כמה חלבון יש בטופו? הכל על מקור החלבון הזה
בטופו, המזון הנפלא שמקורו בסויה, מחכה לכם עולם של חלבון שמלא במפתחות לשיפור התזונה שלכם. אז כמה חלבון באמת יש בטופו? נתחיל מהבסיס. בטופו יש כמות מרשימה של חלבון, שמספקת הוא דרך נהדרת לשדרג את התפריט שלכם, גם אם אתם לא חלק מקהילת הצמחונים או הווגנים. הודות להימצאותם של חלבונים איכותיים ותחליפים מצוינים לבשר, הטופו נהנה מהפופולריות שלו יותר ויותר.
1. מהו טופו ומה היתרונות שלו?
טופו, או בשמותיו האחרים “גבינת סויה” או “טחינה סויה”, עשוי מחלב סויה שהוקשה. הוא עשיר בשומנים טובים, ומספק לכם חלבון צמחי במינונים גבוהים. אך זה לא הכל – הטופו הוא גם מקור מצוין למינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום, ונחשב לרכיב גמיש במדף האוכל.
- אבץ – לתפקוד מיטבי של מערכת החיסון.
- ברזל – הכרחי להגיע לרמות חמצן אופטימליות בדם.
- סידן – טוב לבריאות העצמות.
האם זה באמת בריא?
כמובן! בטופו יש יכולת להעניק לגוף את כל מה שדרוש לו. הכל מגיע מהחלבון שבו, שנועד לחזק, לתקן ולבנות את השרירים שלנו. בטופו שמצוי בו דווקא חלבון, תקבלו כ-8 עד 15 גרם של חלבון פר 100 גרם, וזה בהחלט לא דבר של מה בכך.
2. איך להכין טופו ולהפוך אותו למנה טעימה?
אם אתם שאלתם את עצמכם איך אפשר להכין טופו לפה שיתמ לדומיננטיות במנות שלכם, התשובה היא פשוטה: המרקם. אם אתם אוהבים למרוח אותו, לכבוש אותו בתיבול, או לסחוט אותו לאורז ומרקים – כל דרכי ההכנה יועילו ממנמת יצירתיות שלכם. מתכון קל על מנת להכין טופו בגריל הוא לערבב את הטופו עם שמן זית, שום מפורר, מלח, ופלפל שחור. ולא לשכוח, הקפיצו את המים ממנו!
האם טופו נחשב למזון מעובד?
טופו נחשב למזון מעובד קל, שכן החומרים שמרכיבים אותו הם טבעיים מאוד. בסופו של דבר, כל מה שצריך הוא שני מרכיבים עיקריים: סויה ומים. אז אל תתנו למונח "מעובד" להפוך אתכם לאספנים של פלאפל מטוגן – זה לא טוב!
3. טופו מול מקורות חלבון אחרים – מה ההשוואה?
מעניין לדעת האם טופו הוא המקור הטוב ביותר לחלבון, בדומה לבשר, דגים או מוצרי חלב? נשווה:
- 100 גרם בשר בקר: 26 גרם חלבון
- 100 גרם טופו: 8-15 גרם חלבון
- 100 גרם חזה עוף: 31 גרם חלבון
- 100 גרם דג סלמון: 20 גרם חלבון
כפי שניתן לראות, טופו לא מגיע למספרים המרשימים של הבשר, אך הוא בהחלט מספק חלבון קל ונעים. רק תבחרו את הטופו הנכון!
מה העלות של טופו?
טופו יכול להיות זול ומצוין אם תבחרו יצרן עם שם טוב. הוא מגוון את התפריט ומאפשר תעסוקה של מסלול לחלבונים, מבלי לפרוץ את החסכונות.
4. טיפים לשימוש בטופו – הדרך הנכונה ליהנות ממנו
- סחיטה – לפני הבישול, סחטו את המים מהטופו כדי להגביר את הטעם.
- תיבול – אל תהססו להשתמש בתיבולים חזקים, שכן הטופו סופג טעמים.
- ציפוי – ניתן לגלגל את הטופו בקמח או פירורי לחם לפני הטיגון עבור קריספיות.
שיטה שיכולה לעבוד נהדר היא לטגן את הטופו, לשים אותו במרק או לשלב אותו בשקשוקה, מה שיהפוך אותו לאלטרנטיבה מצוינת.
5. שאלות נפוצות על טופו
1. האם יש טופו מתאים לאנשים רגישים לסויה?
כן, יש טופו מבצק פלאן, שהוא ללא סויה.
2. האם טופו מכיל חלב?
כמובן שלא! הוא עשוי במלואו מסויה.
3. האם הטופו מתאים לילדים?
כן, טופו הוא מזון בריא שמסייע בהתפתחות.
4. איך לדעת איזה סוג טופו לקנות?
בחנו את המרקם: רך, בינוני או קשה, בהתאם למנה שלכם.
5. האם טופו טוב לדיאטה?
בתפריט מאוזן, טופו הוא אלטרנטיבה נהדרת.
כפי שראיתם, טופו הוא לא רק טעים, אלא גם מרכיב גמיש וקל לשימוש. אם אתם מחפשים מקור חלבון עם יתרונות רבים, בואו לא לחשוש – הטופו הוא חבר שלכם בתזונה הבריאה!