"`html
מתכון מדהים לסולת בריא עם טוויסטים משגעים
בין אם אתם חובבי אוכל בריא ובין אם אתם פשוט רוצים למצוא משהו חדש ומרענן לשבור את השגרה, הגעתם למקום הנכון! על פני השטח, סולת נתפסת לעיתים כמרכיב בסיסי ושגרתי, אבל היום אנחנו ניקח אותה לגבהים חדשים! מדובר במתכון שעליו תוכלו להרגיש הכי גאים שיש, מתכון שניתן להכין בכל עונה, לכל אירוע – וכמובן, לרגש את האורחים שלכם. עכשיו, תדמיינו לעצמכם סולת חמה, משתלבת עם מרכיבים טריים ומרעננים, ומקפיצה את הטעמים שלכם לרמה הגבוהה ביותר! כבר מרגישים את הרעב? יאללה, נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. המנה מספיקה ל-4 אנשים
- 30 דקות – זמן הכנה
- דרגת קושי – קליל!
- מנה ל-4 אנשים – מושלם לארוחה משפחתית
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה המופלאה הזו, נדרשים מספר רכיבים נגישים שמאוד פשוט למצוא במטבח הביתי. 좋다, הנה מה שאנחנו צריכים:
- 250 גרם סולת (סולת מלאה אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר)
- 600 מ"ל מים (או ציר ירקות לתוספת טעם)
- 3 כפות שמן זית (או שמן קוקוס לגישה טעימה יותר)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזר בינוניים, קלופים ומגוררים
- 100 גרם קישואים, קלופים ומגוררים
- תבלינים: מלח, פלפל, כמון וקורט קימל (אופציונלי)
- כוסיים של פטרוזיליה קצוצה (לתיבול ולמרענן)
ועכשיו, אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית, פשוט להחליף את השמן בשמני צמחיים אחרים ולהשתמש בחלב סויה או חלב שקדים. במילים אחרות, אין סוף אפשרויות!
שלבי ההכנה
אז על מה אתם מחכים? הגיע הזמן לקחת את המושכות וליצור את המנה הזו. הנה שלבים פשוטים וברורים:
- מניחים סיר על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט.
- מתבלים את השמן עם הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
- מוסיפים את הגזר והקישואים, ומבשלים כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- שמים את הסולת בסיר ומערבבים עד שהסולת סופגת את הטעמים הנפלאים.
- לאחר כ-2 דקות, מוסיפים את המים (או הציר) בהדרגה ומערבבים כל הזמן.
- מביאים לרתיחה, ואז מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות.
- לאחר שהתבשל, מכבים את הלהבה ונותנים לסולת לנוח עם מכסה על הסיר עוד כ-5 דקות.
- אחר כך, פותחים את המכסה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים בעדינות עם מזלג עד שהסולת מתפרקת.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו כל מתכון טוב, גם כאן יש לכם אפשרות לשדרג ולהעשיר את המנה. רוצים להוסיף קצת חריף? כמה פלפלים חריפים טריים יכולים להביא למנה טוויסט ממש מעורר! ואם אתם חובבי קיץ, השקיפו על העגבניות הקטנות שצומחות בגינה שלכם, וחיתכו אותן לקוביות – זה יוסיף צבע ונעימות רבה לשיא הסלט.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בסולת נטולת גלוטן?
לצערנו, סולת היא מרכיב שמכיל גלוטן. אם אתם צריכים גרסה ללא גלוטן, ממליץ להשתמש בקמח סויה או קמח תפו”א.
כמה זמן ניתן לשמור את הסולת המוכנה במקרר?
אפשר לשמור את הסולת המוכנה בתוך כלי סגור במקרר עד 3-4 ימים. חימום בחום נמוך מאוד ולא במיקרוגל יבטיח שהמנה תשמור על מרקמה הנפלאה.
האם ניתן להכין סולת מראש?
בהחלט! סולת שמתבשלת לפני הארוחה גם יכולה להרגיש יותר עשירה בטעמים. הכנה מראש יכול להעניק לכם זמן רב יותר להתענג על השיחות עם האורחים.
האם יש תחליף לשום במתכון?
יש המון גרסאות טובות אם רוצים להמנע מן השום. אפשר לשים קצת שום גלוי או לתיבול בתבלינים נוספים כמו כמון וחבלן.
אילו ירקות אחרים אפשר לשים בסולת?
השעועית הירוקה, גבעולי סלרי או אפילו ברוקולי קצוץ לא רק שישדרגו את המתכון, אלא גם יוסיפו ויטמינים רבים!
איך אני יודע אם הסולת מוכנה?
כשהמים מתאדים לחלוטין והסולת מתרככת, אתם יודעים שהגעתם למוכנות! קחו דגימה והרגישו את הטעם.
האם ניתן להקפיא סולת?
נכון! אפשר להקפיא סולתמשהו כמו עד חודש. חימום מחדש בסיר מעל להבה נמוכה יחזיר אותה לחיים.
מה הכוונה בהגשה לצד רטבים?
עשו רוטב טחינה או רוטב יוגורט עם תיבול כמו לימון ומלח – זה ישדרג את החוויה מאוד!
מה ניתן להוסיף לסלט עם סולת?
סלטים יכולים לכלול אגוזים קלויים, גבינות קשות כמו פטה, עגבניות, מלפפונים שטופים ומיובשים היטב.
כמה קלוריות יש במנה של סולת?
מנה ממוצעת של סולת (100 גרם) מכילה כ-150 קלוריות, כמובן תלוי בשירות והרכיבים הנלווים.
ולסיום, אחרי כל ההכנות והמאמצים, אני רוצה להזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! יש משהו מדהים בהכנת אוכל שגורם לכם לחייך ולהרגיש בריא ומרענן. חוגגים את הטעמים, משתפים את המומחיות שלנו, ונזכר יחד בפשטות ובכוח של אוכל מהלב. אז קדימה, תנו להם לספר על המתכון הבריא הזה ברשתות החברתיות, וללמוד את כולם כיצד להכין סולת בריאה שמחה וטעימה!
"`
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


