מותק, מישהו אמר סלט גזר מתוק?
בשגרת יומנו, בין כל המוקף, מתגלים רגעים מתוקים שחותמים אותנו בחוויה שסלט הגזר הזה מציע. מדובר בסלט גזר מתוק מאוד, כזה שמשגע את החושים ומשאיר טעם של עוד. סלט כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, ואפילו גזר שלא מסתדרים עם הירקות, ימצאו את עצמם לוגמים את הטעמים המופלאים של המנה הזו. אנחנו לא מדברים פה על סלט משעמם ומאולץ, אלא על תערובת של צבעים, טעמים וניחוחות שמזמינים כל אורח לשוב ולבקש עוד חצי כף. ותוסיפו לזה את הטעמים שהסבתות שלנו ידעו לשים בצלחת, והרי לכם מנה אגדה שבאמת היא הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון
- כ-30 דקות הכנה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כעת כאשר נגלה את סוד המתכון הזה, נעבור יחד על המרכיבים שיש להם תפקיד חשוב בהצלחת הסלט.
- 4 גזר בינוניים קלופים ומגוררים
- 2 תפוחים מתוקים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/4 כוס צימוקים/דבלים קצוצים
- 1/4 כוס דחוסה של דבש (אופציה: סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית קינמון (אופציה: מעט טחון קוקוס, למי שאוהב את הטעמים הטרופיים)
- קורט מלח
- מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציה)
מרכיבים חלופיים: עבור גרסה ללא גלוטן, חשוב לקחת בחשבון שצימוקים ואגוזים לא מכילים גלוטן. אם בא לכם להוסיף עוד פירות, נסו גם עם אגסים קפואים!
שלבי ההכנה
כדי להכין את הסלט המדהים הזה, פשוט נקפוץ למים עם כל המרכיבים ונקפוץ בצלחת. לא באמת, אבל תיכף איך בסוף נכין את התורנות המופלאה מכל הירקות.
- מגרדים את הגזר בעזרת פומפיה דקה או מעבד מזון.
- מוסיפים את התפוחים הקצוצים ומערבבים בעדינות.
- בקערה נפרדת, שמים את הסוכר, הדבש, המיץ, השמן והקינמון ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
- יוסף את התערובת לכולם בקפיצה, לטעום כשצריך.
- בשלב האחרון, מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים שוב.
- אפשר לקשט בחתיכות פטרוזיליה ירוקה למראה יותר מרענן.
למה לא לנסות להוסיף ליילה פילה? בואו נגרום להם להרוויח לקישוט של הסלט, תמיד טוב שיש עוד ירקות בצד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, קבלו כמה רעיונות שיכולים לשדרג את הסלט המדהים הזה לעוד רמות… בכיף!
- אפשר להוסיף פרוסות של תפוזים מתוקים ללמעלה כדי לתת צבע ורעננות.
- עבור חובבי הגבינות, קוביות של גבינת פטה יכולות להעביר נתחה של מליחות מושלמת למנה.
- סודה הוספת מנגו קצוץ דק, שהטעמים יתמזגו לתוך כל הכיף הזה.
- תוספת של גרגרי רימון תוסיף לקישוט וגם טעם פירותי מושלם.
- לגרסה חמה, ניתן להוסיף את הירקות באמוק, ולא לשכוח את האניס שיכור עם כל העשירות של הטעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
עשויה להצליח לכם. מומלץ לשמור את הסלט בחלל עשיר את חומרי החמצה, אך מומלץ להשתמש עד 48 שעות לאחר הכנה.
איך אני יודע שהגזר הטרי?
חשוב לבדוק שהגזר קשה ופריך, ולא ישן שרק מחפש להרפות על שטח!
האם אפשר להמיר את הדבש במתיקות אחרת?
בהחלט! ניתן להשתמש בסירופ מייפל או אפילו בתמרים מגורדים כדי להגיע לתוצאה דומה.
האם הסלט מתאים לילדים?
הסלט אפילו קוסם לילדים! הצבעים והטעמים מתוקים ומענגי ילדים יכולים להתפעל מהם.
לאיזו מטרה יכול לשמש הסלט הזה?
בימי הקיץ החמים, הסלט הזה מצמצם על לוח השולחן, אך מסדר לארוחות יומיות, ארוחות חגיגיות או אירועים.
כזו תת לאכול את הסלט לכבוד אירועים מיוחדים?
כמובן! עם הרכיבים החגיגיים, אין ספק שהמנה תגנוב את ההצגה בכל שולחן.
איך תדע אם להוסיף עוד דבש?
סבלנות! טועמים במהלך ההכנה ודואגים להרגיש את האיזון הנכון בין החמצמץ למתוק.
האם אפשר לקצר את זמן ההכנה?
לא ניתן לקצר זמן הכנה, אבל יש להחליף בוויזרוגע, אתם יודעים?
האם יש הבדל בין גזר רגיל לגזר אורגני?
אורגני מציע פחות חומרי דישון ומיתר את הטעמים לחלוטין, אז מומלץ לחברות צרכן.
איפה ניתן לשמור שאריות הסלט?
מומלץ לאחסן את השאריות במיכל סגור במקרר.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות, לחלוק את הטעמים הללו, ולגרום לכולם לטעום את המדהים הזה!