סלט תרד ועגבניות שרי: בריא, מרענן ומושלם
בְּיָם של המתכונים שיש לנו, לפעמים קל לשכוח שמנה שהיא בצבע ירוק – משגעת, שמגיעה עם כל כך הרבה יתרונות בריאותיים. אנחנו רוצים לחלוק אתכם את המתכון שלנו לסלט תרד ועגבניות שרי, שלא רק שהוא בריא, אלא גם מוסיף צבע ורעננות לכל שולחן. החשק לכין את הסלט הזה יגבר על כל סלט אחר, מבטיחים לכם! מדהים איך כמה חומרי גלם פשוטים משדרגים את הארוחה למחוזות חדשים. מתכון זה הוא באמת אגדי וגדוש בטעמים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וקהל יעד
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: פשוט
- מספיק ל- 4 סועדים
הרכיבים הדרושים
ליצירת סלט תרד ועגבניות שרי מדהים, נצטרך כמה מרכיבים מאוד בסיסיים שכולם נמצאים במקררים באדיבות אימהותינו וסבתותינו שידעו לחנך אותנו לאכול בריא. הציוד? סך הכל קופסה גדולה לערבוב וסכין חדה. כך עושים:
- 200 גרם עלי תרד טרי
- 300 גרם עגבניות שרי (נכנס לכל צבעי הקשת!)
- ¼ כוס חמאה או אגזים מסקוברו (מומלץ)
- ¼ כוס גבינת פטה מפוררת (אם אתם אוהבים בשרי, אפשר להחליף ליוגורט עיזים או להוסיף חזה עוף קלוי)
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אם רוצים פריכות גלויה)
- מלח ופלפל לפי טעם אישי
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד (זה המגע הקסום שצריך כאן)
מרכיבים חלופיים
מדהים לחשוב כמה אפשרויות יש כאן. למשל, אם אתם משאירים את הגבינה בצד, זה יכול להפוך אותו לסלט טבעוני דל פחמימיות. במקום אגוזי פקאן, אפשר לנסות עם אגוזי בוטן קצוצים, או כל אגוז אחר שמחכה במגירה שלכם. אם תרצו להוסיף חריף, אתם יכולים לקצוץ פלפל חריף קטן לתוך הבלנדר שלכם.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן לגלות את המיסתורין של ההכנה. איך בסך הכל, הרגעים האלה במטבח מביאים לעולם טעמים שמקבלים שיחת מסדרון בלא מעט חברויות?
- מניחים את עלי התרד לשטיפה יסודית כדי להוציא מהם כל חול אפשרי.
- חוצים את עגבניות השרי לשניים ומניחים אותן בקערה.
- שמים את עלי התרד הכתושים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הגבינה המפוררת (או את חזה העוף הקלוי, אם בחרתם).
- קוצצים את אגוזי הפקאן וזורקים פנימה.
- מעבר של מיץ הלימון מעל כל הדברים הקטנים.
- מתבלים עם מלח, פלפל ושמן זית, לפי טעם.
- מערבבים הכל בעדינות כדי לשמור על המרקם ולמנוע התחמצנות של התרד.
- מגישים מיד – נוודא שהסלט מתפרץ באנרגיה ובצבעים.
- זלפים עוד קצת שמן מעל, כי אל תשכחו: זה משדרג את כל הטעמים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את הסלט הזה אפילו יותר, חשבו על להוסיף אגסים קצוצים או תמרים. זה מוסיף מתיקות ומעגל את טעמי החמיצות של הלימון. בעונה, אפשר להוסיף כמה פרוסות אבוקדו למרקם קרמי. אם אתם חובבי דגים, פרוסות של סרדינים או טונה יוצרות לוק חדש לסלט. והכי מדהים? סלט זה אף פעם לא משעמם – כל שילוב יוצר חוויה חדשה!
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של עלי התרד?
עלי התרד ידועים כעשירים בברזל, שמכיל את הספיגה של החמצן בדם. הם גם מכילים ויטמינים A, C, K וחומצה פולית, שלא לדבר על כמה אנטי-אוקסידנטים מבורכים הם מכילים!
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
ההמלצה שלי היא לא להכין אותו יום מראש. עלי התרד נוטים לאבד מהפריכות שלהם לאחר זמן מה. אם אתם צריכים להכין מראש, אפשר לחתוך את המרכיבים ולשמור בנפרד, ערבבו בסמוך להגשה.
מה אפשר להוסיף לגבינת הפטה בסלט?
לגבי גבינת הפטה, יש למדו שירקות קרים כמו מלפפונים, פלפלים או אפילו קוביות חציל קלוי יכולים להוסיף טעמים מעניינים.
האם אפשר להכין סלט זה בלי עגבניות?
כן, זה אפשרי. אפשר במקום לעגו, להוסיף פירות כמו תותים או פירות יער שיתנו גוון מתוק.
האם יש גרסה ללא אגוזים?
בוודאי! אם אתם רגישים לאגוזים או מונעים בעיית אלרגיות, פשוט אפשר לשים יותר גבינה או לבטים כמו חזה עוף לגרסה יותר בשרית.
איך ניתן לאחסן סלט זה?
אם נשאר סלט, אני ממליץ לשמור במקרר בכלי אטום, אבל אני מתאר לעצמי שהוא ייגמר בדרך כלל במהרה!
האם אוכל לשים תיבול אחר במקום שמן זית?
שמן שומשום או שמן עגבניות אפשריים גם הם! זה נותן טעם מעניין שלא ימצא בסלטים אחרים.
האם ניתן לעשות סלט זה חריף?
אם אתם חובבי חריף, מוסיפים פלפל חריף, סרירצ'ה או חריף קצוץ.
כמה קלוריות בערך יש בסלט הזה?
יש לשים לב שהנתונים משתנים, אבל בסביבות 150-200 קלוריות למנה, תלוי בחומרים הנוספים.
האם זה יכול להיות ארוחה בפני עצמה?
כמובן! סלט הסלט הזה בריא ומספיק משביע לשקול כארוחה קלילה וגם לנשנש בין ארוחות!
אם המתכון מצא חן בעיניכם, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, כי זה באמת מיוחד וכדאי להגיד לעולם מה אתם חושבים עליו!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


