צלחת חומוס קלוריות: מה באמת מסתתר בה?

צלחת חומוס: קלוריות וטעים, אבל האם זה מה שאתה חושב?

צלחת חומוס, אחד המאכלים הכי אהובים והכי נפוצים במטבח המזרח תיכוני, לא רק שבאה עם טעם מדהים אלא גם עם סיפור קלורי מרתק. אך האם הידעת שלחומוס יש कुछ הפתעות בקלוריות שיכולות להפתיע אותך? בוא נדבר על כל מה שקשור לצלחת הזאת, מהקלוריות שמסתתרות בה, ועד לשאלות שאולי בזבזתם עליהם זמנכם!

מה באמת מסתתר בצלחת חומוס?

כשמדובר בחומוס, לרוב אנחנו חושבים על פחמימות, חלבונים ושומנים, אך מה מספרות הקלוריות? הצלחת הממוצעת, שנפוצה במסעדות ובריכים תל אביביים, מכילה כמות מרשימה של קלוריות. כאן הגענו לשאלות הבאות:

  • מה הכמות הקלורית בצלחת חומוס?
  • איזה רכיבים מוסיפים לקלוריות?
  • איך חומוס יכול להיות גם בריא וגם קלורי?

הכמויות מדברות

בהנחה שאתם אוכלים 100 גרם חומוס, אתם יכולים לצפות לקלוריות בסביבות 160-200 קלוריות. זה יכול להשתנות בהתאם לתוספות, כמו שמן זית או טחינה, שמוסיפים עוד קלוריות לארוחה. התוספות האלו, כשאנחנו מוסיפים אותן, יכולות להעלות את כמות הקלוריות בקלות ל350 קלוריות, שזה די מרשים בהרבה צלחות אחרות.

המציאות מתנפצת: חומוס לא רק משמין

נכון, מדובר במאכל שהוא קלורי, אבל יש גם צדדים חיוביים. החומוס מכיל חלבון, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים. הוא בהחלט יכול להיות חלק מתפריט מאוזן. הנה כמה יתרונות של החומוס:

  • מלא בחלבון – חומוס הוא חלבון מן הצומח.
  • מונע רעב – סיבים תזונתיים יכולים לשמור על תחושת השובע.
  • תורם לבריאות הלב – שומנים בריאים יכולים לתמוך בבריאות הלב.

איך אפשר לאהוב את החומוס מבלי לאכול הרבה קלוריות?

אז מה לעשות? אם אתם רוצים לשמור על מספר הקלוריות בצלחת החומוס שלכם, תוכלו:

  • לשמור על מנה קטנה של חומוס.
  • להשתמש בשמן זית במתינות.
  • להוסיף ירקות כחלק מהמנה.

חומוס ורכיבים נוספים: שימו לב!

נשים לב לתוספות שמשפיעות על כמות הקלוריות. כשתוספים פלפל חריף או שום, אתם משדרגים את הטעם מבלי להוסיף הרבה קלוריות. אבל אם תבחרו לשים טחינה, זה סיפור אחר לחלוטין. אז מה לעשות?

להלן כמה שאלות ותשובות שיכולות להיות מועילות:

  • האם טחינה משמינה? – טחינה מכילה הרבה קלוריות, לכן כדאי להשתמש בה במתינות.
  • מה עם חומוס עם בשר? – חומוס עם בשר יכולה להיות גם קלוריה גבוהה.
  • מה עדיף אכילת חומוס או חרדל? – חומוס היא אופציה בריאה יותר.

לסיכום: חומוס לא חייב להיות אויב!

החומוס יכול להיות אבן יסוד במטבח ים-תיכוני, ואף מזון נפלא בשילוב עם סגנונות חיים שונים. אנחנו יכולים לאכול חומוס טעים ועדיין לשמור על תזונה בריאה אם נשמור מצבי הכנה קפדניים. זכור, חומוס הוא גם אוצר של טעמים, ולכן אין סיבה לסרב לצלחת מפנקת כל עוד אנחנו שואלים את עצמנו כמה קלוריות בעצם יש שם. אז בפעם הבאה שאתם משדרגים את הארוחה שלכם עם חומוס, זכרו: חיים קצרים, תאכלו חומוס!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן