צלעות טלה במחבת – המתכון המושלם
נשמע כמו הפתעה? צלעות טלה במחבת הן אחת המנות שמסוגלות לקחת אותנו למסע של טעמים וריחות מופלאים. דמיינו את עצמכם יושבים עם חברים או משפחה, כשמן חם מתיז מעט מהמחבת, ריח האש עולה באוויר, והצלעות המעלפות משמיעות קולות ספק של רעש ספק של מנגינה. מנה כזו תוציא מכם קריאות של שיא הטעמים. היום אנחנו נלמד כיצד להכין אותה בצעד צעד.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 50 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק לכל: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
ברוכים הבאים לעולמם המדהים של רכיבי המתכון, אשר יהפכו את המנה שלכם למשהו אגדי! הרכיבים הם הבסיס של כל מתכון, ולכן כדאי להשקיע בהם:
- 800 גרם צלעות טלה עם עצם
- 4 כפות שמן זית איכותי
- שיניים של 4-5 שיני שום קלופות
- 2 כפות סויה (לגרסה מדהימה יותר)
- 1 כף דבש (מוסיף טעם ממכר!)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- לימון אחד, מיץ ומעט קליפת הלימון (לא חייב, אבל נעים)
- עלי תבלין – רוזמרין או טימין
- גרגרי פלפל אנגלי (אופציונלי)
זו ההזדמנות לשדרגו את המתכון! אפשר להוסיף גם ירקות שורש כמו תפוחי אדמה או גזר, שיתבשלו יחד עם הצלעות במגע המהמם. אם אתם מאלה שלא אוכלים בשר, אפשר להכין את אותו המתכון בשיטה דומה עם אורז, חצילים או קישואים עם תיבול דומה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים המהממים הללו, אנחנו מוכנים להתחיל את התהליך. הקדישו רגע לרגע הזה, זהו השלב בו המיטב בתוך כל אחד מאיתנו מתגלה!
- מחממים שמן זית במחבת גדולה, ברמה גבוהה.
- מוסיפים את הצלעות ומבשרים אותן על הצד הראשון, עד שהן מקבלות צבע זהוב ומגרה (כ-5 דקות).
- יוצרים שקע קטן במרכז הצלעות ומוסיפים את השום והשמן שנותרו.
- מוסיפים לשום מעט מלח ופלפל, ומסובבים במעט מעגלים להתבלל.
- עכשיו מגיע חלק השיקול – אם החלטתם להשתמש בסויה ודבש, זה הזמן לשפוך אותם במעגל מסביב לצלעות.
- מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים על חום נמוך במשך 20-25 דקות, תלוי בעובי הצלעות.
- לא לשכוח להפוך אחת לכמה דקות כדי לקבל את הטעמים בצורה מצוינת מכל הצדדים.
- לאחר מכן, מוסיפים את מיץ הלימון ויסודות התיבול הנוספים שמתאימים.
- אחרי 10 דקות נוספות, אפשר להוריד מהכיריים.
- מניחים לצלעות להתקרר מעט לפני ההגשה.
אחרי כל אלה, אתם יכולים להרגיש את הריחות בפנים שלכם ואת התיאבון המתעורר. יש משהו פשוט נפלא במנה הזו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשמדובר בצלעות טלה, האפשרויות הן Infinite. אם תרצו לשדרגו את המנה, תוכלו לשאול את עצמכם את השאלות הבאות:
- אילו ירקות ניתן להוסיף? גזר וצנוניות מוכרים כבר.
- אולי עוד תוספות קריספיות? איך עלי רוקט או כוסברה?
- למה שלא נשדרג לרוטב חמאת שום?
- מה לגבי פירות? נגיעות של תאנים יבשות או רימונים יכולים להוסיף נגיעה מתוקה ומעניינת.
- מישהו רוצה קצת חריף? חצי פלפל חריף לא יזיק!
זו הזדמנות מצוינת להביא את היצירתיות לידי ביטוי במטבח שלכם. תאמרו, כשלגמרי מזללים על הצלעות, ולכל תיבול או תוספת שהוספתם יש מקום!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון קדימה?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הצלעות למועד מאוחר יותר, לשמור אותן במקרר ולהשאירן לסוף השבוע.
מה אם אני טבעוני?
אין בעיה! ניתן להכין את המתכון עם תחליפים צמחיים כמו נתחי טופו או סייטן יחד עם תיבול משגע.
כמה זמן צריך לבשל את הצלעות?
תלוי בעובי הצלעות! אם הן דקות, 20 דקות על חום נמוך יספיקו, אך אם הן עבות, אולי תצטרכו קרוב ל-30 דקות.
האם ניתן להשתמש בסוגי חתיכות אחרים של בשר?
כמובן! אפשר להשתמש בקציצות בשר אחרות כמו ברווז או הודו, רק חשוב לעקוב אחרי זמני הבישול.
איזה תבלינים מתאימים לצלעות?
רוזמרין, טימין, כמון, קליפת תפוז, כל תבלין שיש לכם במגירה יכול בקסם שלכם לעבוד עם המתכון.
האם יש צורך לשים מסמרים?
אפילו לא! הם יאריכו את זמן הבישול ואין ממש צורך, הכל טעים גם בלי.
איך לשמור על הצלעות רכות?
לתפוס את משטר הבישול הנכון הוא חשוב. חום נמוך והבישול האיטי ידאג לכם לתוצרים הרכים.
כמה זמן אפשר לשמור את הצלעות על המדף?
הן יכולות להחזיק במקרר במשך 3-4 ימים, ובמקפיא לדווח על כ-3 חודשים.
האם יש טכניקת שימור?\
נגלה את החזיק הנכון, שמירה על הצלעות עד ככות הבחירה היא מאוד מומלצת. מדחוק יומי!) תוכלו לבדוק באינטרנט.
מתי כדאי לפנק עם צלעות טלה?
העונה המושלמת היא בחורף, אפשר לשדר את המנה גם לנשנוש אמצע שבוע או לארוחות חגיגיות במהלך הקיץ!
אם המנה הזו הצליחה לגעת בכם כמו שהיא הצליחה לגעת בי, אני ממליץ לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות! שתפו עם חברים, בן משפחה ואנשים שאתם אוהבים – כך תוכלו להפיץ את הכיף עוד יותר!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


