עוגיות מקמח שיבולת שועל ללא סוכר – התענגות בריאה ומושלמת!
לפעמים הרי יש לנו ימים בהם אנו מחפשים את הממתק הנכון, אבל לא תמיד רוצים להחטיא את הבריאות שלנו. עוגיות מקמח שיבולת שועל ללא סוכר הם התשובה המושלמת לאתגר הזה! מדובר במאפה משגע, שמצליח לשלב בין טעמים מתוקים, נימוח באוויר והזכרת נעימות של הילדות עם כל ביס. בבקשה, אל תתנו למילה "ללא סוכר" להפחיד אתכם, כי העוגיות האלו מדהימות ועשויות לקבל מהן את כל המתיקות והטעים שיש!
משך הכנה ורמת קושי
- משך הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- כמות מנות: 20 עוגיות
המרכיבים הדרושים
בחיים, ככל שמייצרים מתכון פשוט יותר, כך התוצאה עוצרת נשימה יותר. עוגיות מקמח שיבולת שועל ללא סוכר הן לא רק סופר בריאותיות, הן גם מאוד ממכרות! לפני שאנחנו מתחילים במלאכת האפייה, הנה רשימת רכיבים שיעזרו לנו ליצור את העוגיות האלו:
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 1 מחית בננה בשלה (הממתיק הטבעי שלנו!)
- 1/2 כוס חמאת אגוזים (למשל, אגוזי לוז או בוטנים)
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/2 כפית קינמון (עבור חמימות נהדרת)
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם פירות יבשים קצוצים (כמו תמרים או משמש) – טעם אגדי!
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל בואו…)
מרכיבים חלופיים
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהמתכון הזה, ניתן לבצע כמה שינויים. אם אתם טבעונים, פשוט מחליפים את חמאת האגוזים בשמן קוקוס, ואם רוצים להימנע מגלוטן, פשוט שימו לב לבחור קמח שיבולת שועל מבטיח!
שלבי ההכנה
ברגע שזה יגיע לתנור, זה יהיה אגדי! תופתעו לראות כמה קל זה להכין את העוגיות המושלמות האלו. בואו נתחיל:
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מועכים את הבננה עד שהיא הופכת למחית רכה.
- מוסיפים את חמאת האגוזים והשמן קוקוס ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח השיבולת שועל, הקינמון והמלח.
- מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הפירות היבשים והשוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות.
- בעזרת כף, שימו תלוליות של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיות זהובות.
- לאחר שהן מוכנות, תנו לעוגיות להתקרר על רשת.
עצות נוספות
אפשר לשדרג את העוגיות הללו בקלות! מה דעתכם להוסיף שברי אגוזים שונים? או אולי תוספות טחינה דלילה? אפילו קינמון נוסף או רסק תפוחים יכולים לעשות פלאים.
שאלות ותשובות
כיצד אני יכול לשמור על העוגיות طازות למשך זמן ארוך?
לעוגיות אלו יש עמידות גבוהה. אחסנו אותן בקופסה אטומה – הן יישארו טעימות במשך שבועיים לפחות.
האם ניתן לשמור על מתכוני העוגיות הללו ללא שמן?
בהחלט! אפשר להמיר את השמן ברסק תפוחים כדי להבטיח תוצאה נימוחה ובריאה.
אילו פירות יבשים אני יכול להוסיף?
ניתן להוסיף שזיפים, אגסים או אפילו צימוקים. תנסו ותגלו מה הכי טעים לכם.
איך אני יודע אם העוגיות מוכנות?
העוגיות מוכנות כאשר הן מתחילות לקבל צבע זהוב חביב. אם הן נראות מגרות – זה הזמן להוציא מהתנור!
האם אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל כתחליף לקמח רגיל?
כן, קמח שיבולת שועל הוא תחליף מצוין, אך כדאי להיות זהירים בכמויות ולוודא שהתערובת לא תהיה דחוסה מדי.
האם ניתן לשדרג את העוגיות בסוכר?
בהחלט, אם אתם מחפשים טעם מתוק יותר, יש אפשרות להוסיף סוכר קוקוס או סוכר חום בריא!
האם ניתן להוסיף שוקולד לבן?
כמובן! שוקולד לבן או אפילו מיני שוקולדים יכולים להוסיף עוד כיף לקינוח המושלם הזה.
האם ניתן להכין את העוגיות בתבנית מרובעת?
בוודאי! אפשר להכין את התערובת בתבנית מרובעת, לבשל ולאחר מכן לחתוך לעוגיות. זה הרבה יותר קל!
העוגיות מצריכות קירור לפני האפייה?
לא ממש, אך אם אתם אוהבים מרקם פריך יותר, ניתן לשים את התערובת במקרר ל-15 דקות.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוגיות, ולאחר שיוצאות, חימום קל יחזיר אותן לחיים.
מתכון העוגיות הזה הופך כל ארוחה לחוויה מדהימה, מושלמת, ונעלית על כל ציפיותיכם! אז לא תהססו, תיצרו עוגיות שיבולת שועל ותפיצו את המתכון ברשתות החברתיות! תנו לכולם לדעת כמה סדרי אוכל יכולים להיות מהנים!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


