עלי גפן ממולאים דרוזי – מתכון מפתה שלא תצליחו להתנגד לו!
דמיינו את עצמכם יושבים בחצר מוקפת עצי זית, עם רחשי ציפורים ברקע וריח מדהים של תבלינים עוטף אתכם. תופסים ביד אחת כוס תה נענע וביד השנייה עלי גפן ממולאים, חמים, רכים ומלאים טעמים. זה הדבר הכי משגע שאתם יכולים לדמיין. המתכון הזה, הוא לא סתם עלי גפן, הוא מתכון דרוזי מסורתי שמזכיר לנו חום משפחתי ואהבה שבאה מהלב. כל נגיסה מכניסה אתכם לעולם אחר, עולם של טעמים, צבעים וריחות. הם כל כך אגדים עד שאתם עלולים לחשוב שזו שעתיים של בישול במטבח שהפך להיות זירת קרב בין התבלינים, אבל האמת היא שזה פשוט טעים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, אציג בפניכם את הרשימה המהממת של הרכיבים להם אנו זקוקים. כל רכיב כאן הוא חלק מהקסם שמחכה לנו בעמקי הגפן!
- 250 גרם עלי גפן משומרים (או טריים אם יש לכם מזל טוב!)
- 400 גרם אורז דק
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 100 גרם בשר טחון (אופציה לקVegetarian: ניתן להמיר בטופו)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 עד 2 כוסות מים
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נתחיל את המסע שלנו למטבח! ההכנה היא ממש פשוטה, ואפילו טיפה כיפית. גם כשזה מתגלה כקאוס, התוצאה הסופית היא בעצם מכה של תענוגות!
- אם אתם משתמשים בעלי גפן משומרים, שוטפים אותם במים קרים כדי להיפטר מהמליחות.
- שמים את האורז בקערה ומוסיפים מים, מכסים ומשאירים להשרות לעשר דקות.
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון (אם בחרתם להשתמש) והמטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
- מסננים את האורז מהמים ומוסיפים אותו לסיר עם הבצל והבשר. מבשלים על חום נמוך כחמש דקות על מנת שכל הטעמים יתמזגו.
- מוסיפים את התבלינים (פפריקה, מלח, פלפל) ואת הירוקים הקצוצים (פטרוזיליה ונענע) ומערבבים.
- סוחטים מיץ מלימון על התערובת ומערבבים שוב.
- בזהירות, לוקחים עלה גפן ובעזרת כפית מניחים כמות מהתערובת בתוכו, מקפלים את הקצוות והופכים לגליל קטן.
- מניחים את הגלילים בסיר, אחד ליד השני, בצורה מסודרת.
- מוסיפים מים לסיר בגובה של 2 ס"מ מעל עלי הגפן ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה וחצי.
- כשהם מוכנים, מכבים את הלהבה ומשאירים לנוח לעשרים דקות לפני ההגשה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אחרי שהכנתם את עלי הגפן, אתם יכולים לשדרג את המנה עם חציל קלוי, צלפים, או אפילו רוטב יוגורט לצד המנה כדי להעצים את הטעמים. אפשר גם להוסיף גרגרים של חומוס מבושל לתערובת המילוי להגברת הקריספיות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון עם אורז בר? – בהחלט! אורז בר נותן למנה מרקם שונה ומעניין. הוא אולי לוקח קצת יותר זמן בישול, אך התוצאה שווה את זה.
מה לעשות אם אין לי עלי גפן? – אתם יכולים להשתמש בעלי כרוב או עלי נענע. זה בהחלט לא אותו הנס, אבל גם זה טעים!
איך אני יודע אם המנה מוכנה? – ברגע שהאורז רך והעלי גפן רכים לגמרי, תדעו שהמנה מוכנה.
אפשר להכין את המנה יום מראש? – לחלוטין! היא אפילו יותר טעימה לאחר לילה במקרר, כשהטעמים מתמזגים.
האם ישנם תיבוליים נוספים שאני יכול להוסיף? – בוודאי, אתם יכולים לשים כמון, קימל או אפילו קצת קינמון לתיבול המחודש.
האם אני יכול להקפיא את עלי הגפן הממולאים? – כן, רק חשוב להקפיא אותם כשיש להם מרחב בין הגלילים, כדי שלא ידבקו.
כיצד להגיש את המנה? – ניתן להגיש עם יוגורט או טחינה בצד כדי לשדרוג החוויה.
באיזה תיבול אני יכול להשתמש אם אני אוהב טעמים חריפים? – אתם יכולים להוסיף קצת צ'ילי טחון לתערובת המילוי, וכך להקפיץ את הרמות!
מה עושים אם יש לי ילדים? – אפשר להכין גרסה קטנה עם פחות תיבול ומלווה ברוטב טחינה.
האם ניתן להשתמש בבשר צמחי? – בהחלט, אתם יכולים להחליף את הבשר בטופו או בפטריות קצוצות.
ועכשיו שאתם יודעים להכין את המנה האגדי הזו, אנחנו מקווים שהיא תיכנס לכם ללב ולמטבח. זכרו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ומשפחה, ובינתיים, תהנו מהמנה המדהימה שהכנתם!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


