סלט גזר מתוק שמפתיע כל חיך!

סלט גזר מתוק שמפתיע כל חיך!
סלט גזר מתוק

מותק, מישהו אמר סלט גזר מתוק?

בשגרת יומנו, בין כל המוקף, מתגלים רגעים מתוקים שחותמים אותנו בחוויה שסלט הגזר הזה מציע. מדובר בסלט גזר מתוק מאוד, כזה שמשגע את החושים ומשאיר טעם של עוד. סלט כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, ואפילו גזר שלא מסתדרים עם הירקות, ימצאו את עצמם לוגמים את הטעמים המופלאים של המנה הזו. אנחנו לא מדברים פה על סלט משעמם ומאולץ, אלא על תערובת של צבעים, טעמים וניחוחות שמזמינים כל אורח לשוב ולבקש עוד חצי כף. ותוסיפו לזה את הטעמים שהסבתות שלנו ידעו לשים בצלחת, והרי לכם מנה אגדה שבאמת היא הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון

  • כ-30 דקות הכנה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת כאשר נגלה את סוד המתכון הזה, נעבור יחד על המרכיבים שיש להם תפקיד חשוב בהצלחת הסלט.

  • 4 גזר בינוניים קלופים ומגוררים
  • 2 תפוחים מתוקים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/4 כוס צימוקים/דבלים קצוצים
  • 1/4 כוס דחוסה של דבש (אופציה: סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית קינמון (אופציה: מעט טחון קוקוס, למי שאוהב את הטעמים הטרופיים)
  • קורט מלח
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציה)

מרכיבים חלופיים: עבור גרסה ללא גלוטן, חשוב לקחת בחשבון שצימוקים ואגוזים לא מכילים גלוטן. אם בא לכם להוסיף עוד פירות, נסו גם עם אגסים קפואים!

שלבי ההכנה

כדי להכין את הסלט המדהים הזה, פשוט נקפוץ למים עם כל המרכיבים ונקפוץ בצלחת. לא באמת, אבל תיכף איך בסוף נכין את התורנות המופלאה מכל הירקות.

  1. מגרדים את הגזר בעזרת פומפיה דקה או מעבד מזון.
  2. מוסיפים את התפוחים הקצוצים ומערבבים בעדינות.
  3. בקערה נפרדת, שמים את הסוכר, הדבש, המיץ, השמן והקינמון ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
  4. יוסף את התערובת לכולם בקפיצה, לטעום כשצריך.
  5. בשלב האחרון, מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים שוב.
  6. אפשר לקשט בחתיכות פטרוזיליה ירוקה למראה יותר מרענן.

למה לא לנסות להוסיף ליילה פילה? בואו נגרום להם להרוויח לקישוט של הסלט, תמיד טוב שיש עוד ירקות בצד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, קבלו כמה רעיונות שיכולים לשדרג את הסלט המדהים הזה לעוד רמות… בכיף!

  • אפשר להוסיף פרוסות של תפוזים מתוקים ללמעלה כדי לתת צבע ורעננות.
  • עבור חובבי הגבינות, קוביות של גבינת פטה יכולות להעביר נתחה של מליחות מושלמת למנה.
  • סודה הוספת מנגו קצוץ דק, שהטעמים יתמזגו לתוך כל הכיף הזה.
  • תוספת של גרגרי רימון תוסיף לקישוט וגם טעם פירותי מושלם.
  • לגרסה חמה, ניתן להוסיף את הירקות באמוק, ולא לשכוח את האניס שיכור עם כל העשירות של הטעמים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
עשויה להצליח לכם. מומלץ לשמור את הסלט בחלל עשיר את חומרי החמצה, אך מומלץ להשתמש עד 48 שעות לאחר הכנה.

איך אני יודע שהגזר הטרי?
חשוב לבדוק שהגזר קשה ופריך, ולא ישן שרק מחפש להרפות על שטח!

האם אפשר להמיר את הדבש במתיקות אחרת?
בהחלט! ניתן להשתמש בסירופ מייפל או אפילו בתמרים מגורדים כדי להגיע לתוצאה דומה.

האם הסלט מתאים לילדים?
הסלט אפילו קוסם לילדים! הצבעים והטעמים מתוקים ומענגי ילדים יכולים להתפעל מהם.

לאיזו מטרה יכול לשמש הסלט הזה?
בימי הקיץ החמים, הסלט הזה מצמצם על לוח השולחן, אך מסדר לארוחות יומיות, ארוחות חגיגיות או אירועים.

כזו תת לאכול את הסלט לכבוד אירועים מיוחדים?
כמובן! עם הרכיבים החגיגיים, אין ספק שהמנה תגנוב את ההצגה בכל שולחן.

איך תדע אם להוסיף עוד דבש?
סבלנות! טועמים במהלך ההכנה ודואגים להרגיש את האיזון הנכון בין החמצמץ למתוק.

האם אפשר לקצר את זמן ההכנה?
לא ניתן לקצר זמן הכנה, אבל יש להחליף בוויזרוגע, אתם יודעים?

האם יש הבדל בין גזר רגיל לגזר אורגני?
אורגני מציע פחות חומרי דישון ומיתר את הטעמים לחלוטין, אז מומלץ לחברות צרכן.

איפה ניתן לשמור שאריות הסלט?
מומלץ לאחסן את השאריות במיכל סגור במקרר.

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות, לחלוק את הטעמים הללו, ולגרום לכולם לטעום את המדהים הזה!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן