עוגיות תמרים פרווה עם שמן: מתכון אגדי ומתוק שיביא אתכם לשמים!
האם אי פעם הפתיעה אתכם עוגיית תמרים חמה, נימוחה וסוחפת? אתם לא לבד! עוגיות תמרים הן לא רק מנה מענגת אלא גם חווית טעמים שמזכירה לנו את הבית, את סבתא ואת השבתות החמימות. בכל ביס אתם תרגישו את המתיקות של התמרים, את הקריספיות של הנוזלים, ותחוו קסם עוטף שיגרום לכם לשוב אליהן שוב ושוב. זה בדיוק מה שגורם לעוגיות התמרים שלנו להיות מדהימות, ממכרות וכמובן מעלפות!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 20-24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
באופן כללי, עוגיות תמרים מצריכות כמה מרכיבים פשוטים. בנינו כאן מתכון פרווה, כך שכל אחד ואחת יכולים להרגיש בנוח להכין אותן, גם באמצע השבוע וגם לקראת השבת.
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס תמרים מגולענים (כ-200 גרם)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/3 כוס שמן (אנו ממליצים על שמן קנולה או שמן קוקוס)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (למי שאוהב להוסיף קראנצ'יות)
- 1/4 כפית קינמון (לניחוח אגדי)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/3 כוס מים חמים
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל כדאי!)
- קורט מלח
אנחנו מקדישים את המתכון הזה לאלו מכם שאוהבים להשתעשע במטבח, ולהיות יצירתיים. אתם יכולים לשדרג את המתכון על ידי הוספת שוקולד מריר קצוץ או להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן. המגוון הרחב של האפשרויות מדהים, וזה מה שעושה את זה מושלם!
שלבי ההכנה
עכשיו נעבור לחלק המעניין – שלבי ההכנה. תתכוננו לחווית בישול הכי טובה שיש.
- מחממים ת oven ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את התמרים ומוסיפים מים חמים. מכסים ונותנים לתמרים להתרכך כ-10 דקות. (זה מרכך את העוגיות ונותן להן טעם משגע).
- מכניסים את התמרים הרכים ויוצרים מהם עיסה חלקה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר, השמן ותמצית הווניל עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את עיסת התמרים לתערובת ומערבבים היטב.
- נוסיף לקערה את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה לשתייה, ואגוזים קצוצים.
- ולבסוף – מוסיפים את הקורט מלח ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- נועלים את הבצק במקרר למשך 10-15 דקות (כך העוגיות יהיו אווריריות).
- מעבירים הכדור הקטן לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליהם נגיעה קטנה של טחינה (או שמן) ליצירת ברק מותך ומעלף.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
עכשיו, אחרי שהכנו את העוגיות, נותר לנו רק להקפיץ את החטיף המושלם הזה היישר לתוך הפה. כל עוגיה שתעלו לחם תהיה נמסה ובעלת ניחוחות שמתמזגים בחלל בצורה משגעת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הכנתם עוגיות מדהימות, ועכשיו הגיע הזמן לשדרוגים! תוכלי לשדרג את המתכון על ידי הוספת שוקולד מריר קצוץ או פירות יבשים כמו משמשים ואפרסקים. אפשר גם להחליף את האגוזים שבמתכון בשקדים או לוז לאותו טעם קרנצ'י, או להוסיף תמציות כמו תמצית תפוזים לחוויית טעמים משגעת.
ולא לכולם יש את אותם העדפות – אפשר להשאיר את המתכון טבעוני לחלוטין על ידי החלפת הסוכר בסוכר קוקוס, להשתמש בקמח תפו”א עבור מתכון ללא גלוטן, או פשוט להכין את העוגיות כמטרות!
שאלות ותשובות
מה מקור עוגיות התמרים? עוגיות התמרים הן חלק מהמנות המסורתיות במטבחי המזרח התיכון והם עומדות כאן כבר מאות שנים. הסבתות שלנו הכינו את הממתק הזה לקראת החג, ואתם יכולים לפתח את המתכון גם למגוון מקומות אחרים בעולם.
איך אפשר לשמור על העוגיות? פשוט מניחים את העוגיות בקופסה אטומה ואוכלים בשמחה! ניתן לשמור על העוגיות גם במקפיא.
האם ניתן להחליף את התמרים במרכיב אחר? בהחלט! אפשר להשתמש בפירות יבשים כמו אגסים או משמשים או לשדרג את המתכון עם נוטלה או שמן קוקוס.
האם העוגיות מתאימות לילדים? ברור! עוגיות תמרים הן מושלמות לילדים ולמבוגרים. אם הילדים אוהבים טעמים מתוקים, זו העוגיה בשבילם.
מה העוגיות אוכלות עם בירה או קפה? אז תשמעו, עוגיות תמרים עם קפה הפוך או בירה קרה… זה הכי טעים שיש!
האם אפשר להכפיל את המתכון? כמובן! המתכון נוח להכנה כפולה ואפילו שלישית, אם אתם מתכננים אירוח או פשוט רוצים לענג את עצמכם עם כמות גדולה יותר!
איך יודעים שהעוגיות מוכנות? העוגיות צריכות להיות זהובות בחוץ, אבל רכות ונימוחות מבפנים. צריך לשבוע ולהרגיש, בין הביסים!
איזה סוכר הכי כדאי להשתמש? אני ממליץ סוכר חום, זה מעניק טעם עשיר יותר וטוויסט נעים.
האם יש בעיות בריאותיות לעוגיות? אם יש לכם בעיות סוכר, ניתן להשתמש בסוכר תחליפי או נמוך קלוריות.
אלו סוגים של שמן כדאי שאשתמש? שמן קנולה או שמן קוקוס הם בחירות מצוינות, כי הם לא משאירים טעמים חזקים מדי.
אחרי שהכנתם את העוגיות, תשתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם! זה הזמן לחגוג כל ביס, וכל חוויה שתביא אתכם לשוב על המתכון שוב ושוב. בריאות וטעימה, ושכל ביס יהיה מושלם!