מתכון לעוף עם אורז בתנור – מנה שתשגע אתכם!
נסו לדמיין את הרגע הזה שעוף עסיסי יוצא מתנור חם, עטוף בזיתים ירוקים ומריח מדהים. כמה פעמים התחשק לכם להכין מנה שתשאיר את כולם עם טעמים מופלאים בפה? אנחנו כאן כדי ללמד אתכם את המתכון המושלם לעוף עם אורז בתנור, אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 50 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
אנחנו מתחילים בזה שיש לכם רגעים קסומים בראש שקשורים לארוחות משפחתיות, לסבתא שזכרה לכם את המתכון הקלאסי ולארוחת שישי שמזמינה את כל המשפחה לשולחן מלא בכל טוב. הכינו את עצמכם לספר על החוויות שלכם מהמנות המופלאות הללו ולתת לנו ללמוד מהידע שלכם!
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג עוף (חלקים: ירך, שוק או חזה – מה שיותר טעים לכם)
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 5 כוסות מים
- 2 בצל קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 גזר מגורר
- 1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים
- 3 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
- 2 כפות שטוחות כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מ-1 לימון
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או נענע) לקישוט
וכמובן, אם אתם רוצים לעבור לסגנון יותר בריאותי, תוכלו להחליף את האורז בגרסה ללא פחמימות, או לשים בתערובת של תלמה מקולקל, ופשוט להשתמש באורז מלא.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן לגשת להכנה המהנה!
- לחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את העוף בקערה עם מיץ הלימון, מלח, פלפל, פפריקה וכמון, ומשרים במשך 30 דקות.
- מניחים את האורז בסיר עם 5 כוסות מים ומבשלים עד שהאורז סופג את המים ותופס טעם. זה לא סתם אורז; זה אורז שיהיה ממכר ויעשה לכם חשק לעוד.
- באותו הסיר שבו בשלתם את האורז, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שיתחיל להזהיב.
- מוסיפים את השום והשורש, ומערבבים עד שהריח משגע אתכם.
- מוסיפים לאורז את התערובת שהכנתם לסיר: הבצל, השום והגזר, ומערבבים הכל יחד.
- משאירים ככה לתקופה של עוד 5 דקות על הלהבה כדי שהטעמים יתמזגו.
- מניחים את העוף המושרש על גבי האורז בתבנית אפייה.
- מוסיפים את הזיתים מעל ומקשטים בעשבי תיבול.
- אופים בתנור במשך שעה, עד שהעוף מזהיב ומתרכך.
רגע לפני שאתם פותחים את התנור ומרגישים את הריח העשיר מתפשט באוויר, דמיינו את המנה שאתם כבר רוצים לטעום. זה זמן שבו רוצים לשתף את כל החוויה עם חברים ובני משפחה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
- אפשר להוסיף תפו”א קלופים סביב העוף לאפייה.
- ניתן לשדרג את המנה בסוגי פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים.
- כדי לשמור על הגרסה הבריאותית, אפשר להוסיף קישואים חתוכים גס ולבשל איתם.
- לגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את העוף בטופו או בעוף סויה.
- ישנה אפשרות להוסיף מעט בושליין (שמנת חמוצה) למעלה אחרי האפייה כדי ליצור שכבת קרם טעימה במיוחד.
שאלות ותשובות
מהו הזמן המדויק לאפייה?
זמן האפייה המומלץ הוא שעה בטמפרטורה של 180 מעלות, אך תלוי בתנור שלכם ובגודל העוף.
אפשר לאפות את העוף עם אורז בסיר לחץ?
כן, אם אתם משתמשים בסיר לחץ, זה ייקח בערך 25-30 דקות! כי הרעיון הוא להגיע לתוצאה נימוחה ועסיסית.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט. אחרי שהיא מתקררת, את יכולים להקפיא במיכלים אטומים!
תלמה אמרו טעם "ממכר" – באמת?
זה מתכון שהטעמים שלו לא משאירים מקום לשעמום. לכו על זה, ובטוח תתמכרו!
באיזה סוג אורז כדאי להשתמש?
אוורירי, בסמטי או אורז מלא. כל סוג משדר כוונה אחרת למנה.
מה עושים אם יש לי אורז רגיל?
מומלץ לבשל אותם בנפרד כדי שהאורז לא יתייבש בחום.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
באופן בהחלטי! מתכון זה מצוין לארוחות משפחתיות.
מה לעשות אם העוף יצא יבש?
תוסיפו ליציאות על גבי המנה רוטב שקצת שומר על הלחות.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! יחד עם קצת רוטב או קטשופ, כולם יאהבו.
באיזו עונה זה הכי טעים?
נראה שזה "מושלם" בכל עונה, אך הוא הולך מעולה בקיץ לארוחות קיץ מדהימות עם חברה!
אנחנו מקווים שהמתכון הזה שיגע אתכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. בואו נלווה אותו בכמה חוויות מתוקות בצלחות שלכם!