פיתות מחמצת: הרגע שבו כל ביס הוא חגיגה
כולנו מכירים את הרגע המכשף הזה, שבו אנו רואים פיתות תופסות גובה במדף האפייה, ונדמה כאילו הן מזמינות אותנו לקחת ביס. אבל רגע! האם אי פעם ניסיתם להכין פיתות מחמצת בבית? מדובר במתכון שמלמד אתכם לא רק על המאפה עצמו, אלא גם מסביר את הייחודיות של מחמצת, על תהליך ההתפחה המיוחד שמקנה לפיתות את הטעם המדהים והמרקם האוורירי. פיתות מחמצת הם לא סתם פיתות – מדובר במאפה שבאמת נמס בפה, והטעם שלו כל כך אגדי, עד שיהיה קשה להתנגד להן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 4 שעות (או יותר לפי ההעדפה)**
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 8 פיתות
מרכיבים הדרושים
לפני שמתגלים הסודות מאחורי פיתות המחמצת המושלמות, חשוב לאסוף את כל המצרכים שידרשו לנו. נתחיל מרשימה שמציגה את כל המרכיבים שצריך להכין:
- 500 גרם קמח לחם (אידיאלי הוא קמח עם תכולת חלבון גבוהה)
- 350 מ"ל מים פושרים (עדיף לקחת מים מינרליים)
- 100 גרם מחמצת פעילה (אל תשכחו להאכיל אותה מספר שעות לפני השימוש)
- 10 גרם מלח (לא הורס את הבריאות, רק מוסיף טעם)
- 10 גרם סוכר (טיפ קטן, הוא עוזר להתפחה)
זה הזמן לציין שחשוב להיות קשובים לתהליך ולהתייחס למרכיבים עצמם. מחמצת, לדוגמה, היא לא סתם קמח ומים, אלא אוצר צמחי שמכיל מיקרואורגניזמים שמים בעיסת הלחם חיים. זה תהליך שלם, שמחייב סבלנות והרבה אהבה!
מרכיבים חלופיים
כמובן, אם אתם מעדיפים קו בריאותי יותר, ניתן להשתמש בקמח מחיטה מלאה או קמח כוסמין במקום קמח הלחם. ישנה גם אפשרות להמיר את המתכון לגרסה ללא גלוטן, utilizando קמח תפו”א וקמח אורז. המערבב האלטרנטיבי לא צריך להדאיג אתכם, כי ראיתי שהמאפים נשארים באותה איכות אוורירית ונימוחה.
שלבי ההכנה
וכשיש לנו את כל המצרכים, זה הזמן לקפוץ ולטפוח על השולחן! הנה השלבים להצלחה:
- ראשית, נניח את הקמח בקערה וניצור גומה במרכז.
- נוסיף את המים הפושרים, הסוכר והמחמצת.
- נתחיל לערבב את המרכיבים בעזרת כף עץ, עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- כשהעיסה מתגלה לכה כקשה, נוסיף את המלח ונערבב שוב היטב.
- נעביר את הבצק על משטח עבודה מקומח ונתחיל ללוש במשך 10 דקות.
- נכניס את הבצק לקערה משומנת, נכסה אותו בניילון ונשאיר להתפחה כ-4 שעות.
- לאחר שהבצק התפח ומכפיל את נפחו, נעטוף אותו על משטח עבודה נח ונסחט בזהירות את האוויר.
- נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים ונכסה שוב למשך 30 דקות.
- לאחר מכן, נשטח כל כדור בעזרת ידיים או מערוך ליצירת פיתה עגולה ודקה.
- כשהפיתות מוכנות, נשתדל לחמם מחבת ולאחר מכן, נבשל כל פיתה על חום גבוה במשך 2-3 דקות מכל צד.
- נחכה שהן יתפחו ויתבשלו יפה, וכאשר הן מוכנות, נניח אותן על מגבת לנשימת אוויר.
היישר מהתנור, תוכלו ליהנות מהפיתות המהממות הללו. הן מדהימות כשהן חמות, עם טחינה, ירקות, פשטידות או סלטים. זה כל כך טעים, שהן פשוט ממכרות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אוהבים לגוון? ישנן אינספור אפשרויות לשדרוג הפיתות! אפשר להוסיף לתערובת של הבצק עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או טימין. הם לא רק מוסיפים טעם אלא גם ריח מהמם שיתפוס אתכם לרגע. ניתן לשים טיפה שום קצוץ להקשרה או אפילו גבינת פטה לתוספת מלוחה.
אם רצה לכם ליצור פיתות מתוקות, אפשר להוסיף מעט קינמון וסוכר לבצק עצמו, והנה לכם פיתות דמויות מאפה קינמון!
שאלות ותשובות
איך שומרים על יתרת המחמצת? מחמצת מתוחזקת על ידי מזון שוטף – קמח ומים. יש לאכול אותה כל 5-10 ימים.
איך יודעים שהפיתות מוכנות? הן מוכנות כשיש להן צבע זהוב והן נפחו כמו בלון.
איזה קמח הכי טוב לפיתות? קמח חזק עם תכולת חלבון גבוהה הוא הבחירה המושלמת!
אם אני לא אוהב מחמצת, מה אפשר לשים במקום? אפשר לנסות שמרים, אבל הטעם יהיה שונה מדהים.
האם אפשר להכין פיתות עם קמח כוסמין? בהחלט! זה יביא טעם ייחודי ובריא.
האם התהליך ארוך מידי? התהליך כולל סבלנות, אך ההמתנה שווה כל רגע!
האם מומלץ להגיש עם מטבל? כן! טחינה, חומוס, סלסה – כל מה שתאכלו יהיה מושלם.
למה הפיתות לא התפחו? ייתכן שהמחמצת לא הייתה פעילה – הקפידו לאכיל אותה.
אם אני רוצה להכין יותר פיתות, מה לעשות? אפשר להכפיל את הכמויות בקלות.
כמה זמן מחזיקות הפיתות? הן מצטיינות טריות ביום ההכנה, כנראה תצטרכו להקפיא אותן.
ולסיום, מהם החיים בלי מחמצת לפיתות? אם הכנתם את המתכון, תשתפו אותו ברשתות החברתיות, תסבירו לחברים שלכם כמה זה מדהים והכי טעים שיש! ממש תרימו את רף האפייה שלכם, ושיהיה בתיאבון!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


