סלט תירס ופטריות בלי מיונז
ישנם רגעים בחיים שבהם אנו מרגישים את הצורך המוחלט במנה קלה, מרעננת וללא הרבה רעש. כזה הוא סלט התירס והפטריות. מדובר באחד הסלטים המדהימים, המעלפים והמושלמים שאפשר להכין, והוא גם בריא ומזין. אם אנחנו רוצים לאכול משהו קל, צבעוני וטעים, זהו הסלט האגדי הזה. השילוב של המתוק והמלוח, יחד עם מרקם פריך, עושה את הסלט הזה לממכר. יאללה, בואו נכין אותו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק עבור: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן לעבור לרשימת המרכיבים. חשוב לדעת מה אנחנו מכניסים לסלט, ולמה רכיבים אלו הם כל כך חיוניים. כל רכיב כאן נבחר בקפידה כדי ליצור את הטעמים המדהימים והמשגעים של הסלט שלנו.
- 1 קופסה של תירס מתוק (בערך 300 גרם)
- 200 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק
- 1 פלפלים קטנים כתומים, קצוצים דק (לצבעוניות)
- 1 כוס אגסים קלופים, קצוצים (להעשרה מתוקה)
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- תיבול: 2-3 כפות שמן זית, מלח ופתיתי רוזמרין טרי (אופציונלי)
- מיץ מלימון סחוט טרי
- 1/2 כפית שטוחה של סוכר (לשדרוג הטעמים)
מרכיבים חלופיים
כעת נביט על רכיבים חלופיים, כי בחיים אין דבר בלתי פתיר. אם אתם טבעונים, אפשר להוסיף במקום אגסים גם בננות פרוסות. לא אוהבים פטריות? אפשר להשאיר אותן החוצה או להחליף אותן בצנוניות פרוסות למרקם פריך.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להתחיל את ההכנה של הסלט המעלף הזה! כמה פשוט, ככה טעים.
- פותחים את קופסת התירס ומסננים אותו ממים.
- מניחים את התירס בקערה גדולה.
- מוסיפים את הפטריות הפרוסות.
- חותכים את הפלפל ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את האגסים הקצוצים.
- שמים את הבצל הירוק הקצוץ.
- בקערית נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח וסוכר.
- יוצקים את התיבול על הסלט ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים פתיתי רוזמרין אם רוצים עוד קצת טעם וארומטיות.
- מעבירים את הסלט לקירור במקרר למעט זמן (20 דקות לפחות) לפני ההגשה.
ומה עכשיו? אפשר להגיש! הסלט יוצר שילוב טעמים והוא מושלם למגוון ארוחות או כמנה מנשנוש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד כדאי לגוון! אפשר להוסיף שברי גבינת פטה, או אורז מבושל. אם קרה לכם יום קשה, תוספת של אגוזי מלך קצוצים תיתן את התוספת המקורית. ולחובבי החריף, אפשר להוסיף קמצוץ של צ'ילי קצוץ.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור את הסלט?
לאחר הכנת הסלט, כדאי לשמור אותו במיכל אטום במקרר. הוא יכול להחזיק עד 2 ימים, אבל אז כבר ייתן טעמים מעולים יותר.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בוודאי! יום לפני המפגש הוא זמן מעולה להכין אותו. אם תוסיפו את הרוטב לפני ההגשה, הטעמים יתחדדו.
האם ישנם רוטבים אחרים שאפשר להשתמש בהם?
כמובן! אפשר להחליף את השום בוינגר בבלסמי, או להוסיף שמן חלזונות להרגשה צרפתית.
מה אם אני לא אוהב פטריות?
אין בעיה! ניתן להשאיר אותן החוצה ולצמצם לתוספות אחרות, כמו למשל צנוניות או קישואים.
האם יש משמעות לבריאות של הסלט הזה?
בהחלט! מדובר בסלט בריא ומזין, עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים.
כיצד ניתן להפוך את הסלט לבלתי נשכח?
שדרגו אותו עם גבינות מגוררות, אגוזים קצוצים או פירות יער!
האם יש דרך לשפר את הסלט הזה?
תמיד! אפשר לשדרגו עם קטניות כמו חומוס או עדשים.
אפשר לשים את הסלט במקפיא?
לא מומלץ, מליחות התירס תשתנה ולא תמשיך להיות כמו שצריך.
באילו ערבים מתאים להגיש את הסלט?
הסלט מושלם בכל ערב עם בשרים על הגריל, או סתם כמנה ראשונה.
האם אני יכול להכין שילוב של ירקות נוספים?
זה רעיון נהדר! כוכב הסלט הם צדפות וכל מה שנשמע טעים.
תשימו לב כמה פשוט וקל להכין את סלט התירס והפטריות האגדי הזה. אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם – אולי הם גם צריכים קצת מהקסם הזה באירועים שלהם!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


