כמה גרם חלבון צריך ביום ולמה זה חשוב?

כמה גרם חלבון צריך ביום?

אז אנחנו כאן, בעולם המוזר של תזונה, בו חלבון נראה כמו האורח הנחשק במסיבה – כולם רוצים אותו, אבל לא תמיד יודעים כמה ממנו לשים בצלחת. אז כמה גרם חלבון אנחנו באמת זקוקים ביום כדי להרגיש כמו סופרמן? בואו נ dive into the magical world of protein!

חלבון: מלך התזונה?

בואו נדבר על חלבון מבחינה מדעית. החלבון הוא מרכיב חיוני בתזונה שלנו, הוא משמש לבניית תאי גוף, שרירים, עור ועוד. לא סתם אומרים שחלבון הוא המרכיב החשוב ביותר. עם כל כך הרבה תפיסות שגויות על מהו חלבון, הגיע הזמן לעצב את התמונה.

באיזה כמויות אנחנו מדברים?

באופן כללי, ההמלצה היא לצרוך בין 0.8 ל-2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף, תלוי בגורמים כמו:

  • גיל
  • אורח חיים (ספורטיבי או לא)
  • מטרות תזונה (לפחות שיקום שרירים)

חלבון במדינה של ספורטאים – כמה צריך באמת?

ספורטאים מתמודדים עם דרישות חלבון גבוהות יותר, ולמעשה, ייתכן שצריכתך יגיע ל-1.6 עד 2.2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. תחשבו על זה כסוג של פסטיבל חלבון: המבחר גדול,כם הפסטיבל ממש לא נגמר.

האם זה יותר טוב להרבות? מה שאומרים המדענים!

כמובן, כמו בכל דבר בחיים, יותר לא תמיד טוב יותר. צריכת יתר של חלבון עשויה להעמיס על הכליות ולגרום לבעיות בריאותיות אחרות. אז איך מוצאים את האיזון?

ממה כדאי להימנע?

שאלות רבות עולות כאן, וחשוב להתמודד עם המיתוסים סביב החלבון. לדוגמה, האם חלבון מהצומח פחות טוב? ובכן, ישנם מקורות מצוינים כמו חומוס, טופו, קינואה ואחרות – הם לא מפסיקים להפתיע!

מקורות חלבון: איפה למצוא ולמה להעדיף?

  • בשר והדגים: עשירים במיוחד, אך יש להעדיף בשר רזה ודגים עם שומן בריא.
  • חלב ומוצרי חלב: יוגורט, גבינות וחלב – אין מה לפחד לשים בכוס.
  • קטניות: לאורחים שלנו. המסיבה לא שלמה בלעדיהם!
  • אגוזים וזרעים: מנה קטנה כאן, מנה קטנה שם – ושום דבר לא מתפספס!

שאלות נפוצות על חלבון

א. כמה גרם חלבון צריך אישה בהריון?

אישה בהריון צריכה כ-1.1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.

ב. מה קורה אם אני לא אוכלת מספיק חלבון?

תסמינים יכלולו ירידה במסת השריר, חולשה ותפקוד ירוד של מערכת החיסון.

ג. חלבון צמחי או חלבון מהחי – מה עדיף?

שניהם מצוינים, כל אחד והתועלות שלו. העדפה אישית.

ד. האם יש טעם להוסיף תוספי חלבון?

רק אם קשה לך להגיע למכסה, אחרת אפשר להסתדר עם אוכל.

ה. מהי צריכת החלבון המומלצת לספורטאים?

בין 1.6 ל-2.2 גרם לכל ק"ג משקל גוף.

סיכום – איך מסכמים את כל החלבון הזה?

לסיכום, הצריכה המומלצת של חלבון משתנה בהתאם לגורמים אישיים כמו גיל, אורח חיים ומטרות בריאות. אבל בכל מקרה, אל תשכחו לשמור על האיזון – לא צריך להגזים, פשוט למצוא את התמהיל הנכון. כשאתם מצרפים חלבון לארוחה, דאגו לכל המרכיבים האחרים, ותיהנו מהטעם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן