"`html
הכירו את המתכון המדהים: לחם בשקית קוקי
בחיים, לפעמים צריך להפוך את הדברים שנראים פשוטים למשהו ממש אגדי. בדיוק ככה מתחיל הסיפור שלנו עם לחם בשקית קוקי. ראשית, מי לא אוהב לחם? אנחנו עוסקים באוכל הבריא, אבל גם העונג לא יכול להיפגע. לחם שיכול להיות גם פריך מבחוץ, אבל נימוח וזהוב מבפנים? נשמע משגע, נכון?
זמן ההכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 10-12 מנות
- זמן הכנה כולל: 30 דקות
- רמת קושי: קלה, גם אם אתם טועמים את התחום לראשונה
- מספיק ל-10-12 מנות מטרפות
הרכיבים הדרושים
כעת, נעמוד מול המשימה ונציין את המרכיבים שיחדיו יהפכו את הלחם הזה למשהו שאנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בו. לא מדובר במרכיבים מסובכים, אלא ברב-שימושיים שהם בדרך כלל בבית שלנו.
- קילו קמח לחם
- 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים טריים
- 50 מ"ל שמן זית
- 2-3 כפות דבש או סוכר חום
- 600 מ"ל מים פושרים
- מלח – 1 כף
- שקית קוקי – לא לדאוג, תוכלו להשתמש בשקית סטנדרטית
שלבי ההכנה
וכעת לסדר הפעולה! כמו בכל דבר טוב, נתחיל ברגל ימין, או לחם שמאל. כך נצליח להגיע לתוצאה הסופית המעלפת.
- נוסיף את הקמח לקערה ונכין מקום במרכז הקמח.
- נוסיף את השמרים שהכנו לשם, יחד עם הדבש או הסוכר.
- נשפוך פנימה את המים הפושרים ונערבב עד שהקמח יספוג את הכל.
- נוסיף את השמן והמלח ונתחיל ללוש את הבצק במשך כ-10 דקות.
- נחנו את הבצק להתפחה במשך כשעה במקום חמים.
- לאחר התפחה, נלוש שוב ונעביר את הבצק לשקית קוקי.
- נניח את שקית הקוקי בתנור בחום נמוך (כ-30 מעלות צלזיוס) למשך 15 דקות.
- אז נעלה את הטמפרטורה ל-200 מעלות ונאפה במשך 30 דקות נוספות.
גרסאות חלופיות
כמובן, שלא כולם פתחו את תיאבון הלחם עם אותו מריאות. אז מה אם אתם צמחוניים או רגישים לגלוטן? לרשותכם אפשרויות רבות!”
- לחם טבעוני: פשוט השאירו את השמנת והחליפו את השמן בטחנה צמחית.
- לחם ללא גלוטן: ניתן להחליף את הקמח עם תחליף קמח ללא גלוטן.
שדרוגים ותוספות
הסוד כאן הוא בדיוק מה שיוצא לנו מהשקית הקוקי, עם מעט קראמלים, אגוזים קצוצים, או אפילו פירות יבשים אם אנחנו רוצים טוויסט מתוק מעניין. ואולי עדיף לשדרג עם גבינות שונות? הכל אפשרי!
שאלות ותשובות
מה עושים אם לא נמצאים בבית קמח לחם?
אפשר להשתמש בקמח חצי חצי, כלומר חצי קמח חיטה וחצי קמח תפו”א או קמח תפו”א טהור.
האם אפשר לשים את הבצק במקרר להתפחה?
כן, ניתן לשים במקרר ולתת לבצק לפתח טעמים נוספים, הכל בהתאם לכמה ימים שתרצו להעביר אותו במקרר.
ניתן להוסיף תבלינים ללחם הזה?
בהחלט! צלפים, רוזמרין ושום מכניסים קסם נוסף וטעמים שונים לחלוטין.
מה קורה אם הבצק לא מתבל?
אם לא מוצא הבצק התמוססות מתוך שקית הקוקי, הוסיפו עוד מעט מים.
האם ניתן להקפיא את הלחם הזה?
מומלץ להקפיא פרוסות לחם, כך שבכל פעם תרצו להרגיש את הטעם המושלם, תוכלו לשלוף פרוסה קפואה ולאכול!
מה עושים אם אין לי שקית קוקי?
אפשר לשים את הבצק בתבנית עם מכסה או נייר אפיה.
האם אפשר להשתמש ברוטב מיוחד?
אפשר להיות יצירתיים ולנסות שילובי טעמים שונים, כגון רוטב פסטו למעלה.
למה צריך להשאיר את הבצק להתפחה?
התפחה היא שלב לא פחות חשוב, היא מאפשרת לשמרים לפעול ולהפוך את הבצק לאוורירי יותר.
מה העניין עם מים פושרים?
מים פושרים מחממים את השמרים ומאפשרים להם לעבוד טוב יותר.
האם ניתן לשדרג את הלחם הזה בטעמים?
כמובן, אפשר לשלב גבינות, אגוזים, ושוקולד מריר – הטעמים מהממים!
ולסיכום, אם אהבתם את המתכון המדהים הזה של לחם בשקית קוקי, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! הם יגידו לכם תודה!
"`