פיצה מדהימה ללא שמרים תוך 10 דקות – ההתמכרות החדשה שלכם!
מי יכול לסרב לפיצה? זהו אחד המאכלים הכי אהובים בעולם, והניחוחות שלה מצליחים לגרום לכולנו להתרגש. אם גם אתם רוצים להכין פיצה בוהקת ומעלפת מבלי להתעסק בשמרים והתססה, הגעתם למקום הנכון! אנחנו נלמד איך להכין פיצה קלילה, מהירה ואגדי שניתן להגיש בכל אירוע, ממש תוך 10 דקות. אז קחו נשימה, כי בעתיד הקרוב, המקרר שלכם יהיה מלא בדברי מתיקה שראשיתם בפיצה מושלמת!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קלה | מספיק ל-2 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות בלבד
- רמת קושי: קלה, מתאימה לכל אחד
- מספיק ל-2 מנות מדהימות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעבודה, בואו נעמוד על המרכיבים החשובים שצפויים להפוך את הפיצה שלנו לחוויה שאני בטוח שתצאו ממנה עם טעם של עוד. החלק היפה במתכון הזה הוא שאפשר לסטות מהקו המסורתי ולהשתעשע במרכיבים שתרצו.
- 2 כוסות קמח כוסמין (או קמח חיטה)
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס רוטב עגבניות (או רוטב פיצה מוכן)
- 2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
- תוספות לפי העדפתכם (פפרוני, ירקות, זיתים, פטריות)
אפשרויות חלופיות
למי שמעדיף גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הגבינה בגבינת שקדים או גבינת קוקוס. במקרה זה, המנה תישאר בריאה וגם עם טעם נפלא. כמו כן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן להכנת הבצק, מומלץ לבדוק את תכולת הקמח כדי לוודא שהוא מתאים לאפייה.
שלבי ההכנה
כעת, נתחיל במסע להכנת הפיצה הייחודית שלנו! התכוננו לריח המשגע שיתפשט בכל הבית.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את הקמח, המים, שמן הזית ומלח עד שמתקבל מיקס אוורירי.
- לוחצים על הבצק ליצירת כדור, עטפים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-5 דקות.
- מחממים מחבת גדולה על חום גבוה.
- על משטח מקומח היטב, מרדדים את הבצק לעובי הרצוי (כ-1 ס"מ).
- מעבירים את הבצק למחבת החמה.
- מתבלים עם רוטב העגבניות על הבצק ומניחים את גבינת המוצרלה.
- מוסיפים את התוספות שבחרתם מפזרות מעל.
- מבשלים על חום גבוה למשך 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק משנה צבעו.
- מוציאים את הפיצה מהמחבת ומניחים על צלחת.
- חותכים ומגישים מיד, מה שנשאר זה ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים
אתם יכולים לחיות כמו שפים אמיתיים ולהתנסות! נסו להוסיף שום קצוץ, עלי רוקט, פטרוזיליה קצוצה, או אפילו רוטב פסטו מעל. אולי שדרוגים כמו בצל סגול או פרוסות אבוקדו. האפשרויות הן אינסופיות והטעימות – אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקמח אחר? בהחלט! ניתן להשתמש בקמח חיטה לבן, חצי חצי בכמה מקרים, או קמח תפו”א כדי לקבל פיצה דל פחמימות.
מה אם אני לא אוהב גבינה? אפשר פשוט להשאיר את הגבינה החוצה ולהוסיף יותר ירקות, זה עדיין יהיה טעים!
האם ניתן לאפות את הפיצה במקום לטגן? בהחלט! השימוש בתנור יספק תוצאה אוורירית ונפלאה, כנסו לתנור בחום גבוה כ-10 דקות.
כמה זמן הפיצה נשארת טעימה? מדובר בפיצה ממכרת, ואם תישאר, מכוסה היטב במקרר, היא תישאר טובה ליומיים לפחות.
מה הכי חשוב בדקויות הבצק? גודל הבצק ועובי המילה; אם תרצו שהפיצה תהיה נמוכה או גבוהה, פשוט תתאימו את המרדד.
האם אפשר להקפיא פיצה מוכנה? כן! ניתן להקפיא פיצה מוכנה לאחר שהיא קיבלה צורתה היפה, פשוט עטפו אותה בניילון נצמד.
איך אני יודע אם הגבינה נמסה? ברגע שאתם רואים את הגבינה מבעבעת ומתחילה להשחיר בקצוות, זה הזמן להוציא!
האם אני יכול לשדרג את הרוטב? כמובן! רוטב שום, חריף – כל דבר שתרצו!
האם כדאי לחמם כמויות גדולות? בהחלט, תכינו כמה פיצותרסרו, ככה יישאר מקום לעוד חברים!
איך לשטוף את המחבת? פשוט שטפו במים חמים וסבון – זו לא משימהקשה!
יש לכם מתכון פיצה שאין ממנו יותר טעים! תנסו, שחקו עם המרכיבים ודברו עליו עם החברים. אל תשכחו לשתף את ההצלחה שלכם ברשתות החברתיות – מי יודע, אולי תגרמו למישהו אחר להתמכר גם!