בשר בטאבון – מתכון אגדי שלא תרצו לפספס!
בשר בטאבון, מה לא נאמר על המאכל המדהים הזה? הוא מצליח להפתיע אותנו כל פעם מחדש! בשר מתובל, רך ונימוח, שבתהליך הבישול הטבעי שלו הופך למעדן על-זמני. כשאתם פותחים את דלת הטאבון ומקבלים את ריח הבישול, אתם ממתינים בקוצר רוח לטעום את מה שהכנתם. יש משהו שמאגד את המשפחה והחברים סביב שולחן אוכל מבעבע, ומבשרים על ערב של חתונות, חגים וחופשות. בקרוב, תגלו את המתכון המושלם שמציע את כל זה!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את בשר הטאבון המדהים שלנו, אנחנו צריכים את המרכיבים הבאים:
- 1 ק"ג בשר בקר או בשר כבש
- 4-5 שיני שום, קצוצות דק
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2-3 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית, להזלפה
- 1/2 כוס מים או ציר בשר
- חופן פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
מרכיבים חלופיים אפשריים: עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר עם פטריות פורצ'יני או טופו. שלא לדבר על כך שאפשר לשלב ירקות נוספות כמו קישוא, קולרבי או אפילו חצילים, שיכולות להוסיף טעמים חדשים ומרעננים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שרכשנו את הרכיבים המושלמים, אנחנו מוכנים לצלול לתוך שלבי ההכנה! מהנסיון שלי, כל שלב בהחלט משנה את התוצאה הסופית. אז בואו נתחיל:
- מחממים טאבון (או תנור) על חום של 200 מעלות צלזיוס.
- חוטפים קופסה גדולה ומערבבים בתוכה את הבשר עם השום, הבצל, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל. מוכנים להרגיש כבר את הטעמים מתערבבים?
- מוסיפים את הירקות (גזר ותפו”א) לתוך התערובת ומערבבים היטב.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית מתאימה לניחוש בתנור (או טאבון) – והופ, נראה כאילו אנחנו בממלכה של הארוחה!
- מזליפים על הכל מעט שמן זית ושמים בתבנית את המים או ציר הבשר.
- מניחים בתנור או טאבון לתוך הבשלה של שעתיים לפחות – זה כבר הזמן להדליק מוזיקה וליהנות מהדרמה של המתרחש.
- נחשפים אל הטעמים, ומדי חצי שעה מקפידים לבדוק ולוודא שהבשר לוקח את הזמן הנכון שלו לבישול.
- לסוף, סוחטים מעל פטרוזיליה קצוצה, נותנים שטיפה עם כף ויוצאים לשולחן המפואר – כי זה הרי אבא יודע שהבשר שלנו הוא הכי טעים שיש!
שדרוגים ותוספות אפשריות
ישנם שדרוגים רבים שניתן לשקול, כדי להעניק לסטייקים שלנו יותר טעמים ותוספות נוספות. לדוגמא, הוספה של קרם שום או רוטב חריף תוסיף לחדות של הארוחה. אפשרות נוספת היא להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או דבלים לשדרג את המתכון למשהו מתוק וטעים במיוחד. קקאו מרסק אפילו מוסיף נופך מעניין למנה של הבשר!
שאלות ותשובות
מהו הסוד לבשר רך ונימוח?
ע"י בישול ארוך בטמפרטורה נמוכה, והשגת תהליך הבישול ההדרגתי, הבשר משיג את ההתרככות הנדרשת שהופכת אותו לטעים כל כך.
האם אפשר להשתמש בבשר אחר במתכון?
בוודאי! אפשר להשתמש בבשר עוף, בשר הודו או אפילו טופו לגרסה טבעונית.
מהם הקלפים הנוספים שניתן לשים בטאבון?
בעצם, כל מה שאתם אוהבים! ירקות שורש, פטריות, קישואים, קלחי תירס – הרף דמיון שלכם הוא הגבול!
כמה זמן בנוגע להגעה של טעמים?
ככל שתבשלו יותר, כך הטעמים יתערבבו ויתחזקו, אז אם יש לכם סבלנות – התוצאה תהיה מושלמת.
מה עושים עם שאריות?
אתם יכולים להקפיא את הבשר המיותר ולהשתמש בו אחר כך בעוגיות, פרגיות או אפילו בפשטידות.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! הכנת הבשר מראש ותהליך החימום אחר כך теж עושה את העבודה טוב, ויש לקוחות שמעדיפים את זה!
איך יודעים מתי הבשר מוכן?
בשר צריך להיות רך מאוד, ניתן לבדוק בעזרת מחט – ברגע שהיא נכנסת בקלות, זה סימן טוב למנוחה.
איזה ליווי מתאים עם המנה?
סלט ירוק, אורז או פסטה מצויינים בתור לשדרוג המנה!
איך לנצל שאריות הבשר בטאבון?
עשו אותם סלטים, והמכניס מאפים – זה יכול להתגלות יותר טעים מהסיבה המקורית!
איך זה ייראה על השולחן?
מצוין! צבעים עזים עם פטרוזיליה קצוצה מלמעלה – זה ימשוך את כל האורחים אל השולחן!
אז מה למדנו מהמתכון הממכר הזה? בשר בטאבון הוא לא רק מנה, אלא חוויה. אם אתם רוצים לשתף את המנה המדהימה הזו עם חברים ובני משפחה, אל תהססו לעשות זאת! עזרו להפיץ את האהבה לבישול ובשולחן המשפחתי. תיהנו!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


