הכירו את סביצ'ה הסלמון המדהים!
רגע לפני שאתם קופצים למים ומתחילים להכין, תדעו כי מדובר במנה שהולכת לשדרג את כל הארוחות שלכם! סביצ'ה סלמון, זה הפינוק הטרי, מורכב והכי טעים שיש שיגרום לכולם להגיד "עוד בבקשה!".
זהו מתכון שמביא את הים אל הצלחת בצורה רעננה ואוורירית, עם קומבינציה של טעמים שהם פשוט ממכרים. יש כאן את הסלמון הטרי, כל כך נימוח ומעולה, בעטיפה של טעמים משגעים שיחשפו לכם את הבריאות עם כל ביס.
אם חשבתם שכל מה שצריך זה דג בחמץ, אז תחשבו שוב! אלון, השף הקטלני שלנו, מכין את הסביצ'ה באהבה רבה, וה'amour שלו הוא חלק מהכישרון שהופך את המנה הזו לאגדה. מי שלא טעם סביצ'ה סלמון, פשוט לא יודע מה הוא מפסיד.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספק 4 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכבר התלהבנו, הגיע הזמן לעבור על המרכיבים. חשוב לציין שלמרות שמדובר במנה ים תיכונית קלילה, השימוש במרכיבים הטריים האיכותיים הוא המפתח להצלחת המנה. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 300 גרם סלמון טרי, נקי מעצמות ואדרן
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- 1/4 כוס בצל red, קצוץ דק
- 2 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב את הכוסברה)
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (למי שאוהב מעט חריפות)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 אבוקדו בשל, קצוץ לקוביות (אופציה לנגיעה מושלמת)
- תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות (למתיקות)
- שמן זית, בערך 2 כפות
מרכיבים חלופיים
מדהים איך שאפשר לשחק עם המרכיבים! אם אתם צמחוניים, אפשר לשים טופו במקום הסלמון, או לשדרג את המנה על ידי הוספת פירות ים. אם אתם בעד הבריאות, אפשר להוריד את השמן זית ולהשתמש בסודה לשתייה או חומץ בלסמי.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים על השולחן, הגיע הזמן להיכנס לעשייה. כמו שאומרים, אין כמו לעבוד עם הידיים ולהתלכלך קצת בעבודה הכי טעימה שיש. האדרנלין בעבודה יכול להיות גם משגע, אז בואו נתחיל!
- חתכו את הסלמון לנתחים קטנים ויפהפיים.
- שימו את הסלמון בקערה והוסיפו את מיץ הלימון. ערבבו בעדינות.
- כשהסלמון מתמזג עם הלימון, הוסיפו את הבצל הקצוץ, הכוסברה והפלפל החריף.
- הוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הטעם והשאירו לכל הטעמים להתמזג במשך 10 דקות.
- לאחר מכן, אם אתם רוצים, הוסיפו אבוקדו על מנת לשדרג את המנה לרמה עוד יותר גבוהה.
- לבסוף, הוסיפו את קוביות התפוח והניחו לכל המנה להתאחד יחד.
- הגישו עם פרוסות טורטייה או על מעל חסה רעננה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כשהצלחת שלכם מלאה בכל טוב, יש מקום לשדרוגים שמיוחדים. אם אתם רוצים להוסיף קריספיות, שדרגו עם צנון פרוס דק או עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר.
חשוב גם להזכיר שניתן להוסיף רטבים כמו רוטב סויה או רוטב קיסר לקבלת טוויסט מעניין!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין סביצ'ה עם דגים אחרים?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש בורי, טונה ואפילו דגים אחרים, כל אחד יוסיף את הטפיחה המיוחדת שלו למנה!
כמה זמן ניתן לשמור את הסביצ'ה במקרר?
מומלץ לא להשאיר את הסביצ'ה יותר מ-24 שעות, אחרת הסלמון עלול לאבד את הטריות שלו.
איך אדע אם הסלמון טרי?
סלמון טרי צריך להיות רך, חסר ריח לא נעים וקרניו חייבות להיות מבריקות.
האם יש צורך לבשל את הסלמון עבור סביצ'ה?
לא, זה היתרון של מנה זו. החומציות של הלימון "מבשלת" את הסלמון בצורה מושלמת!
מה ניתן להוסיף למנה כדי להגיש אותה כמנה עיקרית?
אפשר להוסיף גרגרי חומוס מבושלים וירקות שורש לקראת אחרון!
האם ניתן להמליח את הסביצ'ה?
כן, הוספת מלח לפי הטעם משדרגת את הטעמים.
מה מומלץ להגיש לצד הסביצ'ה?
מומלץ להגיש עם פרות טורטיה, אורז או סלט מרענן.
איך ניתן להפוך את הסביצ'ה לטבעונית?
אפשר להשתמש בטופו, סייטן או קוביות מירקות שונים.
האם יש מתכונים נוספים שאוכל להכין עם סלמון?
ישנן אין ספור אפשרויות, כמו סלמון בגריל, פסטה סלמון, או אפילו קציצות סלמון.
האם הסביצ'ה יכול להתאים לילדים?
כן, אבל שימו לב לכמויות חריף ותיבול, מומלץ להתחיל עם מעט בצל וקורנית.
המנה המהממת הזאת היא לא רק סביצ'ה עולה מנות אבקת חלב או ירקות, היא חוויה של טעמים, טקסטורות ופשוט מתקתקה ברמה גבוהה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כולם, כי מי לא רוצה את הסביצ'ה המדהימה הזאת בארוחה שלו?