האם מלפפון הוא מקור טוב לחלבון? תתפלאו!
שיח על חלבון לרוב מתמקד במקורות עיקריים כמו בשר, דגים, מוצרי חלב וקטניות. אז מה הקטע עם המלפפון? בטח שמעתם כבר שזו ירק מדהים אבל כמה חלבון באמת יש בו? מתברר שלא כל מה שמבריק ונקי מוואקום הוא שווה ערך לבן אדם. המלפפון כאן כדי להפתיע אתכם!
מלפפון – ירק שמוסתר בתוספות
בואו נבהיר את העניינים. מלפפון הוא אחד הירקות הנפוצים והאהובים ביותר בעולם, ובוודאי אחד ממזונות הרעננים שנמצאים בכל סלט. אבל אם נגיד את האמת, המלפפון הוא לא בדיוק שחקן חלבוני מרכזי. בואו נסקור כמה פרטים:
- כמות החלבון: במלפפון אחד בינוני (כ-200 גרם) תמצאו בסביבות 1 גרם חלבון. כן, שמעתם נכון – זה לא נשמע כמו מסיבה חלבונית!
- הרכב תזונתי: מלפפון מורכב בעיקר ממים – 95%! ומהחלק הקטן שנשאר, יש בו פחמימות, קצת סיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים, אבל חלבון? לא ממש.
- אז מה הוא נותן לנו?: חשבו על המלפפון כמו על זה שמאכילים אתכם במסיבה, אבל הוא הבחור שאף אחד לא באמת רוקד איתו – הוא שם כדי ליישר את כל הטעמים.
אז למה בכל זאת כדאי לאכול מלפפון?
עכשיו כשברור שהמלפפון לא בדיוק מתמודד על תואר "המלך החלבוני", בואו נראה אילו יתרונות יש לו, ומה גורם לכל כך הרבה אנשים לאהוב אותו:
1. מרענן ומרווה
לא תמצאו שום ירק שיכול להתחרות ברעננות של מלפפון ביום חם. פרוסות מלפפון עם קצת מלח ולימון – פשוט מדהים!
2. קלוריות נמוכות
במלפפון יש כ-16 קלוריות בלבד ל-100 גרם, כך שהוא אידיאלי לדיאטה. או במילים אחרות: כמה שפחות קלוריות, יותר מלפפון!
3. ויטמינים ומינרלים
מלפפון מכיל ויטמינים כמו ויטמין K וויטמיני B, והשפעתם על המערכת החיסונית והכללית היא מבורכת!
4. פתרון מצוין לסלטים
כשהוא משתלב עם ירקות אחרים, הוא עושה את העבודה ומספק טעמים חדשים ומורכבות. מי יכול לומר לא לסלט מנצח?
שאלות ותשובות על מלפפונים וחלבון
- ש: האם מלפפון הוא האב הטורף של החלבון?
ת: בהחלט לא, הוא כאן בעיקר כדי להוסיף צבע ורעננות. - ש: מה המקורות הטובים לחלבון?
ת: בשר, דגים, קטניות, ביצים ומוצרי חלב. - ש: האם עלי להפסיק לאכול מלפפונים?
ת: לחלוטין לא! הם טובים עבורכם בכמויות סבירות. - ש: מה המיוחד במלפפון?
ת: הוא מאוד מדליק מבחינת קלוריות ויכול לשדרג כל סלט. - ש: האם כדאי לי לשתות מיץ מלפפון?
ת: בהחלט. זה מרענן כמו קיץ קר!
למה המלפפון תופס מקום חשוב על השולחן?
אז גבי המלפפון הוא לא שחה עם פרס חלבון – אבל הוא בהחלט עושה את העבודה כשזה מגיע לירקות בריאים ומרעננים. בין אם אתם אוהבים אותו בסלט, חטיף או אפילו במיץ, המלפפון מוסיף צבע, מרקם וטעמים למנות שלכם. הוא מוזמן לשולחן בכל ארוחה וכל מצב רוח.
ולסיום, גם אם המלפפון לא עשיר בחלבון, הוא בהחלט עשיר במרפא, טעם ובריאות. אז אל תפסלו אותו, כי אולי הוא לא המלך, אבל הוא בהחלט חבר טוב! אז בפעם הבאה שתשאלו כמה חלבון יש במלפפון, פשוט תזכרו – הוא לא שם בשביל זה, אלא בשביל לרענן אתכם!