידו השני כ-2 דקות נוספות.
  8. יש להניח את הבלינצ'ס המבושלים על צלחת שטוחה, וניתן להניח גזירי ניה או נרות חורף לאווירה ביתית משגעת.
  9. מניחים את המלית שבחרנו במרכז כל בלינצ'ס, מקפלים כמו מעטפה, מניחים יפה על צלחת שטוחה.

ועכשיו מגיע השלב הנעים ביותר – תוספות! הבלינצ'ס האלה כל כך מגוונים וניתנים להענקה שיכולים להפוך לכל מיני צורות מגניבות. ניתן למלא אותם בגבינות שונות, צמחייה טרייה, טחינה וסחוג, כרוב כבוש, או כל טעם אחר שהופך לכם את היום למהנה יותר. השדרוגים הם פשוט אינסופיים!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הבלינצ'ס במקפיא?

כן, אפשר לשמור את הבלינצ'ס גם בהקפאה. עטפו כל בלינצ'ס בנפרד בניילון נצמד, ואז הניחו בשקית מקפיא. הם יחזיקו מספר חודשים.

למה כדאי להשתמש במלח ובפפריקה?

המלח מעניק טעם, ובחירה בפפריקה נותנת להם צבע יפה ומעט חריפות. דברים קטנים, אבל עם השפעה גדולה!

אפשר להכין גרסה טבעונית?

כן, אפשר להמיר את הביצים בתחליף ביצים מהצומח ואת החלב בחלב צמחי. התוצאה מדהימה!

כיצד ניתן למלא בלינצ'ס בצורה בריאה?

אנו יכולים לבחור במילויים כמו דפי נבטי אלפלפה, גבינות רכות דלת שומן, ירקות קלויים, ועוד.

מה המינימום שאפשר להשקיע בהכנת הבלינצ'ס?

אפשר להפחית את המספרים המוצעים – למשל לקצץ כמות הקמח או הביצים, ולא נגמרת האפשרויות.

אני לא אוהב גבינה. מה אני עושה?

אין בעיה! קחו דוגמאות אחרות, כמו טחינה, טופו או ירקות קלויים. כל מה שעושה לכם נעים בלב!

האם אפשר להכין אותם מראש?

בוודאי. הבלינצ'ס יכולים לחכות בצמוד למילוי, זמן ההכנה יכול להיות גמיש.

אילו רטבים מומלצים מעל?

רטבים יכולים לגוון את כל המנה. טחינה, שמן זית, טריאקי, או אפילו יוגורט.

מה עוד כדאי להגיש עם הבלינצ'ס?

מומלץ להוסיף סלט ירקות רענן, או פירות כקינוח, תוספת שמעלפת לכל מנה!

בושה של העולם הוא שהתענגויות לא מתוקות כמו בלינצ'ס צפויות לחדור על פניכם. חולפים ימים, ואתם יכולים לשתף את המתכון הזה ברשתות, עם חברים, ולהפיץ את האהבה שמאחורי המנה המדהימה הזו! זה יעשה טוב לכולם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן