כנפיים מטוגנות כמתכון המנצח לכל מסיבה

כנפיים מטוגנות כמתכון המנצח לכל מסיבה
כנפיים מטוגנות

כנפיים מטוגנות משגעות וקריספיות שאין להם תחליף

לפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה מנה משגעת שתעלה לנו את הסוכר בדם, וכנפיים מטוגנות הן בדיוק מה שאנחנו מחפשים! אין דבר יותר מענג מלחך את האצבעות אחרי כל ניגוב קריספי או רוטב מעלף. כנפיים מטוגנות הן לא סתם מנה – הן חוויה קולינרית, מעבר לחפצה של אוכל. כשניגשים להכין אותן, נפתח עולם שלם של טעמים וריחות שמזכיר לנו רגעים מיוחדים מהילדות, מסיבות עם חברים או ערבי שישי משפחתיים. מדובר במנה שמגיעה עם המון אפשרויות ורוטבים, ואי לכך מתאימה לכל אירוע, מפיצה ועד מסיבת BBQ. אז, מוכנים להיכנס לעולם המדהים הזה? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

רגע לפני שאנחנו מתחילים בהכנה, כדאי שנסקור את המרכיבים החשובים התורמים לכנפיים המדהימות שלנו:

  • 1 ק"ג כנפי עוף
  • 1/2 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס פאנקו (שזה הקמח היפני, שאם עוד לא הכרתם – פשוט חייבים!)
  • 1/4 כוס שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון (או יותר, אם אתם אוהבים טעמים חזקים)
  • 1/4 כפית שיני שום כתושות (אופציה – ואם אתם חובבי שום כמוני, אז בהחלט ליצור את זה!)
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2-3 כפיות חרדל (לא obligatory אבל בהחלט מוסיף טעם!)
  • רוטב פפריקה חריפה או סמפחן (באם אתם אוהבים לחריף)

וכמובן, אם הכנתם מנות טבעוניות או כשרות, אל תשכחו להשתמש באלטרנטיבות כמו כנפי סויה שמחכות גם להפתיע אתכם!

שלבי ההכנה

וכעת, החלק המרגש ביותר! שלב אחר שלב נלמד איך להכין את הכנפיים המדהימות האלו:

  1. תחילה, יאפשרו לכנפי העוף להתייבש על ידי ניגוב עם מגבת נייר. כך נדע שהן יהיו קריספיות יותר.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הפאנקו, הפפריקה, המלח, הכמון ושיני שום (אם בחרתם להשתמש).
  3. בצלחת אחרת, ממלאים את החרדל.
  4. טובלים את כנפי העוף בחרדל, ואז מעבירים לקערת הקמח למרוח את התערובת על כל הכנפיים.
  5. מאשירים את הכנפיים אחרות להניח על רשת למשך כ-10 דקות.
  6. מחממים שמן בסיר או פאן (שימו לב שהשמן יהיה לפחות בגובה 5 ס"מ).
  7. מטגנים כ-10-12 דקות עד שהן מזהיבות וקריספיות. משגרים מרגישים את הריח המדהים שהולך למלא את הבית!
  8. מעבירים את הכנפיים המוכנות לנייר סופג כדי להיפטר מהשמן העודף.
  9. פזרו רוטב מעל לשדרוג החוויה.
  10. לסיום, האכילו, חייכו ושתפו עם כולם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לכנפיים המטוגנות יש מקום רחב להשתדרגות בהתאם לטעמים האהובים עליכם. אתם יכולים לשדרג את המנה הזאת מגוון תוספות שיביאו עושר טעמים:

  • רוטב ברביקיו – ממש משגע, עוטף את הכנפיים בטעם קלאסי.
  • צ’ילי מתוק – מי שאוהב חריף יוכל לתבל בעוד משהו.
  • שום ותחינה – אם אהבתם טעמים מזרחיים שאפשר לשלב!
  • סלט ירוק מרענן בצד עשוי לשפר את התחושה שמלווה את המנה!
  • תפו”א מפולטים בתנור מצופים בכשפים משגעים יכולים להוות תוספת מושלמת!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי שמן לטיגון?
הדרך האפשרית היא לאפות את הכנפיים בתנור עם שמן שזעופים מעל, יתן טעם וקריספיות לא רעה בכלל.

האם אפשר להקפיא את הכנפיים?
בהחלט! הכנפיים עמידות להקפאה. מותר להקפיא אותן אחרי טיגון, ואז להשתמש בהם לאחר הפשרה.

איך אני יודע אם הכנפיים מוכנות?
לבדוק עם מדחום עוף – טמפרטורה אידיאלית היא 75 מעלות צלזיוס. וכמובן, אסתטיקה! הם צריכים להיות מזהובים.

מה אפשר לשים על הכנפיים לפני הבישול?
ערבוב של תבלינים לפי טעמכם אישית הוא רעיון מעולה – לדוגמה, טימין, רוזמרין או אגוז מוסקט.

האם יש אפשרות להכין גרסה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח חומוס.

למה הכנפיים לא יוצאות קריספיות?
כדאי לנגב אותן היטב ולהשתמש בשמן חם – זה המפתח לכנפיים קריספיות.

איך להכין אותן חריפות יותר?
פשוט להוסיף תבלינים חריפים לתערובת – פלפל חריף, פפריקה חריפה או רוטב ספיירי.

איפה אפשר להשיג כנפיים איכותיות?
נסו לקנות אצל ספקים מקומיים או שווקים, היטב לבחון איכות הסחורה!

מה המתכון הזה מעלה לזכרון?
התקשרו רגע לשבת משפחתית או במהלך חגיגות. הוא שוחק את הזכרון שלי מהרגשות הטובים מהעבר!

כמה מסע זה ידרוש לישון ?
כמובן! העדכון הוא חשוב, וכך תחשוב של הכנסיים יש מקום של כבוד בשולחן.

אם נהניתם מהמתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף את החוויה שלכם ברשתות החברתיות ולעודד את החברים להכין את הכנפיים המדהימות הללו! מי לא אוהב אוכל טעים?

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

גלה איזה שמן הכי בריא לטיגון עכשיו!

"`html איזה שמן הכי בריא לטיגון? כל מה שצריך לדעת כשמדובר בטיגון, השאלה שאותם שפים חובבים ושפים מקצועיים שואלים היא: "איזה שמן

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן