"`html
מרק ירקות רומני צ'ורבה – גירסה ללא בשר
מתכון אחד שמגיע אלינו דרך המורשת הרומנית, והפעם בגירסה שתתאים גם לצמחונים ואפילו לטבעונים! מרק ירקות רומני צ'ורבה, משגע וממכר – כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול. כשאני חושבת על המרק הזה, עולה לי זכרון של חורף, בריכות של טעמים וארומות שהשתררו במטבח של סבתא. צ'ורבה הוא מרק אבן דרך בכל שולחן רומני, ולא רק בגלל העושר שלו, אלא בגלל השחזור המדויק של רגעים משפחתיים וכמובן, שבאופן לא מפתיע, כל אחד טוען שהמתכון של אמא שלו הוא הכי טעים שיש! אז הכינו את הסירים והתחילו לרקוד במטבח, כי אנחנו הולכים להכין מתכון אגדי שיחמם את הלב ואת הנשמה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- זמן הכנה: 45 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצ'ורבה המדהים הזה, נזדקק למגוון של ירקות צבעוניים וטריים, שילוב שיביא ליצירת טעמים יוצאי דופן. והנה הרשימה:
- 2 גזר בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 קישוא בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 פטרוזיליה, קצוצה דק (ו/או כמון – מי שאוהב את התיבול המיוחד)
- 1 קולה (סלרי), קצוץ
- 2-3 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 8 כוסות מים (או בקיצור, תביאו סיר גדול)
- מלח, פלפל, ותיבול לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
- מיץ מלימון אחד (רצוי לשדרג את הטעמים)
כמובן שמי ששם דגש על גרסה טבעונית יכול להשמיט את שמן הזית או להשתמש בשמן קוקוס, והתוצאה עדיין תהיה מעלפת.
שלבי ההכנה
לאחר שבחרנו את רכיבי המרק המופלאים שלנו, הגיע הזמן להכין אותו! השלב הבא הוא פשוט, as simple as that! בואו נתחיל!
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו כמה דקות עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, שום, סלרי ועגבניות, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- כאשר המרק רותח, מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את מלח, פלפל, פטרוזיליה ומיץ לימון.
- מבשלים עוד כ-5 דקות ומערבבים היטב.
יקרות ויקרים, נשמענו מצוין עד כאן. זה הזמן שלכם להוסיף את הטוויסט שלכם למרק! אפשר להוסיף קוביות טופו, או אפילו שעועית שחורה בשביל שדרוג בריאותי.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
בנוסף, תוכלו להפתיע עם כמה תוספות שיגרמו למרק שלכם להיות ממש מושלם:
- פירות יבשים קצוצים כמו פרי הלימון או צימוקים.
- קצת חלב קוקוס שנותן טעם קרמי.
- קצת פאנצ'ה, שהיא תיבול רומני מרהיב שמתאים לטעמו של המרק.
- למשמח את הילדים, אפשר להוסיף מעט פסטה, ובכך ליצור מרק משגע וטעים.
שאלות ותשובות
מדוע השימוש בלימון כל כך חשוב במתכון?
מיץ הלימון מביא איזון לטעמים המרירים שנוצרים מהירקות ומוסיף לחיים. הוא גם עובד כמחזק מערכת החיסון!
האם ניתן להכין את המרק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המרק מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים. כאשר מחממים, תוסיפו עוד מים אם צריך.
מה אם אני רגיש לבצל?
אפשר לדלג על הבצל או להשתמש בבצל ירוק או שום כדי לגרום לטעמים להיות יותר מרוכזים.
האם אפשר להקפיא את המרק?
נכון שלא כל המרקים מתאימים להקפאה, אך במקרים רבים ניתן להקפיא את המרק הזה, תוודאו ששמים אותו בסיר אטום.
האם ישנן וריאציות נוספות אפשריות למרק?
בהחלט! תרגישו חופשיים להוסיף כל ירק שאתם אוהבים, כמו ברוקולי, או פטריות – תתנסו בעצמכם!
כיצד ניתן לשדרגו את המרק?
כמו שציינו מקודם, הוספת חלב קוקוס או תיבול נוסף יכולה לתת למרק את הטוויסט שהוא זקוק לו.
מה אם אני רוצה לגרסה חמה יותר?
ניתן להוסיף פפריקה חריפה כדי לשדרג את המתכון לחוויה קלילה וחריפה.
כיצד אני יודע שהמרק מוכן?
ירקות רכים, טעם עשיר, ארומה מתפשטת במטבח – זה הזמן לספר שאתם מוכנים!
מהי השילוב המושלם לצד המרק הזה?
לחם פריך לצד המרק הוא כמו שייקר ויוגורט – שילוב שתמיד נכון.
האם אפשר להשתמש במרק הזה כתוספת לארוחה?
כמובן! המרק יהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה, בין אם זה פסטה או קציצות אפויות!
אני ממש מקווה שהמרק הזה שיגע את הלבבות שלכם כפי שהוא נוגע לי. אני ממליצה לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים שלכם, כי יש הרבה לאהוב במנה הזו! אז קדימה, הפיצו את האהבה!
"`
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


