יש משהו קסום כשעושים שישברק
שישברק, או "בּוּן בּוּן" כפי שאנו אוהבים לכנות את זה בבית, הוא לא רק מאכל, הוא סיפור משפחתי שכולל חוויות, זיכרונות ותשוקות. מדובר במאפה בגובה הנכנס לשולחן והופך כל ארוחה לחגיגה של טעמים. מדהים איך הבצק הפנימי שולי לנו את הלחיים במרקם אוורירי, והמלית העשויה בשר בקר או עוף, מתפשטת בפה ומקפיצה את כל החושים! אם אתם רוצים לגלות את הסוד שמאחורי המאפה המושלם הזה, הגעתם למקום הנכון! נתחיל במסע הזה ואבטיח לכם שתשובו אליו שוב ושוב, כי זה באמת מתכון משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכיסונים המדהימים הללו, אנחנו זקוקים לרשימה מסוימת של מרכיבים שיעזרו לנו ליצור את השישברק הכי טעים שיש.
- 500 גרם קמח רגיל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 ביצה
- 300 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי טעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
מועדי לקהל טבעוני? לא נורא! אפשר להשתמש בטופו או במוצרי תחליף קצב מבוססי סויה כדי להכין את המלית. במקום בשר טחון, ניתן לשלב עדשים מבושלות או שום, והבצק יוכל להישאר בדיוק כמו שש, רק בלי ביצה. בריא וטעים, תאמינו לי!
שלבי ההכנה
וכעת, אחרי שהכנתם את עצמכם ואת רכיבי המטבח, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – הכנת השישברק!
- לערבב את הקמח עם מלח בקערה גדולה.
- להוסיף את השמן והביצה וללוש עד שהתערובת מתאחדת.
- להוסיף מים פושרים בהדרגה וללוש עד שהבצק חלק וגמיש.
- לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח לצד כמעת חצי שעה.
- ב meantime, לטגן את הבצל בשמן עד שהוא נהיה שקוף.
- להוסיף את הבשר ולטגן עד שהוא מבושל, להוסיף שום, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- לערבב היטב ולטפח את המלית עד שהיא מתקררת מעט.
- כשהבצק מוכן, לחלק אותו לגלים קטנים.
- לקחת כל גוש בצק ולעבוד אותו בעדינות לדיסק עבה בערך בעובי של 0.5 ס"מ.
- למלא כל דיסק במעט מלית וסגור כמו כיסון.
- לחמם שמן סיר שטוח ולטגן את השישברק עד שהם משחים.
- לסנן את השישברק על נייר סופג ולמצוא את עצמכם מתרגשים לפני המנה המושלמת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
השישברק הזה הוא אגדי, אבל למה לא לשדרגו? אפשר להוסיף לתוך הבצק גבינות שונות; את האדמוניות וגם גבינת פטה שתיתן עוד טעם. כמו כן, יש שמזליפים על השישברק רוטב יוגורט עם שום ופטרוזיליה, וזה באמת לא נורמלי כמה שזה טעים! ולסיום – כמה צנוברים קלויים מעל יוסיפו מרקם קראנצ'י משגע.
שאלות ותשובות על המתכון
מה אפשר לעשות אם אין לי קמח רגיל?
אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין או קמח תפו”א ליצירת בצק שאין בו גלוטן, מה שמעניק טעמים אחרים לחלוטין.
האם ניתן להכין את השישברק מראש?
בטח! אפשר להכין את השישברק, להקפיא אותם לפני הטיגון ולחמם אותם מאוחר יותר כשצריך.
מה עושים אם שאריות המלית נשארות?
אל תדאגו, אפשר להפוך את זה למילוי לשתיים מקומיות שונות – אורז או פסטה יעשו עבודה דומה.
אני לא אוהב בשר, מה לעשות?
לא נורא! ניתן לשים פטריות קצוצות יחד עם ירקות כמו גזר וקישוא, תוספת שאפו!
כמה זמן ניתן לשמור את השישברק במקרר?
לא מומלץ לשמור יותר מ -2-3 ימים, כן אפשר להקפיאם – ויהיה משגע!
האם המתכון עובר בצורה פשוטה?
בוודאי! המתכון פשוט, וגם תהליך הכנת הבצק מאוד ידידותי.
מה תוספות אפשרי לטעום עם השישברק?
מעלף, תוספות כמו רוטב יוגורט, טחינה רזה או סלט ירקות מרענן תמיד יעזרו.
כמה קצוות אני מקבל בכל מקרה?
תלוי בגובה הבצק והמילוי, אם תבחרו לקצץ במילוי – תקבלו יותר כיסונים!
האם יש איסור על בישול בשמן?
חשוב לוודא שהשמן מחומם היטב לפני הטיגון, אחרת השישברק יספוג שמן יותר מדי.
איך נכון להגיש את השישברק?
מומלץ להגיש חם לצד ממרחים ורוטבים, וגם להגיש עם יין אדום שמאיר את הערב.
זהו, זה הזמן שלכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! מסיבת שישברק לא יכולה להתקיים בלי חברים, אז הפיצו את האהבה ותנו לכולם ללקק את האצבעות אחרי מכן!