המוקפץ האסייתי המושלם שכולם מדברים עליו

המוקפץ האסייתי המושלם שכולם מדברים עליו
מוקפץ אסייתי

המוקפץ האסייתי המושלם שיגרום לכם לצעוק "עוד אחד!"

אם אי פעם מצאתם את עצמכם מתלבטים בין מנה אקזוטית ומפנקת לבין משהו מהמטבח הביתי המוכר, המוקפץ האסייתי הזה הוא התשובה המושלמת! עם תערובת צבעים ושילוב טעמים של חריף ומתקתק, הוא ישדרג כל ערב שבת רגוע או פשוט יפיג את השעמום מבישול שיגרתי. תארו לכם: נודלס רכים ועסיסיים, ירקות פריכים שמקפיצים את החושים ובחירה של רטבים שיגרמו לכל לטעום, להגיד "מושלם!" 

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק для: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל מהיסוד – המרכיבים! אין ספק שהשמות מעניינים לא היו כאן במקרה. החומר המוביל במוקפץ הזה הוא הנודלס! אבל לפני שנגיע אליו, מוכנים לשם הרשימה? נצא לדרך!

  • נודלס אורז (250 גרם)
  • שמן שומשום (2 כפות)
  • שום (3 שיניים, קצוצות)
  • ג'ינג'ר (1 כף, מגורר)
  • גזר (1 בינוני, חתוך לרצועות דקות)
  • קולורבי (1 קטן, חתוך לרצועות)
  • פטריות שמפיניון (200 גרם, פרוסות)
  • ברוקולי (100 גרם, חתוך לפרחים)
  • רוטב סויה (4 כפות)
  • רוטב חריף (לפי הטעם)
  • שומשום לקישוט (לטעם)
  • בצל ירוק (לקישוט, קצוץ)

אפשרויות חלופיות

לכל אלו שמחפשים גרסאות שונות, אפשר להשתמש בנודלס חיטה אם אתם לא מתמודדים עם גלוטן! ואם רוצים גרסה טבעונית, פשוט דלגו על הרוטב החריף או החליפו אותו ברוטב סויה מתוק. זה לא משגע עד כדי כך, נכון?

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהראות מה אתם שווים! הנה הוראות ההכנה:

  1. בשלו את הנודלס במים רותחים במשך כ-5 דקות. סננו ושטפו במים קרים.
  2. בחגיעות רבה, טפחו את שמן השומשום במחבת רחבה מעל להבה גבוהה.
  3. הוסיפו את השום המקצוץ והג'ינג'ר. טגו עד שהם משנים צבעם ומשליכים את האוורירי למעלה.
  4. הוסיפו את הגזר, הקולורבי והפטריות. טגנו כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  5. כשהירקות רכים, הוסיפו את פרחי הברוקולי, טגנו כ-3 דקות נוספות.
  6. הוסיפו את הנודלס ואיחדו את כל המרכיבים היטב במחבת.
  7. שפכו את רוטב הסויה ורוטב החריף על המוקפץ. ערבבו היטב עד שהכל מצופה ברוטב.
  8. כשהכל מוכן, העבירו את המוקפץ לקערת הגשה, פזרו מעל שומשום ובצל ירוק.

תוספות או שדרוגים אפשריים

עכשיו לפרט על השדרוגים האפשריים, כי במטבח שלנו אנחנו לא מפסיקים להתנסות! ניתן להוסיף בתוספת בע"ח, כמו רצועות עוף, טופו או שרימפס. עם שילוב כזה, בעצם המוקפץ יכול להתאמה אישית לכל אחד ואחת. הוספת עשבי תיבול כמו כוסברה או בזיליקום יכולה להוסיף מרענן ומדהים. אם בא לכם מתיקות, תוכלו להמיר את רוטב הסויה לרוטב מתוק – נסו את זה!

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את המוקפץ במקרר? 
במקרר אפשר לשמור אותו עד שלושה ימים. אבל אני אזהיר אתכם – זה כל כך טעים, יתקשו בעלי המשפחות לשרוד אפילו יום.

מה עושים אם אין לי רוטב חריף?
אם אין לכם רוטב חריף בבית, פשוט קצצו פלפל חריף ותוסיפו לפי הטעם. זה גם הכיף של המתכון: אפשר לשדרג אותו בכל כך הרבה דרכים!

האם זה אפשרי להכין מראש?
בהחלט! המוקפץ הזה יכול להיות מוכן יום מראש, פשוט טגנו אותו מחדש על חום נמוך לפני ההגשה.

האם ניתן להקפיא את המוקפץ?
ההמלצה שלי היא להימנע מהקפאה, אבל אם כן, הקפיאו את הירקות בלבד והשאירו את הנודלס מחוץ להקפאה.

מה לגבי תיבול נוסף?
שימוש בתבלינים כמו כורכום יכולה לתת צבע עז וטעים, אבל הקפידו לא להגזים – המוקפץ הזה מדהים גם כמו שהוא!

האם ניתן להשתמש בירקות קפואים?
אכן ניתן, רק שימו לב להוסיף אותם בגרסה שלהם. קפואים יכולים להיות רכים ואולי לא יתנו את הטריות שנרצה. 

איזה סוגי נודלס מומלצים כאן?
נודלס אורז עובדים הכי טוב, אבל יש גם נודלס ביצים או טבעוניות שיכולים לעשות עבודה טובה.

איך אפשר לעשות את המנה בריאה יותר?
להפחית את כמות השמן או להמיר אותו בשמן קוקוס, להוסיף עוד ירקות כמו קישואים או קולרבי שאת יתרונותיהם הבריאותיים ראינו נחוצים. 

האם המוקפץ הזה מתאים לילדים? 
בהחלט! אם תשתמשו בירקות ובעשבי תיבול שהם אוהבים, יש סיכוי טוב מאוד שהם יגידו שזה "הכי טעים שיש".

מה עושים אם אני לא אוהב את המוקפץ חריף?
כמובן שתוכלו להימנע מהרוטב החריף, מה שמוביל לתוצאה שהילדים יחסית אוהבים. אם הם אוהבים טעמים מתוקים, הוספת רוטב מתוק תעשה את העבודה!

אנחנו בהחלט ממליצים לכם להוציא את המתכון המדהים הזה לאור, לעצור את השגרה השגרתית ולהפיץ אותו לחברים שלכם! אל תשכחו לשתף ולומר את דעתכם. שיהיה בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

גלה את הדופק הנורמלי אצל בן אדם

"`html מהו דופק נורמלי? כל מה שצריך לדעת! דופק הוא אחד המדדים החשובים עליהם מתבסס הרפואה כדי להעריך את מצב הבריאות של

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן