סושי זה כשר לפסח
דמיינו את השילוב המושלם בין המסורת היפנית לשולחן החג שלנו. סושי כשר לפסח?! נשמע מוזר? אז תתכוננו להתאהב! מדובר במנה מדהימה, שמצליחה לשלב טעמים, צבעים וטקסטורות, ולפעמים גם פרי הקונספט של סבתאות ישראלית משגעת. עם המתכון הזה, אין יותר סיבה להתפשר על טעמים במהלך חג הפסח. אתם עומדים לגלות איך להכין סושי כשר, מלא טעמים, מושלם בשלל וריאציות שגם יגרמו לסלטים של פסח להרגיש קצת מקופחים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
בואו נצלול לתוך רשימת החומרים המדהימים שהופכים את המתכון שלנו למושלם:
- 2 כוסות אורז סושי (לפי מתכון יפני)
- 2.5 כוסות מים
- 1/2 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- עלי נורי (אצת סושי) – 4 עד 6 עלים
- 1 אבוקדו בשלות
- 1 דלעת קטנה, קלופה וחתוכה לעיגולים
- 1 גזר, קלוף וחתוך לרצועות דקות
- חסה טרייה או כל ירק אחר שתרצו להוסיף
- רוטב סויה כשר לפסח להגשה
עכשיו, אם אתם רוצים להרגיש את הקסם של סושי בריא, אתם מוזמנים להתנסות במספר וריאציות חלופיות. בן או בת הזוג שלכם צמחוניים? אין בעיה! פשוט החליפו את דג הסושי במספר פרוסות טופו מטוגן – זה ממש ממש אגדי. ואולי תרצו להכין גרסה ללא גלוטן? תחליפו את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן או שמן ירקות – שיהיה טעים ובטוח!
שלבי ההכנה
בואו נדבר על הדרך להכין את הסושי הזה בצורה הכי טעימה שיש!
- שמים את האורז בסיר ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.
- במקביל, מכינים את התערובת עם חומץ אורז, סוכר ומלח – מחממים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- זרקו את התערובת על האורז המבושל וערבבו בעדינות עד שהאורז מצופה בתערובת החריפה.
- מניחים את האורז להתקרר לטמפ' חדר.
- חותכים את האבוקדו, הדלעת והגזר לחתיכות דקות, שימשיכו לקפוץ ללשון שלכם עם כל ביס.
- על משטח עבודה, מניחים דף נורי ומפזרים עליו שכבת אורז דקה.
- מרכזים את הירקות ותשימו לב לא לעמוס – זה לא איזה ארון תקליטים!
- מקפלים את הדף בסבלנות, מתחילים מהצד הקרוב אליכם ולוחצים חזק כך שיתקבל במראה גזור.
- מניחים את הגליל המוגמר על קליר וחותכים ל-8 חלקים.
- הגישו עם רוטב סויה ושתיים וחצי כוסות של שמחה!
מה שיפה בסושי זה האפשרויות הבלתי נגמרות. ניתן להוסיף גם קרם אבוקדו למעלה, רוטב מתוק או חריף, או להעיז לשים עליו קקאו למראה משגע! תחשבו מחוץ לקופסה ותעניקו לסושי שלכם שדרוגים מגניבים.
שדרוגים ותוספות
רוצים לשדרג את המנה? אין בעיה! יש כל כך הרבה דרכים להפוך את הסושי שלכם למדהים עוד יותר. תוספת של טחינה על פני הסושי יכולה להוסיף טעמי עושר ופינוק, ולתת לצלחת שלכם מראה מסקרן ותוסס. ואם מצאתם את עצמכם מתייחסים ל- פינת הבריאות, אתם יכולים להוסיף ירקות קלויים כמו קישואים או חצילים ולקבל אוכל מושחת ובריא.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין סושי עם אורז מלא?
בהחלט! אורז מלא הוא בריא, אבל צריך טבח מדויק יותר כדי להגיע למרקם הנכון.
אפשר לשים דגים בסושי?
כן, כמובן! אם אתם רוצים לדפוק את היפניות, אבל זכרו לבחור דגים טריים וכשרים לפסח.
מה עושים אם אין לי נורי?
אין לחץ! אפשר להשתמש בתחליפי נורי כמו עלי חסה או אפילו עלי פיתה שטוחה.
האם הסושי מתאים לילדים?
ודאי! סושי הוא מנה צבעונית ומגניבה, הילדים עשויים לאהוב להיות חלק מהתהליך ולהתנסות ביצירתיות.
איך אפשר להגיש את הסושי?
כמובן שמומלץ להניח עליו רוטב סויה ולהוסיף ירקות בצד, או להגיש אותו עם פירות כמו פפיה קפואה לסגנון מרהיב.
מי לא אוהב סושי?
לא הרבה אנשים, תודו! זה נחשב לאחת מהמנות הכי אהובות על פני הגלובוס.
האם יש הגבלות על תוספות שניתן להוסיף?
לא, הנאה היא שם המשחק! תרגישו חופשי לנסות כל מה שמדבר אליכם!
מה לעשות אם האורז לא מתייצב?
לפעמים חוסר במים או בישול מידי עוזרים לאורז להרגיש כמו בשר על קיר. נסו לבשל את האורז בעוד מים כשניתן, ותשנו את כמות הסוכר כדי שלא יתייבש יותר מידי.
אם אני רוצה שהסושי יהיה מתוק יותר, מה לעשות?
לא נתנגד לדחוף קמצוץ של סוכר או אפילו לרסס עם קצת רוטב מתוק!
האם אפשר להקפיא סושי?
מומלץ לא! אך אם ממש צריך, פשוט חותכים את הסושי לחצי ומשאירים אותו במקפיא כל יצירתיים.
אז מה? הגענו לקצה המסלול בעולם הקולינרי הזה! אתם מוזמנים לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות, תפסו חברים שיבואו, ותהנו ממשגע הזה שכולו ייחודיות והנאה!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


