מתכון לגלידת וניל ביתית ללא חלב מרוכז
בא לכם ללקק את האצבעות? חשבתם שגלידה ביתית זה תחום שמור רק למקצוענים? אז תתכוננו להפתעה! בואו נכנס לדכדוך של גלידה מסוררת שהולכת לשדרג לכם את הקיץ. גלידת וניל ביתית, שיש לה טעם מדהים ומרקם שמעלף, והכל בלי חלב מרוכז. עם השיטה הנכונה תוכלו להכין גלידה שמדימה את השמיים, והעונג יגיע בכל ביס!
זמן הכנה ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן הקפאה: 6 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו שמי המזרח לשמיים! אנו זקוקים למספר רכיבים שמזינים ורעננים, שמבאים לגלידת הווניל שלנו את הייחוד שלה:
- 300 מ"ל חלב קוקוס (קשתה או לא – לפי בחירתכם)
- 200 מ"ל סירופ מייפל טבעי
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית סוכר וניל (אופציונלי)
- קורט מלח
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)
טיפ קטן: אם אתם רוצים לשדרג את טעם הווניל, תוכלו להשתמש גם בגרגרי הווניל עצמם. אין על השדרוג של הטבע!
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך התהליך – הוא פשוט, קל, ומהר מאוד תקבלו גלידה שמעלפת את כולנו!
- מניחים את כל החומרים, למעט אגוזי הלוז, בקערה גדולה.
- מערבבים היטב על מנת שהרכיבים יתמזגו ויתמוססו.
- אם בחרתם להשתמש בגרגרי הווניל, זה הזמן להוסיף גם אותם.
- מכניסים את התערובת למכונת גלידה, ומפעילים לפי ההוראות של המכשיר.
- אם אין לכם מכונת גלידה, אתן יכולות להכניס את התערובת לקופסה, לחכות כעשרים דקות ולערבב כל חצי שעה במשך 4-5 שעות.
- ברגע שהגלידה מתייצבת, הוסיפו את אגוזי הלוז הקצוצים וערבבו בעדינות.
- מעבירים את הגלידה לקופסה אטומה, ומקפיאים לעוד לפחות 6 שעות.
- כשהגלידה מוכנה, פשוט ללקק את האצבעות בכל ביס!
כעת לאחר שהכנו את הגלידה המושלמת, נשאר לנו לדבר על תוספות! ניתן להוסיף על הגלידה פירות טריים, שוקולד מרוסס, או אפילו טופי אגדי.
אפשרויות חלופיות
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, תוכלו להחליף את החלב קוקוס בחלב שקדים או חלב סויה. אין גבול לדמיון! כאשר נגמרת לכם הסורק, הוסיפו תוספות שונות כמו פירות קפואים או אגוזים. אתם תראו עד כמה הכל מדהים!
שדרוגים לתבשיל
כדי להתנסות יותר, הגלידה הזו מתאימה במיוחד לשילובים! ניתן לשדרג אותה לאיטי בהוספת קקאו, מה שהופך אותה לגדולה! או ללקק את האצבעות עם תוספת של אגוזי קוקוס קצוצים. כל תוספת תביא את הגלידה למקומות מדהימים!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום חלב קוקוס?
חלב שקדים או חלב סויה עובדים מצוין, ויוצרים טעמים שונים ומרתקים.
כיצד ניתן לשמור על האווריריות של הגלידה?
חשוב לערבב את התערובת כל חצי שעה במהלך ההקפאה אם אין לכם מכונת גלידה.
כמה זמן ניתן לשמור את הגלידה במקפיא?
בפעמים רבות היא תחזיק מעמד עד חודש, אך בטוחה שלא תצליחו להתאפק כל כך הרבה זמן.
האם ניתן להשתמש בסוכר חום במקום סירופ מייפל?
כן, אך חשוב לדעת שזה משפיע על הטעם, אז כדאי לנסות ולראות אילו טעמים עובדים לטובתכם.
האם זה אפשרי להכין את הגלידה בגרסה חלבית?
בוודאי! פשוט השתמשו בחלב רגיל במקום חלב קוקוס. תתכוננו לטעמים מדהימים!
האם יש שיטה להכנה ללא מכונת גלידה?
בהחלט! קפאו את התערובת והקפיצו או ערבבו כל חצי שעה עד שהגלידה מוכנה.
האם ניתן להוסיף פירות לקראת ההכנה?
כן! פירות טריים, קפואים או אפילו חמוצים יכולים להוסיף טעמים מדהימים!
אילו אגוזים ניתן להוסיף?
אגוזי לוז, אגוזי קשיו, או שקדים קצוצים – כל אגוז יכול לשדרג את הגלידה.
האם צריך להשאיר את הגלידה מחוץ למקפיא לפני ההגשה?
כן! כ-5 דקות מחוץ למקפיא יעזרו לגלידה להיות יותר נימוחה ונעימה.
מה ניתן לעשות עם הגלידה העודפת?
ניתן להכין סנדוויצ'ים עם עוגיות, לדחוף לתוך פנקייקים או סתם לאכול עם כף.
קל מאוד להכין גלידה ביתית מדהימה, אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים וקרובים שלכם ברשתות החברתיות. בהצלחה, ושתהיה לכם חוויה גלילית שמעלפת!