מרק עגבניות הכי טעים בעולם
מרק עגבניות זה משהו שמדי פעם מדבר אליי ומזכיר לי את הבית. מדובר במנה שאפשר לאכול בכל מצב – חם בחורף, קר בקיץ, ומעל לכל, הוא ממכר באותו אופן שתחושות נוסטלגיות עוטפות אותנו. כל מי שאוהב אוכל יודע, לרגע שאנחנו מריחים את הריחות המדהימים של מרק עגבניות מתבשל, קשה להתאפק ולא לחכות עד שהמרק יהיה מוכן. והעונג האמיתי מגיע כאשר טועמים את התוצאה המשגעת, שמרשימה את כל הסובבים אותנו. רוצים להכין יחד את המרק המושלם הזה? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי, וכמה מנות המרק מספק:
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים ל-4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המרק מעלף הזה, נפנה לעצמנו כמה רגעים כדי לאסוף את כל המצרכים הנדרשים. את רובם אנחנו מכירים ואת חלקם מכירים בזכות השף של סבתא.
- 1 ק"ג עגבניות בשלות (טריות, או עדיף – מהשוק המקומי)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 2 כוסות ציר ירקות או מים
- 2 כפות סוכר (לבחירה)
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
- 100 מ"ל שמנת מתוקה (אופציונלי)
מהנסיון שלי, שדרוג עם טוויסט יכול להיות הוספת פלפל חריף, או תוספת של ירקות כמו גזר או סלרי – שיצרבו עוד טעמים למרק!
שלבי ההכנה
ברגע שיש לנו את כל החומרים, אנחנו מוכנים לצלול לתוך תהליך הכנת המרק. זאת הכניסה שלנו לעולם הטעמים והניחוחות!
- מקלפים את העגבניות בעזרת חיתוך רדוד, ומניחים אותן במים רותחים למשך כדקה כדי שיתקבלו רכות.
- מעבירים את העגבניות למים קרים על מנת להפסיק את הבישול, ולאחר מכן קוטעים אותן.
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף וזהוב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה, עד שמתחילים להריח את ריח השום המטריף.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות לסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את ציר הירקות או המים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
- בסוף הבישול, טועמים ומוסיפים מלח, פלפל, וסוכר לפי הצורך.
- אם רוצים – טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שהמרק חלק ואוורירי.
- מניחים לקצת להתקרר, מגישים לקערות ולקשט בעלי בזיליקום טריים ולבזוק שמנת מתוקה אם רוצים.
כל אלה ייצרו לנו את המרק המושלם, כזה ששווה ללקק את האצבעות ולחבק את הסירים! תוכלו גם לשדרגו עם תוספות כמו קרוטונים כרוסטיים או גבינת פרמזן מגוררת.
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המתכון הזה לטבעוני?
אתם יכולים פשוט להוציא את השמנת ולהשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים במקום, או אפילו להשאיר את המרק כפי שהוא. כך, המרק יהיה טעים ובריא בלי להתפשר על שום דבר!
למה לשים סוכר במרק עגבניות?
הסוכר מאזן את החמיצות של העגבניות, דבר שיכול להוציא את הטעמים בצורה הכי טובה שיש. זכרו, הכל במידה!
האם אני יכול להשתמש בעגבניות משומרות?
בוודאי! עגבניות משומרות יכולות להיות ברמה גבוהה וזולות לחסוך זמן בשחיקת העגבניות הטריות.
אפשר לשמור את המרק במקרר?
כן, המרק יכול להחזיק עד חמישה ימים בקירור. הוא אפילו נעשה יותר טעים לאחר שמונח יום במקרר.
האם יש תחליפים לציר הירקות?
אם אין לכם ציר ירקות, מים יכולים לעבוד בסדר גמור. אפשר גם להוסיף מעט רוטב סויה לאיזון הטעמים.
מה הסוד למרק עגבניות המושלם?
המרכיב הסודי הוא אהבה! כשאתם מבשלים עם תשוקה, זה מתבטא בכל ביס.
מה כדאי להגיש לצד המרק?
לחם פריזאי קראנצ'י הוא שידוך מהמם, או סלט ירוק מרענן ומינימליסטי.
האם אפשר להכין את המרק במוקדם?
כן, תהליך בישול מראש הוא כלי מצוין. הוא יכול להתכונן ולחכות מראש, מה שיקל עליכם בסוף שבוע עמוס.
אנחנו מתקנים את הגובה של המרק עם השמנת, אבל מה עם בריאות?
אם אתם מעוניינים בגרסה דלה יותר בקלוריות, פשוט תוותרו על השמנת ותערבבו קרם קוקוס או אפילו רסק אבוקדו בסוף.
האם יש אפשרות להוסיף חריף למרק?
בהחלט! ניתן להוסיף פרוסות של פלפל חריף או אפילו פפריקה חריפה לטעמים נוספים ואקזוטיים.
זה הזמן שלכם לחלוק את המתכון המדהים הזה עם חבריכם ברשתות החברתיות, או אולי להזמין אותם להצטרף לתהליך הבישול בעצמם! החוויה של להכין את המרק המעלף הזה יחד תהפוך את המנה לאגדה! שתפו ותנו לכולם ליהנות מהטעמים המיוחדים של מרק העגבניות הכי טעים בעולם!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה