סלט קולסלואו מדהים – השילוב המושלם של צבעים, טעמים ומרקמים
אם אתם מחפשים את הסלט המושלם שיקפיץ כל ארוחה, הגעתם למקום הנכון! סלט קולסלואו נחשב למעדן נהדר שמבוסס על כרוב, וגזר, ויש לו את הכוח לרענן כל שולחן, גם באירועים מרגשים וגם בארוחות משפחתיות יומיומיות. מעבר למראה המיוחד שלו, הוא משגע גם בטעמים, והמותן הזה הוא כזה שממש גורם לכם ללקק את האצבעות אחרי כל ביס.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המדהים הזה, תצטרכו כמה רכיבים פשוטים וזמינים. מרגע שאספתם את הכל, תוכלו להתחיל להתענג על כל ביס בסלט קולסלואו!
- 1 ראש קטן של כרוב לבן – חצוי וחתוך לרצועות דקות
- 2 גזרים בינוניים – קלופים ומגורדים
- 1 בצל קטן – קצוץ דק (אופציונלי, אבל מוסיף טעם)
- 1/2 כוס מיונז איכותי
- 2 כפות חומץ תפוחים או חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר – להוסיף מתיקות
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- עלים ירוקים לקישוט – פטרוזיליה או כוסברה (אופציונלי)
אם אתם מעוניינים בגירסה בריאה יותר, ניתן להשתמש בגרם יוגורט במקום המיונז או להכין את הסלט ללא גלוטן בקלות רבה.
שלבי ההכנה
הסלט הזה כל כך קל להכנה, שתוכלו לעמוד בו על הרגליים בזמן שהאורחים שלכם מחכים! עם שלבים פשוטים לכאן:
- קוטעים את הכרוב לחצי ומניחים אותו על קרש חיתוך. חותכים לרצועות דקות מאוד.
- מגרדים את הגזרים עם פומפיה ומניחים אותם בקערה גדולה עם הכרוב.
- אם בחרתם להשתמש בבצל, חתכו אותו לקוביות קטנות והוסיפו לקערה.
- בקערית נפרדת, מערבבים את המיונז, החומץ, הסוכר, המלח והפלפל עד שהתערובת מתמזגת לחלוטין.
- מזלפים את התערובת המיונזית על תערובת הכרוב, ובוחשים היטב עד שכל הירקות מצופים במאה אחוז!
- מעבירים למקרר למעט זמן, על מנת שהטעמים יתמזגו ויתחזקו.
- מפזרים את העלים הירוקים כקישוט מעל הסלט רגע לפני ההגשה – תוספת שתשדרגו את המראה והטעם!
שמרו על הסלט במקרר עד להווגש, וכך תבטיחו שהוא מרים את הכנס לשולחן כמו מלך!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם פתוחים לרעיונות שדרוג, יש מספר תוספות שאפשר להוסיף לסלט שיגרמו לו להיות מושלם אפילו יותר. למשל,
- בוטנים קצוצים – הוסיפו קרנצ'יות
- צימוקים – טעם מתוק ומקורי
- גבינת פטה מפוררת – לעושר נוסף ובעיקר למי שאוהב גבינות.
- פרוסות תפוח או אגס – להוסיף רעננות ולהפתיע!
- רוטב חריף – אם אתם אוהבים משהוא יותר פיקנטי
כל שינוי או תוספת למתכון הזה יכולים להביא לתוצאה אגדי, על כך אין ספק!
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את הסלט לבריא יותר?
תוכלו להחליף את המיונז ביוגורט יווני או טבעי, מה שייתן לסלט טעם דל שומן ובריא מבלי לאבד את הטעמים. זה עדיין יהיה משגע!
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט יכול להישמר במקרר כ-3-4 ימים, כמובן אם לא תשתף אותו עם כולם! כדאי לא לערבב אותו לפני ההגשה.
מה עושים אם אין לי זמן להכין את הסלט?
ניתן לרכוש ירקות קצוצים בחנות, או אפילו לקנות סלט קולסלואו מוכן – החסכנו לעצמכם זמן וטרחה, אבל מתכון ביתי עדיין הכי טעים שיש!
האם אפשר להכין את הסלט ללא גלוטן?
בהחלט! כל הרכיבים כאן הם כבר ללא גלוטן. פשוט שמעו על החומץ שבו אתם משתמשים – לכו על חומץ תפוחים נקי!
מה טווח הקטניות שאני יכול להוסיף לסלט?
אפשר להוסיף תוצרים כמו חומוס או עדשים ליותר חלבון ושיעור אנרגיה! הכל אפשרי – חוויה לקולנוע טעמים.
איך אני יכול להפוך את הסלט ליותר חריף?
נוסף לסלט סריראצ'ה או צ'ילי מתוק, שיקנו לו טקסטורה מעניינת וברק נוסף.
האם הסלט מתאים לילדים?
כן, אבל יש ילדים שאולי לא אוהבים את הכרוב – אתם יכולים לאלתר גזר רק, או לנסות להוסיף פירות נוספים מתוקים!
איך אני יכול לקשט את הסלט בצורה מרשימה?
ניתן להשתמש בפטרוזיליה קצוצה, אגוזים קצוצים או פרוסות תפוחי עץ כדי לשדרגו מראה ולהשאיר רושם.
האם יש טיפים לעבוד עם הכרוב?
ניתן להקפיא כרוב אם לא משתמשים בו באופן מיידי – ככה אפשר להיות מוכן לכל פיקניק זמן מה קדימה.
איפה אני יכול להשתמש בסלט הזה?
סלט קולסלואו הוא מושלם כתוספת לכל הבשרים ולממולאים, מתקדם על ידי שאתם מגישים בחורף.'_landed!'
בסיום, אתם יכולים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה, כך שגם הם יוכלו ליהנות מטעמו המשגע של סלט הקולסלואו הזה. מי לא רוצה לשדרג את האירוח שלו?
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


