כמה גרם פחמימות צריך לאכול ביום? התשובות המפתיעות!
בימים אלו, כאשר כל אחד מאיתנו פתאום מרגיש כמעין "קואצ'ר אישי", פחמימות הפכו לאויבות הציבורית. האם זה סופר נכון או שקצת מגזימים? אולי הגיע הזמן להכניס קצת פרופורציה לתוך המאבק הזה בעד או נגד הפחמימות? מה דעתכם, אם נעשה סדר בבלגן ונבין באמת כמה פחמימות צריך לאכול ביום? תאמינו לי, הנושא הוא רחב ומלא בפרטים מפתיעים!
אז מה זה פחמימות וכמה אנחנו באמת צריכים?
פחמימות הן אחד משלושה אבות המזון הבסיסיים, יחד עם חלבונים ושומנים. הן מקור אנרגיה עיקרי לגוף שלנו. אבל ידעתם שהן מתחלקות לשניים? פחמימות פשוטות ופחמימות מורכבות. הפשוטות הן הממתקים והמשקאות הממותקים (כן, אני רואה אתכם עם הקולה ביד!), בעוד שיש את המורכבות כמו מקומות אסייתיים (אורז, פסטה, דגנים) שנותנים יותר אנרגיה לאורך זמן.
אוקי, אז כמה באמת? ההמלצה הכללית היא שכל אדם צריך לצרוך בין 45% ל-65% מהקלוריות היומיות שלו מפחמימות. אם אתם יודעים בדיוק כמה קלוריות אתם צריך, עשו את החישוב ואולי תופתעו מהתוצאה!
שאלות נפוצות על פחמימות:
- מה קורה אם אני לא אוכל מספיק פחמימות? הגוף פשוט יחפש אנרגיה במקומות פחות טובים, כמו מסת השריר שלכם. לא טוב!
- אוקי, אז פחמימות לא כל כך רעות, אבל מה עם דיאטות? דיאטות פופולריות כמו קטוגנית בעצם מצמצמות את צריכת הפחמימות, ובאמת יש כמה ששומרים על משקלם כך, אבל זה לא מתאים לכולם!
- מה השפעת הפחמימות על מצב הרוח שלי? ההרגשה שלנו עלולה להיות קשורה ישירות לסוכרים שאנחנו אוכלים. אם אתם מרגישים לא בטוחים, פשוט נסו פחמימות מורכבות.
- האם צריכת פחמימות בשעות הערב משפיעה על השינה שלי? כן, אם אתם אוכלים ממתקים מאוחרים בלילה, יש סיכוי גבוה שתחלמו חלומות משונים (ועל כך אין מחלוקות!)
- אז מה עם פחמימות ודלקת בגוף? פחמימות מעובדות עלולות לגרום לאי סדרים גופניים, לכן כדאי לצרוך אותן במידה ולבחור את המורכבות!
איך בוחרים את הפחמימות הנכונות?
אתם בוודאי שואלים את עצמכם איך תדעו מה הפחמימות הנכונות עבורכם. נכון, יש לא מעט גורמים שצריכים להילקח בחשבון, ואם תבחרו פחמימות בצורה חכמה תוכלו לשפר את איכות חייכם!
1. בחרו פירות וירקות טריים
הפירות והירקות הם פחמימות בריאות ומספקות לכם גם סיבים תזונתיים. סיבים אלו יכולים לעזור לכם להרגיש שבעים יותר זמן ולמנוע עליות חובקות היטב בסוכר בדם.
2. נסו להכין דגנים מלאים
דגנים כמו קוואקר, דוחן או כוסמת הם מקור מצוין לפחמימות מורכבות. הם משאירים אתכם שבעים ועם הרבה אנרגיה!
3. הימנעו ממזון מעובד
כל מה שמיוצר במפעלי מזון ומפורסם על גבי מדפים צבעוניים עם פרסומות מצועצעות כדאי להימנע ממנו. זכרו, הפחמימות הטובות מתחבאות במקומות הפשוטים!
אז מה יש לנו כאן?
לא קשה להבין את הנושא, נכון? הפחמימות הן לא האויבות שאתם אולי חושבים. המחקר מראה שכל עוד אתם נשארים בתווך הבריא ומקפידים על צריכה נכונה, פחמימות יכולות להיות החברות הכי טובות שלכם בתזונה. מציעים לכם לנסות להבין את הפחמימות שאתם אוכלים, ולהרגיש מה טוב לכם.
סיכום: פחמימות זה בסדר, אבל הכל במידה!
לא כל פחמימה נוצרה שווה. יש את הפחמימות שיתנו לכם אנרגיה טובה ויש את הפחמימות שיגרמו לכם להרגיש כמו כבד משייט. חשוב לזכור שהגוף שלנו הוא הדבר הכי חשוב, וכל החלטה תזונתית שאנו מקבלים משפיעה עליו. אז בפעם הבאה שאתם פוגשים צלחת מלאה בפחמימות, זכרו – לאכול באיזון, לשים לב לצריכה ולבחור נכון!