במהלך הכנת קניידלך אלו, אנו ניכנס לתהליך קסום שבו חומרים פשוטים יהפכו למשהו מעלף שאין דומה לו.
כל ריח, כל מרקם, כל ביס, ייקח אותנו למסע בלתי נשכח לתוך עולם הגסטרונומיה היהודית. כשהקניידלך יציינו על השולחן, הם לא יהיו סתם קציצות של קמח תפוחי אדמה, אלא יצירה אמנותית שכל טיפול קל בהם הופך אותן לאווריריות, נימוחות ומושלמות להפליא.
כשתחפשו דרך לענג את האורחים שלכם, זו הבחירה הכי טובה שיש. התחלה של כבוד במאכלים מסורתיים צריך תמיד להיות עם אוכל ביתי, ועבורנו, הקניידלך הם סמל של בית, של חום, של סבתא ושל זיכרונות מתוקים.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. למנות: 4-6 אנשים.
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין קניידלך משגעים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות, יש צורך במעט אוצרות מהמטבח. להלן הרשימה המדהימה של המרכיבים שצריכים להימצא במזווה שלכם:
- 250 גרם קמח תפוחי אדמה
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לצבע יפה וכמובן טעם)
- 1 כפית שטוחה של אבקת סודה לשתייה (לפתיחת הקניידלך להביא לתוצאה הדלילה ביותר)
- 1/4 כוס שמן קנולה (בריא יותר ממעט שמן אחר)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מומלץ)
- מים לבישול
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר בקלות להתאים את המתכון. במקום ביצים, ניתן להשתמש ב- שמן צמחי נוסף או בפירה מאבוקادو. זהו רעיון בריא ומענג שלא יבייש את המסורת.
שלבי ההכנה
אחרי שנאספו כל הגורמים ליצירת הקניידלך האווריריים, הגיע הזמן לממש את המתכון המדהים שלנו!
- שמים את קמח תפוחי האדמה בקנקן גדול.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים, שמן, מים, מלח, כורכום ולבסוף את אבקת הסודה.
- מערבבים היטב עד שהכל מתאחד תוך כדי השגת כלי עיסה נעים למגע.
- אם רוצים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים שוב.
- מניחים למטה ומכסים בניילון למשך 10-15 דקות לספיגה.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים קטנים בגודל כופה (כחצי כדור טניס).
- מניחים בעדינות את הקניידלך במים הרותחים.
- לאחר דקה, מפחיתים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות עד שהקניידלך צפים ומתרככים.
- מוציאים בעזרת רשת ומניחים על צלחת.
שדרגו עם תוספות
חשבנו על כמה שדרוגים שיעטפו את הקניידלך שלכם במעיל טעמים חדשני. אפשר להוסיף כורכום, צנוברים קלויים או אפילו דברים מפתיעים כמו גבינת פטה מפוררת. הבולנטים לא חוסרים כאן, כל מה שתחליטו לשים יצור פה אווירה מוקדשת בשולחן שלכם.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין קניידלך רגילים לאווריריים?
קניידלך אווריריים מתבססים על קמח תפוחי אדמה ומתקבלים מפואר לתחושה יותר רכה וקלילה.
איך אני מבטיח שהקניידלך שלי לא יתפרקו במים?
השימוש בסודה לשתייה וביצים בכמות הנכונה יוצר שימור מעולה של הקניידלך, אז הקפידו על כך.
אפשר לשים קניידלך גם עם בשר?
בהחלט! קניידלך הולכים נהדר עם מרק עוף או בשר טחון.
מה אם אני לא אוהב פטרוזיליה?
לא נורא! אפשר להשאיר את הפטרוזיליה מחוץ למתכון וזה לא ישפיע על ההצלחה שלו.
האם אפשר לתכנן הכנה של קניידלך מבעוד מועד?
בהחלט! ניתן להכין את הבלילה יום לפני ולהשאיר במקרר. זה יבטיח קניידלך טעמים בסוף.
האם ניתן להFreeze קניידלך?
כן! קניידלך קפואים יכולים להיות חסכוניים ולהיות משודרגים מחדש על ידי בישול קצר במים חמים.
מה הרוטב המומלץ להוסיף לקניידלך?
אפשר להשתמש ברוטב עגבניות או להציע עליהם רוטב חמאה ולימון – יוצר טעמים נפלאים!
כמה זמן ניתן לאחסן קניידלך במקרר?
אם נשמרים כראוי, קניידלך יכולים להחזיק במקרר עד 3 ימים, אך מומלץ לאכול אותם מוקדם ככל האפשר.
האם ניתן להוסיף תבלינים אחרים לתערובת הקניידלך?
בהחלט! אפשר לשלב תבלינים כמו כמון, קימל או פפריקה – כל תיבול יתן טעם נוסף.
אז מה דעתכם? קניידלך האווריריים הללו יקחו אתכם לארץ חלומות טעמים שאין כמותה. אם ככה, חפשו חברים לתחביב ואפו בזה. ואולי תחליפו את המתכון המוכר שלכם בעדכון המודרני הזה.
אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יהנו מטעמים בלתי נשכחים!