סולת בריא: מתכון קל וטעים שתרצה לנסות עכשיו

"`html

מתכון מדהים לסולת בריא עם טוויסטים משגעים

בין אם אתם חובבי אוכל בריא ובין אם אתם פשוט רוצים למצוא משהו חדש ומרענן לשבור את השגרה, הגעתם למקום הנכון! על פני השטח, סולת נתפסת לעיתים כמרכיב בסיסי ושגרתי, אבל היום אנחנו ניקח אותה לגבהים חדשים! מדובר במתכון שעליו תוכלו להרגיש הכי גאים שיש, מתכון שניתן להכין בכל עונה, לכל אירוע – וכמובן, לרגש את האורחים שלכם. עכשיו, תדמיינו לעצמכם סולת חמה, משתלבת עם מרכיבים טריים ומרעננים, ומקפיצה את הטעמים שלכם לרמה הגבוהה ביותר! כבר מרגישים את הרעב? יאללה, נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. המנה מספיקה ל-4 אנשים

  • 30 דקות – זמן הכנה
  • דרגת קושי – קליל!
  • מנה ל-4 אנשים – מושלם לארוחה משפחתית

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המופלאה הזו, נדרשים מספר רכיבים נגישים שמאוד פשוט למצוא במטבח הביתי. 좋다, הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 250 גרם סולת (סולת מלאה אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר)
  • 600 מ"ל מים (או ציר ירקות לתוספת טעם)
  • 3 כפות שמן זית (או שמן קוקוס לגישה טעימה יותר)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזר בינוניים, קלופים ומגוררים
  • 100 גרם קישואים, קלופים ומגוררים
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון וקורט קימל (אופציונלי)
  • כוסיים של פטרוזיליה קצוצה (לתיבול ולמרענן)

ועכשיו, אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית, פשוט להחליף את השמן בשמני צמחיים אחרים ולהשתמש בחלב סויה או חלב שקדים. במילים אחרות, אין סוף אפשרויות!

שלבי ההכנה

אז על מה אתם מחכים? הגיע הזמן לקחת את המושכות וליצור את המנה הזו. הנה שלבים פשוטים וברורים:

  1. מניחים סיר על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט.
  2. מתבלים את השמן עם הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
  3. מוסיפים את הגזר והקישואים, ומבשלים כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. שמים את הסולת בסיר ומערבבים עד שהסולת סופגת את הטעמים הנפלאים.
  5. לאחר כ-2 דקות, מוסיפים את המים (או הציר) בהדרגה ומערבבים כל הזמן.
  6. מביאים לרתיחה, ואז מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות.
  7. לאחר שהתבשל, מכבים את הלהבה ונותנים לסולת לנוח עם מכסה על הסיר עוד כ-5 דקות.
  8. אחר כך, פותחים את המכסה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים בעדינות עם מזלג עד שהסולת מתפרקת.
  9. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מתכון טוב, גם כאן יש לכם אפשרות לשדרג ולהעשיר את המנה. רוצים להוסיף קצת חריף? כמה פלפלים חריפים טריים יכולים להביא למנה טוויסט ממש מעורר! ואם אתם חובבי קיץ, השקיפו על העגבניות הקטנות שצומחות בגינה שלכם, וחיתכו אותן לקוביות – זה יוסיף צבע ונעימות רבה לשיא הסלט.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בסולת נטולת גלוטן?

לצערנו, סולת היא מרכיב שמכיל גלוטן. אם אתם צריכים גרסה ללא גלוטן, ממליץ להשתמש בקמח סויה או קמח תפו”א.

כמה זמן ניתן לשמור את הסולת המוכנה במקרר?

אפשר לשמור את הסולת המוכנה בתוך כלי סגור במקרר עד 3-4 ימים. חימום בחום נמוך מאוד ולא במיקרוגל יבטיח שהמנה תשמור על מרקמה הנפלאה.

האם ניתן להכין סולת מראש?

בהחלט! סולת שמתבשלת לפני הארוחה גם יכולה להרגיש יותר עשירה בטעמים. הכנה מראש יכול להעניק לכם זמן רב יותר להתענג על השיחות עם האורחים.

האם יש תחליף לשום במתכון?

יש המון גרסאות טובות אם רוצים להמנע מן השום. אפשר לשים קצת שום גלוי או לתיבול בתבלינים נוספים כמו כמון וחבלן.

אילו ירקות אחרים אפשר לשים בסולת?

השעועית הירוקה, גבעולי סלרי או אפילו ברוקולי קצוץ לא רק שישדרגו את המתכון, אלא גם יוסיפו ויטמינים רבים!

איך אני יודע אם הסולת מוכנה?

כשהמים מתאדים לחלוטין והסולת מתרככת, אתם יודעים שהגעתם למוכנות! קחו דגימה והרגישו את הטעם.

האם ניתן להקפיא סולת?

נכון! אפשר להקפיא סולתמשהו כמו עד חודש. חימום מחדש בסיר מעל להבה נמוכה יחזיר אותה לחיים.

מה הכוונה בהגשה לצד רטבים?

עשו רוטב טחינה או רוטב יוגורט עם תיבול כמו לימון ומלח – זה ישדרג את החוויה מאוד!

מה ניתן להוסיף לסלט עם סולת?

סלטים יכולים לכלול אגוזים קלויים, גבינות קשות כמו פטה, עגבניות, מלפפונים שטופים ומיובשים היטב.

כמה קלוריות יש במנה של סולת?

מנה ממוצעת של סולת (100 גרם) מכילה כ-150 קלוריות, כמובן תלוי בשירות והרכיבים הנלווים.

ולסיום, אחרי כל ההכנות והמאמצים, אני רוצה להזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! יש משהו מדהים בהכנת אוכל שגורם לכם לחייך ולהרגיש בריא ומרענן. חוגגים את הטעמים, משתפים את המומחיות שלנו, ונזכר יחד בפשטות ובכוח של אוכל מהלב. אז קדימה, תנו להם לספר על המתכון הבריא הזה ברשתות החברתיות, וללמוד את כולם כיצד להכין סולת בריאה שמחה וטעימה!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן