בצק עלים עם שוקולד השחר – מתכון אגדי!
תארו לעצמכם רגע, בוקר של יום שישי, השמש זורחת במלוא הדרה והשמיים כחולים כים. במקום לישון עוד קצת, אנחנו מתעוררים עם רעב עז לכלוגינה מתוקה, מבחוץ חמים, פריך ומלא בשוקולד נמס. נשמע כמו חלום? זה מתכון שיגרום לכם לרצות לקבוע את יומכם סביבו! באנו עם מתכון שיגרום לכם ולכל מי שסביבכם להתענג על רגעים בלתי נשכחים. אז הרימו את הכוסות של הקפה, תנו לשוקולד לשלם את המחיר, ובואו נצלול לעולם המופלא של בצק עלים עם שוקולד השחר!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתקדם, בואו נדבר על החומרים שאנחנו זקוקים להם, כי בכנות, הם מה שמוציא את המתכון הזה מכלל השגרה. מדובר ברכיבים כאלו שיכולים להפוך כל ארוחה לאירוע חגיגי! אז הכינו את התשתית, והמתינו לדברים השווים ביותר:
- 1 חבילת בצק עלים קנוי (או ביתי אם אתם מרגישים שאתם לוקחים את האורז במו ידיכם)
- 200 גרם שוקולד השחר (כי שום דבר לא באמת שווה בלי שוקולד איכותי)
- 1 ביצה (שלא תודו שזה חלק התמצאות חביב באפייה)
- חצי כוס סוכר (למתיקות שעושה צדק)
- 150 גרם אגוזי לוז קצוצים (כדי להפתיע את החך ולטפח את הרעב)
- מלח, כדי להדגיש את הטעמים
ואם אתם מתלבטים לגבי גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בשוקולד מריר ואגוזים במקום ביצה.
שלבי ההכנה
אז הנה הרגע, בואו נראה כיצד נהפוך את החומרים הפשוטים הללו למאכל מדהים שכל אחד יחשוב שאתם שפים במסעדה מצילת אוסטרליה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מוציאים את בצק העלים מהמקרר ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח.
- פורסים את הבצק לריבועים בעזרת סכין חדה (לא לשכוח, עדינות ופריכות הם שם המשחק).
- שמים בשוקולד השחר קוביות במרכז כל ריבוע (לא להתקרב לדחוס את כל השוקולד, לא כדאי).
- מניחים מעל השוקולד אגוזי הלוז הקצוצים.
- מקפלים את הבצק על השוקולד ונסגרים היטב עם הידיים.
- מועכים מעט את הקצוות כדי שלא יפתחו במהלך האפייה.
- שמים את הכופתאות בתבנית המוכנה.
- מ beating את הביצה ומברישים את הבצק מבפנים ומבחוץ.
- שמים בתנור ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהבצק זהוב ופריך.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות (קשה, אנחנו יודעים).
- החיים שלכם הופכים לאגדה!
וכך, ברגע אחד, הגעתם להתפנק במאפה עוצר נשימה, מלא בחום ובאהבה. אל תשכחו כמה חשוב להניח למאפה להתקרר לפני שאתם מתנפלים עליו. אתם לא רוצים לשרוף את הלקים שלכם!
שדרוגים אפשריים
בתור שפים המתחזים למקצוענים, תמיד טוב לדעת שהכישרון שלנו ביחד עם השדרוגים ייקח אותנו רחוק יותר. אז למה שלא נוסיף כמה תוספות מעולות?
- למגע מיוחד, אפשר להוסיף מעט קינמון טחון לתערובת השוקולד.
- אם אתם רוצים לגוון, נסו להחליף את אגוזי הלוז בשקדים קצוצים.
- אזעקת המתוק? ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל המאפה לאחר האפייה.
- לגרסה ממכרת יותר, שקלו להוסיף רוטב שוקולד על גבי המאפה המוגמר.
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את השוקולד בשוקולד חלב?
בוודאי! שוקולד חלב יוסיף מתיקות, אז תרגישו חופשיים להחליף את השוקולד המריר.
מה עושים אם הבצק מתייבש?
כמובן! שמרו את הבצק מכוסה במגבת לחה בזמן שאתם עובדים איתו.
כמה זמן ניתן לשמור את המאפים אחרי האפייה?
המאפים נשמרים במקרר עד 3 ימים, אבל מומלץ לחמם מעט לפני האכילה.
אפשר להכין את המתכון בלי גלוטן?
בהחלט! ישנם בצקי עלים ללא גלוטן בשוק, פשוט בדקו את האריזות!
איך אני יודע אם המאפים מוכנים?
פשוט עוקבים אחרי החלון שבו המעברים הזהובים הופכים להיות פריכים ומעלפים.
איזה סוג של שוקולד הכי מומלץ?
שוקולד איכותי ובריא יכול לעשות הבדל משמעותי במתכון, אז לכו על שוקולד עם לפחות 70% קקאו!
כמה זמן נדרש להפשיר את בצק העלים?
בדרך כלל, הפשרה של כ-30 דקות על השולחן תהיה מספקת.
האם ניתן להקפיא את המאפים המוכנים?
מספיק בן טיפוח, אפשר להקפיא את המאפים, אך מומלץ להפשיר ולהחמם לפני הגשה.
מה כדאי להגיש עם המאפים המזוגגים?
קפה שחור, תה או שוקו חם יוסיפו מגע קסום.
איפה אפשר למצוא את המוצרים?
המרכולים ומקוויות מקומיות מספקים את רוב החומרים הדרושים, הכל בזמינות גבוהה!
אז הנה, יצרנו יחד רגעים בלתי נשכחים עם מתכון זה שלא תפסיקו לדבר עליו! אנחנו מזמינים אתכם להגיע למטבח, להרגיש את החום והאהבה שבלב ולעשות את המאפה המדהים הזה שכולם יזכרו! אם אתם נהנים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי טוב להשתף!