פנקייק שיבולת שועל דל קלוריות
הפנקייקים הם חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר המושלמת, אך מי אמר שהם חייבים להיות משמינים? הפעם, נצלול לעולם המופלא של פנקייק שיבולת שועל שדל קלוריות, מדהים, ואיזה כיף – הוא גם בריא וממכר! אנחנו לא מדברים כאן על משהו רגיל, אלא על פנקייקים עם טוויסט בריאותי שגרם לי להרגיש כמו שף מקצועי בפסגות הקולינריה. בואו נתחיל את המסע למסעדת הפנקייקים שלנו, באווירה ביתית ומסבירת פנים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
להכנת הפנקייקים המעלפים הללו נזדקק למספר מרכיבים פשוטים ויזכיר לנו את סבתא שלנו, שהייתה מדלגת בין פנקייקים למאכלים קלאסיים אחרים. יש כאן משהו משגע.
- 100 גרם שיבולת שועל (שקדים, או שיבולת חיטה אם אתם רוצים לגוון)
- 1 בננה בשלה
- 2 ביצים
- ½ כפית קינמון (לטאץ' המושלם)
- ¼ כפית מלח
- ½ כפית סודה לשתייה (יש שיודעים עליה)
- 150 מ"ל חלב (אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב דל לקטוז)
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל (לא חובה)
- שמן קוקוס / חמאה לטיגון
כמובן, אחת מהתכונות המוגדרות "בקצת כיף" היא שגם אם תחליטו לשדרג מילים בתחליפים – עדיין תגיעו למנה הכי טעימה והכי דל קלוריות שיש!
שלבי ההכנה
לאחר שגמרנו לחזות בפסגת האכילה שלנו, המון אנשים מחכים לנו כדי לטעום את הפלא הזה, בואו נעבור לשלבים.
- מומלץ להתחיל בהכנת המצרכים. בתהליך קצר, גרגירי השיבולת שועל פשוט הופכים לאבקה בעזרת מעבד מזון.
- לנפה את השיבולת שועל לקערה וערבבו יחד עם קינמון, מלח וסודה לשתייה.
- במחלף אחר, יש למעוך את הבננה ולהוסיף את הביצים, החלב והדבש. ערבבו היטב עד שהתערובת נהיית נוזלית.
- איצים את התערובת היבשה אל התערובת הרטובה. ערבבו עד שהתערובת הומוגנית לחלוטין. אנחנו לא רוצים גושים!
- במחבת גדולה, חממו מעט שמן קוקוס על חום בינוני.
- קחו כף מהתערובת והניחו במחבת, והמשיכו עם כפות עד שהמחבת מלאה.
- טגו כ-2-3 דקות מכל צד, או עד שהפנקייקים יהיו גבוהים, אווריריים וזהובים.
- חזרו על התהליך עם שאר התערובת.
- ועכשיו החלק המדהים! פנקייקים מוכנים, ניתן להניח אותם בצורה מגדלת על צלחת.
- תיהנו מהפנקייקים הפעם עם רוטב דובדבנים או יוגורט.
המתכון הוא מושלם עבור המבוגרים והילדים. אלא אם כן אתם מתמודדים עם צמחונות או אלרגיות, אנחנו קיים עבורכם גם כאן!
מרכיבים חלופיים
יש לכם אפשרות ליצור גרסה טבעונית על ידי השגת ביצים. ניתן לשים תחליפים כמו תפוחי עץ מרוסקים או אפילו חצי כוס טחינה! אם אתם נטולי גלוטן, רק שימו לב לרכוש שיבולת שועל ללא גלוטן.
שדרוגים ותוספות אפשריות
המנה הזו היא כמו קנבס – יש אינספור אפשרויות לשדרג את הפנקייקים המדהימים שלנו.
- תוספות של פירות טריים (באנדולה או תותים) – זו הדרך להוסיף מרעננות! בעוד התותים עושים את מלאכתם.
- שוקולד קקאו מריר לקישוט – למי שאוהב את השוקולד שלו, אלו החיים!
- אגוזי לוז קצוצים מעל, לחוויה שמפיצה מתיקות אך בריאה.
- אם אתם אוהבים קינמון, תוסיפו גם אותו!
הכנת פנקייקים היא תמיד זדונית, והאמת היא ששתיים כאלו הזמינו אותי לראיון כשף. אז עתה הבנתי!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום הבננה?
ניתן להשתמש בתפוח מרוסק או טחינה. זה יוסיף טעם ומרקם, מאוד כדאי לבדוק!
האם יש מקום לשדרוגים בריאים נוספים?
בהחלט! אפשר להשתמש בשמנת יוגורט דל קלוריות או להוסיף קינמון נוסף כדי לשדרג את הטעמים.
האם אפשר להקפיא פנקייקים אחרי ההכנה?
כן, ניתן להקפיא אותם! עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים במקפיא. כשתבואו לאכול, רק להניח במיקרוגל או טוסטר.
כמה קלוריות יש בפנקייקים הללו?
בערך 80 קלוריות לפנקייק, תלוי בתוספות.
מה ההבדל בין שיבולת שועל דקה לגסה?
שיבולת שועל דקה משמשת להכנת כמוסות ומפנקיות, בעוד הגסה משמשת לתוספות בתבשילים.
אם אני רוצה פנקייקים מתוקים, איך ניתן לשדרג?
פשוט להוסיף עוד דבש או סוכר חום לתערובת, תשחקו עם המתיקות!
האם יש אפשרות גרסה ללא חלב?
כמובן! חלב שקדים או סויה יעבוד מצוין כאן.
מתי הזמן הכי טוב להכין פנקייקים?
שעת בוקר מוקדמת זה הרגע המושלם לנסות אותם – הם יתחילים לכם את היום בטחון!
איך ניתן להגיש את הפנקייקים?
אפשר בהגשה קלאסית עם סירופ מייפל, ובצד פרי טרי חתוך. מתכון סופר מתוק ומרענן.
האם אפשר להכין פנקייקים על גריל?
בהחלט! תתנסו עם שיטות טיגון שונות. זה ייתן טקסטורה אחרת.
עכשיו כשתם עם המתכון המושלם והאגדי הזה של פנקייק שיבולת שועל דל קלוריות, אנו כאן מחכים לרגע בו תשתפו אותנו בתוצאות שלכם. אל תשכחו להפיץ את המתכון ברשתות חברתיות! אתם תזכו בשפע של טעמים ובעיקר בפנקייקים מדהימים!