דייסת קוואקר במיקרו
מי מאיתנו לא חיפש פעם משהו מהיר, טעים ומזין להכין? דייסת קוואקר במיקרו היא לא סתם מתכון, אלא היא סימן ההיכר של ארוחת בוקר שמחממת את הלב. היא פשוט מדהימה, משגעת ומעלפת! המהירות שלה מאפשרת לנו להתארגן בבוקר ולצאת עם חיוך על הפנים. אז אם אתם מוכנים להיכנס לעולם המופלא של קוואקר, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 5-7 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2-3 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נבנה את הקסם עם המרכיבים הפשוטים והטעימים, שגם ילדים יכולים לעזור להכין. אך אל תתנו למראה הפשוט להטעות אתכם – זהו מתכון אגדי!
- 1 כוס קוואקר (כנה נטול גלוטן אם תרצו)
- 2 כוסות מים או חלב (או חלב צמחי כמו חלב שקדים)
- 1-2 כפות דבש או סילאן
- קורט קינמון או וניל (לפי הטעם)
- פירות חתוכים (בננה, תפוח, פירות יער או כל פרי אחר שאוהבים)
- גרגרי אגוזים קצוצים (לשדרוג טעם ומרקם)
אם אתם שואלים את עצמם למה קוואקר? מדובר במזון בריא, עשיר בסיבים תזונתיים ומסייע לתחושת שובע לאורך זמן. הוא גם דל פחמימות, מה שהופך אותו לאפשרות מצוינת להרגיש קל בבוקר. בואו נמשיך!
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. זהו החלק הכי פשוט והמלהיב, כך שאתם רק רוצים להניח את הידיים על השעון ולראות כמה מהר אתם יכולים להכין את הדייסה!
- שמים את הקוואקר עם מים או חלב בקערה מתאימה למיקרו.
- מוסיפים את הדבש או הסילאן, הקינמון או הווניל ומערבבים היטב.
- מכניסים למיקרו למשך 2-3 דקות.
- מוציאים את הקערה, מערבבים שוב ומכניסים למיקרו לעוד 1-2 דקות, עד שהקוואקר מתנפח ומקבל מרקם קרמי.
- מוציאים, מוסיפים את הפירות והאגוזים, ומערבבים שוב.
- מפזרים עוד קינמון אם רוצים. געש! זהו, המנה מוכנה!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם יש רצון לגוון, אפשר להוסיף לדייסה רכיבים כמו שוקולד מריר קצוץ, קשיו טחון או אגוזי לוז. כמובן, החלפת החלב עם מים אם רוצים לגרסה קלילה יותר. כל אחד יכול להתאים את המנה לפי הטעמים האישיים שלנו!
שאלות ותשובות
מה גובה הדייסה? האם היא גבוהה או נמוכה?
דייסת הקוואקר במיקרו יוצאת אוורירית ונמוכה בהרבה מדייסות אחרות. בשילוב עם חלב, היא יוצרת מרקם קרמי שממכר ומפנק.
האם ניתן לשמור מעל יום?
כמובן! אפשר להכין כמות כפולה ולשמור במקרר, אבל היזהרו – ככל שמחליפים את המים, כך המראה שלה פחות טוב. חימום מחדש במיקרו יפניק לתוצאה הנדרשת!
האם אפשר להכין דייסת קוואקר עם חלב צמחי?
בהחלט! חלב שקד, חלב קוקוס או חלב סויה פועלים מצוין והופכים את הדייסה למרעננת במיוחד.
יש לכם טיפים לגיוון המנה?
אחד הטיפים שלי הוא להוסיף כמה כפיות של תמצית וניל, זה עושה את כל ההבדל! כמו כן, הוספת פסי דחוס של שוקולד או פירות שונים יכולה להפתיע את החיך וליצור התלהבות.
איך אפשר להגיש את הדייסה?
מומלץ להוסיף מנות קישוט של קוקוס או אגוזי לוז קצוצים, זה מוסיף לשדרוג ויספק עוד טעמים שאתם רוצים
האם יש גרסה טבעונית לדייסת קוואקר?
בהחלט! כל מה שצריך הוא לשים חלב צמחי במקום חלב פרה. זה מושלם גם עבור מי שלא רוצה ללקק את האצבעות!
מה דעתכם על הוספה של ירקות לדייסה?
למרות שזה נשמע מוזר, ייתכן שתרצו לנסות פירה של דלעת. זה מאוד טעים ומוסיף מרקם מעניין.
איך לדעת אם הדייסה מוכנה?
ברגע שהקוואקר מתחיל להתנפח ומקבל מרקם קרמי – זה האות! הכי טוב לטעום ולראות אם אתם מוכנים להיכנס לגיהנום של טעמים!
מה יש לעשות אם אין מיקרו?
אם אין לכם מיקרו, פשוט מבשלים את הקוואקר עם החלב בעדינות על הכיריים במשך 5-7 דקות. תנועה מתמדת היא המפתח כאן.
האם חייבים להשתמש בדבש?
לא! אפשר להמיר אותו בסוכר קוקוס, סירופ אגבה או כל Sweetener אחר שמעדיפים.
לאחר ששיתפנו את המתכון המדהים הזה, רוצים לקבוע מה אנחנו חושבים: זו מנה מושלמת שמוכיחה שאוכל בריא יכול להיות גם טעים, עשיר, וכל כך קל להכנה! אז קדימה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה ברשתות החברתיות. זה חשוב למען האוכל והקרבה החברתית!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה