סלט עגבניות שרי חריף שישדרג לכם כל ארוחה בטירוף

סלט עגבניות שרי חריף
סלט עגבניות שרי חריף

ומה בתפריט שלנו היום אתם שואלים ? סלט עגבניות שרי פיקנטי – מנה קיצית שתשאיר אתכם מתפוצצים מטעם!

אתם הולכים להתאהב במתכון הזה של סלט עגבניות שרי חריף וסוער! דמיינו קערה עמוסה בעגבניות אדומות וזוהרות, ברוטב שמכה בחך עם ניחוחות של שום, צ'ילי וכוסברה טרייה. זה השילוב המנצח שישדרג לכם כל ארוחה קיצית ויגרום לכם לרצות לטבול בו פרוסות לחם פריך עד שהצלחת תהיה נקייה.

אין כמו סלט עגבניות טרי כדי לשמח את הלב ולהעיר את החושים. המתכון הזה מתאים בול לימים חמים כשמתחשק משהו קליל, רענן ועם קצת עוקץ. כל ביס מרגיש כמו התפרצות של קיץ על הלשון, עם מרקמים מוקפצים וטעמים שמתפוצצים מפיקנטיות. זו המנה שתעשה לכם חשק להזמין חברים לארוחת צהריים מאולתרת בגינה או לפיקניק ספונטני בחוף הים.

אז קדימה, בואו ניצור יחד את סלט העגבניות הכי עסיסי, נועז וסוחף שיצא לכם להכיר! כל מה שצריך זה כמה מצרכים פשוטים, קצת אהבה והרבה תשוקה לאוכל טוב. יאללה, לקצוץ!

זמן הכנה: 15 דקות כמות: 4-6 מנות דרגת קושי: קלה

מצרכים הכרחיים לסלט השובב

  • 2 חבילות עגבניות שרי בצבעים שונים (אדום, צהוב, כתום)
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1-2 פלפלי צ'ילי אדומים חריפים קצוצים (לפי הטעם)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית סוכר
  • פלפל שחור טרי לפי הטעם

אם אתם מעדיפים משהו יותר עדין, תמיד אפשר להשמיט את הצ'ילי או לווסת את הכמות שלו. הכל עניין של טעם אישי ורמת עוקץ רצויה.

אוהבים גרסה יותר מזרח תיכונית? הוסיפו גם קוביות חציל קלוי, עלי נענע קרועים גס ומעט טחינה גולמית. תרגישו את הטעמים של השוק!

ועכשיו, אחרי שסיפרתי לכם את כל הסודות שלי, בואו נדבר רגע על הדבר הקטן והחשוב ביותר – העגבניות עצמן! השקיעו בחומרי גלם הכי טריים ואיכותיים שתמצאו. אני ממליצה ללכת על מגוון צבעים שיוסיף עניין ויזואלי לסלט, ולבחור בעגבניות שדיות קטנות ומוצקות מעט, כאלו שמשמיעות קול נקישה עדין כשמנגנים עליהן. ככה תדעו שהן עסיסיות ומלאות בטעם.

הוראות הרכבה פשוטות

  1. שוטפים את העגבניות וחוצים לחצאים או לרבעים לפי הגודל. מעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל, הכוסברה, פלפלי הצ'ילי והשום לקערה.
  3. סוחטים את מיץ הלימון מעל הירקות ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור.
  4. יוצקים את שמן הזית ומערבבים בעדינות עד שכל חתיכה מצופה ברוטב.
  5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים מיד כשהסלט קר ורענן.

ערכים תזונתיים נפלאים בכל ביס

  • עגבניות שרי הן מקור מצוין לויטמין C, ליקופן וכמות גבוהה של נוגדי חמצון
  • הצ'ילי החריף מכיל קפסאיצין שיכול לזרז חילוף חומרים ולהקל על כאבים דלקתיים
  • שום הוא אנטיביוטיקה טבעית עם סגולות אנטי-בקטריאליות שתומכות במערכת החיסון
  • שמן זית מספק שומן חד בלתי רווי בריא ללב ולמוח

בא לכם להרים את הסלט הזה לרמה הבאה? הנה כמה רעיונות מגניבים לתוספות ושדרוגים. נסו לשלב גם קוביות מלון או אבטיח קר לתמהיל מרענן של מתוק ומלוח. קוביות עיזים או פטה מפוררת יוסיפו מרקם קרמי ועושר של טעם. אפילו דגים כמו טונה או סרדינים ישתלבו פה נהדר, במיוחד אם מתכננים ארוחה קלילה אך משביעה.

אצלנו במשפחה, סלט העגבניות הפיקנטי הזה תמיד גונב את ההצגה על השולחן. אנחנו מכינים אותו המונים בקיץ, במיוחד כשיש שפע של עגבניות חמות מהשמש בשוק. פעם אפילו הגשתי אותו בתור מנה ראשונה מפתיעה במסיבת יום הולדת לחברה, וכולם פשוט השתגעו עליו וביקשו את הסוד. משהו בפשטות העוצמתית שלו פשוט תופס את הלב.

שאלות ותשובות שכדאי לדעת

עד כמה מראש אפשר להכין את הסלט? מומלץ להרכיב את הסלט טרי ממש לפני ההגשה כדי שהירקות ישמרו על המרקם והצבע שלהם.

כמה זמן הסלט יחזיק מעמד? במקרר סגור בכלי אטום הוא אמור להחזיק עד יומיים, אבל ככל שיעבור הזמן הוא יאבד מהפריכות והברק שלו.

מה אם העגבניות שלי לא מספיק מתוקות? אפשר להוסיף קורט סוכר נוסף לרוטב כדי לאזן חמיצות, או להשרות את חצאי העגבניות במעט מי מלח ל-10 דקות.

אפשר להחליף את העגבניות השרי בעגבניות רגילות? בהחלט, רק חתכו אותן לקוביות קטנות ואחידות כדי שיספגו טוב את הרוטב. הטעם יהיה דומה.

איך אדע כמה צ'ילי לשים בשביל החריפות המושלמת? התחילו עם כמות קטנה ותעלו בהדרגה. אפשר תמיד להוסיף אבל אי אפשר להוריד…

מה לעשות אם הסלט יצא חריף מדי לטעמי? נסו לאזן את החריפות עם עוד מעט מלח או סוכר, או הוסיפו קוביות גבינה רכה שתמתן את העוקץ.

איזה שמן זית הכי מתאים לסלט הזה? לכו על שמן כתית מעולה עם טעם פירותי עדין. האיכות של השמן ממש משנה כאן.

עם איזה מאכלים הסלט הזה מתאים להגשה? הוא מעולה לצד דגים או בשרים צלויים על האש, לחמים שאפשר לטבול ברוטב או כתוספת צבעונית לפסטות ואורז.

מה הדרך הנכונה לשמור כוסברה טרייה? אחסנו את הצרור עם הגבעולים במים כמו פרחים, עטפו את העלים בשקית נייר ושימרו עד שבוע במקרר.

האם יש תחליף צמחוני לרוטב הלימון? אפשר להחליף בחומץ בן יין איכותי או אפילו בחומץ בלסמי מצומצם. זה ישנה מעט את הטעם אבל עדיין יהיה נהדר.

אז יקירי, עכשיו יש לכם את כל הכלים שצריך כדי להפוך לשף הסלטים הכי שווה במערב ובמזרח גם יחד! אני מזמינה אתכם להעז, לשחק עם חומרי הגלם ולאלתר גרסאות חדשות ונועזות משלכם.

השקיעו בחומרים טובים, תנו לעגבניות לזרוח במלוא הדרן ותזכרו – הסוד טמון באהבה ובכוונה הטובה שאתם מכניסים לכל ביס. אז תכינו קערה ענקית, תזמינו את החברים הכי אהובים שלכם ותצאו לחגוג את הקיץ כמו שצריך – עם אוכל טוב, שמח ומלא השראה!

מבטיחה שאחרי שתטעמו את הסלט המדהים הזה, כבר לא תסתכלו על עגבניות שרי באותה דרך. אתם עומדים לגלות שיש בהן הרבה יותר עומק, עניין וקסם ממה שחשבתם. אז קדימה, תפשילו שרוולים ותתחילו לקצוץ – יש לנו כאן יצירת מופת בהתהוות!

מצפה בקוצר רוח לשמוע מה אתם חושבים ואיך הסלט הפציר אצלכם. אל תשכחו לשתף אותי בתמונות וסיפורים משמחים, ואם יש לכם שאלות נוספות אני תמיד כאן בשבילכם.

יאללה חבר'ה, תתחילו להתמלא בלהט עגבניות חסר מעצורים! החיים יותר מדי קצרים בשביל סלטים משעממים. תאכלו הרבה, תאהבו חזק ושימרו על החיוך. קיץ נפלא ושובב לכולם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן