מרק אפונה יבשה עם בצקניות: טעמים מהלב
כשאתם מתיישבים לארוחה חמה בבית, שמכינה כזו ניחוח ביתי ומוכר, מעלים לכם במוח את הזיכרונות. וואו, איזה ריחות עולים! זהו מתכון שיהפוך אתכם למכורים כל שבוע מחדש. אנחנו מדברים על מרק אפונה יבשה עם בצקניות, זהו מרק שמסיבה מסוימת תמיד מצליח לרגש, לשמח ולחמם את הלב. כל לכתטולה.
זה בעצם הכלאה בין קרם השמש של האוכל הביתית לבין הלפיד של הזיכרונות. הרי סבתא שלכם הכינה גם כן ולא פספסה טיפה מהאכפתיות והאהבה שאתם זוכרים. זהו מרק מדהים, מענג, ואפילו קצת ממכר – כזה שנעים להרגיש אותו זורם בגרון ולא מוכן להפסיק.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שניגש להכנה המפתיעה, נצטרך לאסוף את כל המצרכים. המרכיבים הם חשובים עד מאד, ואנחנו רוצים שמרק האפונה שלנו יצא הכי טעים שיש. יש כאן כמה רכיבים שלא תצטרכו לבקש את אישורם, כי הם פשוט מתאימים. לכן, הכינונו לכם רשימה מדויקת:
- 250 גרם אפונה יבשה דורשת שלושה ליטר מים לפני ההכנה
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 גזרונים, פרוסים לעיגולים מיוחדים
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- קורט מלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם
- אול מגוון עשבי תיבול, כמו פטרוזיליה וכוסברה כתשמידפקסה, אבל בהחלט ממליצים
- אגוז מוסקט – לקסם המיוחד!
- למילוי: 1 כוס קמח (אם רוצים טופס טבעוני ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 1 ביצה (לגרסה הצמחונית) או מים קרים בגרסה הטבעונית
- 1/4 כוס מים
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן להיכנס למטבח. קחו נשימה עמוקה, כי זה הזמן לשלוף את כוחותיה של האפונה!
- משרים את האפונה במים למשך חצי שעה. זה הכרחי. שלא תגידו, לא אמרנו!
- מניחים בסיר מים רותחים ואז מוסיפים את האפונה. נותנים לה להתבשל כחצי שעה.
- ביודעין, מחממים מעט שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל – הוא מתחיל להתמתח ולאט להיוולד ניחוחות מופלאים.
- לאחר מכן, מעלים את הגזר והסושת המכה העליונה, את השום – נראה שלא מתאפקים!
- להגביר טמפרטורה, להוסיף את תפוחי האדמה והאפונה המבושלת.
- מטבילים את הכל בעוד הרבה מים מתאימים – כדי שהמרק לא יתייבש!
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומבשלים, כשעה בסך הכל.
- בינתיים להכנת הבצקניות: בקערה, מערבבים את הקמח, ביצה או מים עם עדין – ליצירת בצק.
- מאפיינים מהבצק כדורים קטנים בעזרת הידיים, ומבשים אותם לאחר שמתמזגים עם הנוזלים.
- כשהמרק מוכן, מוסיפים את הבצקניות לתוכו ומבשלים, עד שיתבשלו כ-10 דקות נוספות.
- מרגישים שהבצקניות מוכנות? מעולה! לסיים בכוסות בעזרת עשבי התיבול המפתיעים.
אופציות לשדרוגים
המגוון הוא תמציא! אין סיבה להיות משעממים. ישנם לא מעט שדרוגים שישדרגו את המרק שלכם.
- מוסיפים בשר – חזה עוף, בשר טוב או אפילו קבנוס לפני הכנת הבצל.
- משדרגים את הבצקניות עם תוספות כמו גבינת פטה קצוצה.
- מוסיפים רוטב חריף או רוטב סויה להפתעה בצלחת.
- לגרסה טבעונית, במקום ביצה ניתן להשתמש בזרעי פשתן עם מים.
- אפשר להוסיף קמצוץ של פפריקה כדי לייצר עוד עומק טעם.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את המרק במקפיא?
בעצם כן, אפשר לשמור את המרק הזה במקפיא למשך כחודש. מחוזרים כי הבצקיות עלולות להתייבש.
באיזה סוג קמח כדאי להשתמש?
אני ממליץ על קמח חיטה או קמח תפו”א, מה שיתן למרק שלכם עוד עלווה ועוד טעם.
האם יש אופציה למרק ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס במקום קמח חיטה.
איך עושים את הבצקניות רכות יותר?
בשימוש במים קרמים ותכנוניהם שהם יותר רכים, הם יצאו אווריריים יותר.
כמה זמן לוקח למרק להתבשל?
למעשה, סך הכל שלב הבישול של המרק עצמו צריכה להיות כ-120 דקות.
עם איזה לחם הכי מומלץ להגיש את המרק?
אני ממליץ על לחם מחמצת, שימלא נשמה ויתמזג נהדר עם המרק.
האם אפשר לאכול את המרק קר?
לא, אישית אני ממליץ לאכול את המרק החם שהוא משגע ובעיקר מרגיע – הילד בך לא רוצה את זה!
למה אנשי מתכונים רבים לא משרים אפונה?
בעניין זה להשרות האפונה לילה מתקנה את הסיבויות שלה להיות רכה.
האם יש יתרונות בריאותיים באפונה?
נכון! אפונה מכילה חלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים רבים.
האם המרק בריא?
בוודאי. נטוע בבריאות עם מרכיבי ירקות ומים, הוא עשוי מעדשים ואפונה בזנב.
כל מה שנשאר עכשיו, הוא לפנק את עצמכם עם הזה! אני מאחל לכם חוויה מיוחדת במינה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חבריםיכם ברשתות החברתיות – בידע טעים וחם, אתם עושים עולם טוב יותר!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה