"`html
גלידת קוטג': מתכון מדהים וכל מה שצריך לדעת על הקסם הזה
מישהו ביקש גלידה? אבל לא סתם גלידה, אלא גלידת קוטג' של סבתא! המתכון הזה תהיה חוויה נפלאה, ושילוב של מרקמים טעמים ישאיר אתכם עם טעם של עוד. אז, תחממו את הקיץ, ונסו להכין את הגלידה המעלפת הזאת בבית. אין על תחושת הנימוחות כשהגלידה נמסה בפה, והילדים (וגם המבוגרים) לא יוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, בואו נציץ אל המרכיבים המופלאים שמכינים את מנת הגלידה המושלמת הזו:
- 500 גרם קוטג' (רצוי 5% שומן)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38% שומן)
- 150 גרם סוכר (או סוכר חום אם אתם רוצים תשוקה קוסמית)
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 100 גרם פירות יער (בישול או קפואים, בהתאם לעונה)
- קורט מלח
וכמובן, אל תדאגו אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או ללא גלוטן. אפשר להחליף את הקוטג' בחלופה צמחית כמו גבינת קשיו, והשמנת יכול להיות שמנת קוקוס. ככה תוכלו ליהנות מגלידה בריאה ומדהימה!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, פשוט נתחיל עם ההיכרות שלנו עם התהליך הקסום:
- מניחים את הקוטג' בקערה גדולה ומערבבים אותו בעזרת מערבל ידני עד שהוא חלק ואוורירי.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר ותמצית הווניל.
- ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתפקדת ואני משתמשת במערבל על מהירות גבוהה עד שהשמנת הופכת לאווירית.
- מוסיפים את פירות היער ומערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתפזרו בתערובת, אבל מבלי למעוך את הפירות.
- מתבלים בקורט מלח שנותן טעם משגע לכל העלילה.
- מעבירים את התערובת לתבנית גלידה או לקופסה אותה מכסים בניילון נצמד.
- מניחים במקפיא לפחות 4 שעות, או עד שהגלידה מתייצבת.
- לאחר שהגלידה מתייצבת, פורסים ומספקים רווחים פרווה לכל הקיץ!
ואחרי כל השלבים הללו, הרשו לי לספר שזוהי גלידה שתשאיר אתכם עם חיוך ענק על הפנים. צריך לטעום את זה כדי להאמין!
תוספות ושדרוגים אפשריים
וכשמדובר בגלידת קוטג', אין סוף לרעיונות השדרוג. אפשר להוסיף שוקולדים קצוצים, גזר מגורר או אגוזים קצוצים! הכל תלוי בטעמים שאתם אוהבים. אם אתם רוצה להתפרע, אפילו שתפו את הגלידה עם רוטב שוקולד חם או מבחר פירות טריים מעל. גלידה כזו היא באמת אגדה!
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את הגלידה ליותר מתוקה?
ההמלצה שלי היא להוסיף עוד קצת סוכר או דבש לתערובת, והקפאת הווניל תיתן עוד טעם מעמיק ומושלם.
האם אפשר להכין את הגלידה גם בלי שמנת מתוקה?
בהחלט! אם אתם מחפשים גרסה קלילה יותר, ניתן להשאיר את השמנת המתוקה מחוץ לתמונה ולהשתמש רק בקוטג'. הגלידה תצא פחות אוורירית אבל טעים לא פחות.
אילו פירות אפשר להוסיף לגלידה?
פירות יער הם רק ההתחלה. תחשבו על בננות, תותים, או קיווי! כל פרי יוסיף טעם ייחודי ויתרון בריאותי.
מה צריך לשים לב כשמכינים את הגלידה?
כשהשמנת מתוקה בהקצפה, כדאי לא לערבב יותר מדי זמן, כי זה עלול להפוך לחמאה – ובואו נגיד שגלידת חמאה זה לא מה שאנחנו מחפשים כאן!
האם אפשר לאכול את הגלידה הזו אם אני שומר דיאטה?
אם תבחרו קוטג' עם אחוז שומן נמוך ושימוש בפירות במקום סוכר, זאת בהחלט יכולה להיות נשנוש טעים ובריא!
האם גלידת הקוטג' מתאימה לילדים?
בהחלט! הילדים ייהנו ממנה מאוד ואפילו לא יבינו מה הם אוכלים, כי הם יתבלו בטעמים מתוקים ורעננים!
אם אין לי תבנית גלידה, אז מה לעשות?
אין בעיה! פשוט השתמשו בקופסת פלסטיק רגילה. רק זכרו לערבב פעם או פעמיים במהלך ההקפאה כדי שהמרקם יהיה חלק ונעים.
עד כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
בהנחה שהיא לא תיגמר מהר, אפשר לשמור את הגלידה עד שבועיים במקפיא. אך ודאו שהתבנית סגורה היטב כדי לשמור על הטעמים!
האם כדאי להכין את הגלידה ביום אחד?
טוב, זה תלוי בכם. אם מדובר ביום חם וקרוב לליבה של משפחה, אז בהחלט – בהנחה שכל אחד מהאורחים הופך לטעימות הזה!
מה עושים עם גלידה שנשארת?
אפשר להכין ממנה שייק פירות מדהים, או אולי להכין עוגת גלידה מסקרנת! השמיים הם הגבול!
אז, אחרי שהכנתם את המתכון המופלא הזה, חוויית הגלידה קוטג' עוד רגע תכבוש אתכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים על הקסם הזה שהכנתם! מי יודע, אולי תמצאו את עצמכם הופכים לארבעת ה"מומחים" ביצור גלידות משגעות!
"`
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


