בצק עלים עם שוקולד השחר – מתכון מהיר וטעים!

בצק עלים עם שוקולד השחר – מתכון אגדי!

תארו לעצמכם רגע, בוקר של יום שישי, השמש זורחת במלוא הדרה והשמיים כחולים כים. במקום לישון עוד קצת, אנחנו מתעוררים עם רעב עז לכלוגינה מתוקה, מבחוץ חמים, פריך ומלא בשוקולד נמס. נשמע כמו חלום? זה מתכון שיגרום לכם לרצות לקבוע את יומכם סביבו! באנו עם מתכון שיגרום לכם ולכל מי שסביבכם להתענג על רגעים בלתי נשכחים. אז הרימו את הכוסות של הקפה, תנו לשוקולד לשלם את המחיר, ובואו נצלול לעולם המופלא של בצק עלים עם שוקולד השחר!

זמן הכנת המתכון

  • משך זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתקדם, בואו נדבר על החומרים שאנחנו זקוקים להם, כי בכנות, הם מה שמוציא את המתכון הזה מכלל השגרה. מדובר ברכיבים כאלו שיכולים להפוך כל ארוחה לאירוע חגיגי! אז הכינו את התשתית, והמתינו לדברים השווים ביותר:

  • 1 חבילת בצק עלים קנוי (או ביתי אם אתם מרגישים שאתם לוקחים את האורז במו ידיכם)
  • 200 גרם שוקולד השחר (כי שום דבר לא באמת שווה בלי שוקולד איכותי)
  • 1 ביצה (שלא תודו שזה חלק התמצאות חביב באפייה)
  • חצי כוס סוכר (למתיקות שעושה צדק)
  • 150 גרם אגוזי לוז קצוצים (כדי להפתיע את החך ולטפח את הרעב)
  • מלח, כדי להדגיש את הטעמים

ואם אתם מתלבטים לגבי גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בשוקולד מריר ואגוזים במקום ביצה.

שלבי ההכנה

אז הנה הרגע, בואו נראה כיצד נהפוך את החומרים הפשוטים הללו למאכל מדהים שכל אחד יחשוב שאתם שפים במסעדה מצילת אוסטרליה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. מוציאים את בצק העלים מהמקרר ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח.
  4. פורסים את הבצק לריבועים בעזרת סכין חדה (לא לשכוח, עדינות ופריכות הם שם המשחק).
  5. שמים בשוקולד השחר קוביות במרכז כל ריבוע (לא להתקרב לדחוס את כל השוקולד, לא כדאי).
  6. מניחים מעל השוקולד אגוזי הלוז הקצוצים.
  7. מקפלים את הבצק על השוקולד ונסגרים היטב עם הידיים.
  8. מועכים מעט את הקצוות כדי שלא יפתחו במהלך האפייה.
  9. שמים את הכופתאות בתבנית המוכנה.
  10. מ beating את הביצה ומברישים את הבצק מבפנים ומבחוץ.
  11. שמים בתנור ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהבצק זהוב ופריך.
  12. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות (קשה, אנחנו יודעים).
  13. החיים שלכם הופכים לאגדה!

וכך, ברגע אחד, הגעתם להתפנק במאפה עוצר נשימה, מלא בחום ובאהבה. אל תשכחו כמה חשוב להניח למאפה להתקרר לפני שאתם מתנפלים עליו. אתם לא רוצים לשרוף את הלקים שלכם!

שדרוגים אפשריים

בתור שפים המתחזים למקצוענים, תמיד טוב לדעת שהכישרון שלנו ביחד עם השדרוגים ייקח אותנו רחוק יותר. אז למה שלא נוסיף כמה תוספות מעולות?

  • למגע מיוחד, אפשר להוסיף מעט קינמון טחון לתערובת השוקולד.
  • אם אתם רוצים לגוון, נסו להחליף את אגוזי הלוז בשקדים קצוצים.
  • אזעקת המתוק? ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל המאפה לאחר האפייה.
  • לגרסה ממכרת יותר, שקלו להוסיף רוטב שוקולד על גבי המאפה המוגמר.

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את השוקולד בשוקולד חלב?
בוודאי! שוקולד חלב יוסיף מתיקות, אז תרגישו חופשיים להחליף את השוקולד המריר.

מה עושים אם הבצק מתייבש?
כמובן! שמרו את הבצק מכוסה במגבת לחה בזמן שאתם עובדים איתו.

כמה זמן ניתן לשמור את המאפים אחרי האפייה?
המאפים נשמרים במקרר עד 3 ימים, אבל מומלץ לחמם מעט לפני האכילה.

אפשר להכין את המתכון בלי גלוטן?
בהחלט! ישנם בצקי עלים ללא גלוטן בשוק, פשוט בדקו את האריזות!

איך אני יודע אם המאפים מוכנים?
פשוט עוקבים אחרי החלון שבו המעברים הזהובים הופכים להיות פריכים ומעלפים.

איזה סוג של שוקולד הכי מומלץ?
שוקולד איכותי ובריא יכול לעשות הבדל משמעותי במתכון, אז לכו על שוקולד עם לפחות 70% קקאו!

כמה זמן נדרש להפשיר את בצק העלים?
בדרך כלל, הפשרה של כ-30 דקות על השולחן תהיה מספקת.

האם ניתן להקפיא את המאפים המוכנים?
מספיק בן טיפוח, אפשר להקפיא את המאפים, אך מומלץ להפשיר ולהחמם לפני הגשה.

מה כדאי להגיש עם המאפים המזוגגים?
קפה שחור, תה או שוקו חם יוסיפו מגע קסום.

איפה אפשר למצוא את המוצרים?
המרכולים ומקוויות מקומיות מספקים את רוב החומרים הדרושים, הכל בזמינות גבוהה!

אז הנה, יצרנו יחד רגעים בלתי נשכחים עם מתכון זה שלא תפסיקו לדבר עליו! אנחנו מזמינים אתכם להגיע למטבח, להרגיש את החום והאהבה שבלב ולעשות את המאפה המדהים הזה שכולם יזכרו! אם אתם נהנים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי טוב להשתף!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן