"`html
מתכון לפנקייק ללא ביצים
בחיים שלנו, יש רגעים שאין להם תחליף. כמו הבוקר שבו אנחנו מתעוררים ומרגישים שהדבר הראשון שאנחנו רוצים זה פנקייקים! לא סתם פנקייקים, אלא כאלו שלא מכילים ביצים. מי חשב שזה אפשרי? ובכן, ברכות! הגעתם למתכון המדהים הזה שידחוף אתכם למטבח ויגרום לכם לשכוח מהכל. אז נתחיל בהכנה של פנקייקים בעלי טעם מעלף, אווריריים ונמוכים שכשכגורים שיוצאים מהמחבת, ייראו הכי טוב שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעולם המושלם של הפנקייקים, נבצע סקירה קצרה על החומרים המופלאים שנדרשים למתכון. כדי ליצור פנקייקים מדהימים שכאלה, כדאי להשתמש בחומרים טריים ואיכותיים. כך הם ייצאו אווריריים, נימוחים ויכנסו לקטגוריה של המנות הממכרות ביותר שתאכלו. להלן המרכיבים:
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן למי שמעוניין)
- 2 כפות סוכר (אפשר לשים סוכר חום או סוכר קוקוס)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס חלב תוכן צמחי (חלב שקדים, סויה, קוקוס)
- 2 כפות שמן צמחי (שמן קוקוס או שמן קנולה)
- 1 כפית תמצית וניל
במידה ואתם מעוניינים ליצור גרסה טבעונית לחלוטין, פשוט השתמשו בחלב צמחי במקום במוצרי חלב. אתם יכולים גם להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים וליצור גרסה דלת פחמימות.
שלבי ההכנה
עכשיו שהכנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן להתחיל להכין את הפנקייקים המושלמים הללו. פשוט ותכליתי כך שזה מהיר, ואם אתם מתנסים בכך בפעם הראשונה, אני מבטיח לכם שלא תתחרטו.
- בקערה גדולה, שימו את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה והמלח. ערבבו עם כף עד שהחומרים יתמזגו.
- בקערה נפרדת, שימו את החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל. ערבבו היטב.
- הוסיפו את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה. ערבבו בעדינות עד שהתערובת מתאחדת, אך אל תבזבזו זמן במציאת עיסה חלקה לגמרי. קצת גושים לא מזיקים!
- חממו מחבת על חום בינוני ומעט בשמן. אפשר להשתמש במעט חמאה צמחית אם אתם רוצים טעמים נוספים.
- כאשר המחבת מוכנה, שפכו רבע כוס מהתערובת על המחבת ותנו לפנקייק להתבשל עד שיתחילו להיווצר בועות על פני השטח (בערך 2-3 דקות).
- סובבו את הפנקייק בזהירות ולטפו אותו. תנו לו להתבשל עוד 1-2 דקות עד שיהיה זהוב.
- חזרו על הפעולה עם שאר התערובת עד לסיום הכנת הפנקייקים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הפנקייקים האלו למושלמים, אנחנו ממליצים להוסיף להם תוספות שונות. אם תרצו משהו מתוק, שוקולד צ׳יפס או פירות טריים זה בהחלט הכיוון. אל תשכחו גם את הסירופ המתקתק – סירופ מייפל או דחיסת דונאט. אה, ואם בא לכם לשדרג גם את החגיגה, נתחי בננה קצוצים יכולים להיכנס לתערובת.
שאלות ותשובות
אתה בטוח שזה יכול לצאת ללא ביצים?
כן, בהחלט! הוספת חלב צמחי ושמן השפיעה מאוד על היכולת של הפנקייקים להתקיים מבלי ביצים!
מה הקסם הסודי של הפנקייקים
החלב הצמחי והסודה לשתייה הם שני המרכיבים העיקריים שגורמים לכך שהפנקייקים יוצאים אווריריים ומדהימים!
איזה סוג קמח אני יכול להשתמש?
אתם יכולים להשתמש בקמח חיטה, אך כל קמח אחר יכול להתאים – קמח שקדים, קמח שיבולת שועל או קמח כללי.
האם אני יכול לשדרג את המתכון הזה?
בהחלט! תוכלו להוסיף קינמון, קליפת תפוז מגוררת ולקבל פנקייקים ברמה אחרת!
אילו רטבים אני יכול לשים על הפנקייקים?
סירופ מייפל הוא האופציה הקלאסית, אך תוכלו לבחור גם ברוטב שוקולד, דבש או אפילו יוגורט.
מה אם אני מעדיף פנקייקים דל קלוריות?
קחו קמח כוסמת והשתמשו בחלב שקדים כדי להוריד קלוריות מיותרות מתערובת הפנקייקים.
האם במתכון הזה אפשר לשים פירות?
בוודאי! הוספת פירות כמו תותים או פירות יער זה פשוט מושלם!
אפשר להכין פנקייקים בשבת?
בהחלט! הכנת פנקייקים מתאים לכל יום בשבוע – במיוחד בתור טיפול משפחתי!
מתי אפשר לאכול את הפנקייקים?
אפשר לאכול את הפנקייקים בכל זמן! ארוחת בוקר, צהריים או אפילו ערב.
מה לעשות אם אני לא מצליח עם הכנת הפנקייק?
אם הפנקייקים יוצאים מעוגלים ואינם מתחברים כמו שצריך, פשוט אל תתייאשו! צרו שינוי במידות.
כעת, קדימה! שוב לארוחת הבוקר! תשתפו עם חברים שלכם את המתכון המהמם הזה ותתכוננו לחוות רגעים מדהימים יחד.
"`
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


