איך להכין עוגת גבינה אפויה של פעם [ מתכון קטלני]

עוגת גבינה אפויה של פעם
עוגת גבינה אפויה של פעם

עוגת גבינה אפויה של פעם היא מופת קולינרי קלאסי שתמיד מרגש אותי להכין. יש משהו מנחם ומזמין בשילוב העדין של גבינה חלומית, חמאה עשירה ווניל משובח, כמו גם במרקם הקרמי והאוורירי של העוגה האפויה. אני אוהב את העובדה שהמתכון הבסיסי הזה עובר במשפחות מדור לדור, וכל אחד מוסיף לו טוויסט ייחודי משלו. מבחינתי, אין דבר יותר טעים מפרוסת עוגת גבינה חמימה ליד התה של אחר הצהריים או כקינוח אציל בסוף ארוחה חגיגית. המרקם הרך נמס בפה והטעם המתוק-מלוח ממכר בכל ביס. זו ללא ספק אחת העוגות האהובות עלי להכנה ועל הסובבים אותי לאכילה.

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • זמן אפייה: כשעה עד שעה ו-10 דקות
  • זמן קירור: לפחות 4 שעות, רצוי למשך הלילה

כמה זמן להכין עוגת גבינה אפויה של פעם?

העוגה דורשת הכנה של כחצי שעה ואפייה של כשעה עד שעה ועשר, אך החלק החשוב ביותר הוא הקירור הממושך, רצוי במשך כל הלילה במקרר לפני הגשה. בסך הכל מדובר בכ-6 שעות מתחילת התהליך ועד לקבלת העוגה המוכנה והמצוננת.

איך מכינים עוגת גבינה אפויה של פעם – המרכיבים

על אף ההילה היוקרתית שיש למאכל, למעשה מדובר במתכון פשוט ביותר עם מעט מרכיבים:

למלית:

1 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן כמו גבינת שמנת או 9%
1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גדולות
1/4 כוס (35 גרם) קמח לבן רגיל
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
2 כפיות תמצית וניל איכותית
לבסיס:
200 גרם (כ-25 יחידות) עוגיות פתי בר
1/3 כוס (75 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר

מרכיבים חלופיים:

אפשר להחליף כ-200 גרם מהגבינה ב-250 מ"ל גיבנה עיזים לטעם עשיר ומעניין יותר
לטעם קלאסי אמיתי ניתן להוסיף כף גדושה של קליפת לימון מגוררת טרייה
לגרסה פחות עשירה ניתן להחליף חלק מהחמאה בחמאה מוקצפת או מרגרינה
להכנה ללא גלוטן יש להחליף את העוגיות בעוגיות ללא גלוטן ואת הקמח בקמח כוסמין או שקדים טחון

איך מכינים עוגת גבינה אפויה של פעם – השלבים
לאחר שאספנו את כל החומרים וחיממנו את התנור, נתחיל בשלבי ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
  2. טוחנים את העוגיות לפירורים דקים במעבד מזון או שמים בשקית ניילון סגורה וכותשים בעזרת מערוך.
  3. ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל, מוסיפים לקערה עם פירורי העוגיות ומערבבים עד שנוצר תערובת לחה וגרגירית.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות בעזרת הידיים והגב של כף. מכניסים למקרר.
  5. בקערת מיקסר נקייה שמים את הגבינות וחצי מכמות הסוכר. מקציפים במהירות בינונית כ-4 דקות עד שהתערובת אוורירית.
  6. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן את הביצים בזו אחר זו.
  7. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, ומקפלים לתערובת הגבינה בתנועות עדינות בעזרת מרית.
  8. מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  9. יוצקים את התערובת על בסיס העוגיות בתבנית ומיישרים את פני השטח.
  10. אופים בתנור כשעה עד שעה ו-10 דקות או עד שהעוגה מעט תפוחה ומוצקה, אך עדיין מזדעזעת קלות כשמנערים בעדינות את התבנית. כבו את התנור.
  11. משאירים את העוגה בתנור הכבוי עוד שעה לפחות כדי למזער סדקים בפני השטח.
  12. מעבירים את העוגה למקרר ומצננים לילה שלם או לפחות 4 שעות לפני הגשה.

יתרונות תזונתיים של עוגת גבינה אפויה:
הגבינות מספקות חלבון איכותי מן החי וכן סידן וזרחן החיוניים לשריר ולעצם
הביצים מכילות ברזל, ויטמינים ומינרלים רבים וכן חומצות אמינו חיוניות
השילוב של שומן וסוכר אמנם מוסיף לערך הקלורי אך תורם למרקם הייחודי ולחוויה הסנסורית
הקמח תורם מעט פחמימות מורכבות, וקליפת הלימון נוגדי חמצון כמו ויטמין C
השמנת החמוצה היא מקור של חיידקים פרוביוטיים התורמים לבריאות המעי

תוספות ושדרוגים אפשריים לעוגת הגבינה:
פירות טריים כמו תותים, אוכמניות, מנגו או אפרסקים יתנו טעם רענן וצבע עליז
שוקולד מריר מומס שיוצק על העוגה האפויה יהפוך אותה לפאר של ממש
ריבת חלב, קרם שקדים, ממרח לוטוס או ריבה ביתית שמורחים מעל יוסיפו מתיקות וניחוח
פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים או משמשים יספקו בנגיעות מעניינות של טקסטורה וטעם
קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר או קפה נמס בכמות קטנה ירחיבו את פלטת הטעם
תוספת של כף ליקר אמרטו, ליקר דובדבנים או ברנדי תעניק נופך מתוחכם ובוגר
הגשה לצד רוטב שוקולד חם, מלית פירות או כדור גלידת וניל תהפוך את העוגה לקינוח חגיגי ומלא השראה

כמה שאלות ותשובות נפוצות לגבי המתכון:

מה עושים אם אין לי תבנית קפיצית?
אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה רגילה מרופדת בנייר אפייה. חשוב למרוח שכבה עבה של חמאה בדפנות כדי שלא תידבקנה. לפני ההגשה ניתן לצנן כמה שעות במקרר ולהפוך בזהירות על צלחת.

האם זה בסדר שנשארו גושים קטנים של גבינה בבלילה?
כן, זה די נורמלי בהכנת עוגות גבינה ביתיות. פשוט נמשיך לערבב עד שרוב הגושים נעלמים, אך אל דאגה אם נשארו כמה קטנים – המרקם הסופי יהיה חלק ועשיר כמו שצריך.

איך יודעים מתי העוגה מוכנה?
רצוי לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה כדי למנוע שינויי טמפרטורה. לאחר שעה, ננער בעדינות את התבנית ונבדוק אם העוגה מוצקה אך עדיין רוטטת מעט במרכז – זה הזמן להוציא אותה. אם העוגה נראית נוזלית מדי, נאפה עוד 5-10 דקות ונבדוק שוב.

מה קורה אם יש סדקים על פני העוגה?
סדקים הם די שכיחים בעוגות גבינה ונובעים משינויי טמפרטורה פתאומיים או מיובש. אין להם השפעה על הטעם אבל הם לא נראים אסתטיים. כדי למזער סדקים נקפיד להשאיר את העוגה בתנור הכבוי זמן מה, לצנן בהדרגה לטמפ' החדר ורק אז להכניס למקרר.

למה העוגה שלי יצאה שטוחה?
סיבה נפוצה היא שלא הקצפנו את הביצים והגבינה מספיק כדי להכניס אוויר לתערובת. ייתכן גם שכמות הקמח לא מספיקה כדי לתת מבנה לעוגה. בפעם הבאה צריך לשים לב לערבב כל חומר חדש בעדינות אך ביסודיות, ולא לוותר על הנפה של הקמח.

האם העוגה מתאימה להקפאה?
עוגת גבינה אפויה מתאימה מצוין להקפאה כמה שבועות כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד. מומלץ להפשיר במקרר במשך הלילה לפני הגשה ולחתוך פרוסות לפי הצורך מיד לאחר מכן. הטעם והמרקם ישתמרו כמעט ללא שינוי.

עם מה כדאי להגיש את העוגה?
לצד ספל קפה או תה חם, העוגה המתוקה-מלוחה יוצרת זוגיות מנצחת. היא מעולה גם כשלעצמה אחרי ארוחת ערב, או מוגשת לצד כדור גלידה, פירות טריים, שמנת מתוקה או רוטב שוקולד חם להגשה חגיגית יותר.

האם ניתן להכין את העוגה ללא אפייה?
במקום מתכון זה לא הייתי ממליץ, כי ההרכב דורש אפייה כדי ליצור את המרקם הנכון. עם זאת, קיימים מתכונים דומים ל"עוגת גבינה קרה" עם קונפיטורת פירות ומעט ג'לטין שלא דורשים אפייה כלל. הטעם שונה אבל התוצאה מפנקת ומרעננת.

מה עושים אם נשארה לי המון עוגה?
אפשר לחלק את השאריות לפרוסות, לעטוף כל אחת בנפרד בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. כך תהיה תמיד מנת אירוח בהישג יד. חימום קצר של כ-20 שניות במיקרוגל יחזיר לפרוסה את החום וימס מעט את הגבינה להרגשת טריות.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן