קרפצ'יו סלק חי עם טוויסט ים תיכוני שיהפוך את הסועדים למכורים!

קרפצ'יו סלק
קרפצ'יו סלק

מחפשים מנה ראשונה מרשימה ובלתי נשכחת שתגרום לכולם להתמוגג מהביס הראשון? יש לנו את הפתרון המושלם – קרפצ'יו סלק לא מבושל, משגע שמשלב את המתיקות העדינה של ירק האדמה עם שילוב מפתיע של טעמים ים תיכוניים. הניחוחות, הצבעים והמרקמים במנה הזו פשוט מסנוורים ויוצרים חוויה חושית מדהימה שאף אחד לא יישכח.

זמן הכנה: 20 דקות. קושי: קל. כמות: מספיק ל-4 מנות ראשונות או 6-8 מנות צד.

  • זמן חיתוך וסידור הסלקים: 10 דקות
  • זמן הכנת הרוטב והאבזור: 10 דקות
  • זמן המתנה לפני ההגשה: 15 דקות (אופציונלי)

המרכיבים הנדרשים להכנת קרפצ'יו הסלק הכי טעים בעולם

הסוד של המנה הזו טמון באיכות הסלק והשילוב המנצח של התבלינים והתוספות שמקיפים אותו. הנה מה שצריך כדי ליצור את הקסם הזה:

  • 2-3 סלקים בינוניים טריים (רצוי אורגניים)
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח ים גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טרי גרוס
  • 1/2 צרור עלי בזיליקום טריים קרועים גס
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 2 כפות צנוברים קלויים גרוסים
  • 1 כף סומק איכותי

הסלט הזה מעולה גם לטבעונים – פשוט השמיטו את הפטה או החליפו אותה בגבינת קשיו או שקדים ביתית.

ואם אתם רוצים טוויסט אסייתי במקום ים תיכוני, נסו להחליף את הבזיליקום בכוסברה טרייה, את מיץ הלימון ברכז ליים ולהוסיף מעט שמן שומשום קלוי להגשה!

צעדים להכנת קרפצ'יו סלק שיגנוב את ההצגה

עכשיו שיש לנו את כל הרכיבים המנצחים, בואו נתחיל ליצור אומנות בצלחת! בעזרת כמה צעדים פשוטים, נקבל מנה שנראית כמו מיליון דולר ועם טעם שמרגיש כמו חופשה בטוסקנה.

  1. קלפו את הסלקים וחתכו אותם לפרוסות דקיקות בעזרת חותך ירקות או סכין חדה. הניחו בשכבה אחידה על צלחת הגשה גדולה.
  2. ערבבו בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל עד שנוצר רוטב אחיד. טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך.
  3. מזגו את הרוטב בכף על פני הסלקים, כך שיכסה את רוב השטח. שמרו מעט לסוף.
  4. פזרו מעל את עלי הבזיליקום הקרועים, גבינת הפטה המפוררת והצנוברים הקלויים.
  5. זרו מעט סומק מלמעלה ומזגו את שארית הרוטב מסביב לקרפצ'יו.
  6. אם יש לכם זמן, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לרבע שעה כדי לתת לטעמים להתחבר. אם לא – אל דאגה, המנה תהיה מעולה בכל מקרה!
  7. הגישו את הקרפצ'יו קר, עם לחם טרי או קרקרים בצד לניגוב הרוטב.

אני תמיד אומרת – הסוד לסלט מנצח הוא הרכיבים האיכותיים והאהבה שמכניסים לתהליך. כשמתחברים לחומרי הגלם ומכינים בכיף, זה מורגש בכל ביס.

הסודות הבריאותיים של הסלק

מלבד היותו סופר טעים (ויפהפה!), לסלק יש גם המון יתרונות תזונתיים. למשל:

  • הוא עשיר בחומרים נוגדי חמצון כמו בטאציאנין שיכולים לסייע במניעת מחלות לב וסרטן
  • מכיל סיבים תזונתיים רבים שתורמים לבריאות מערכת העיכול
  • מהווה מקור מצוין לאשלגן, ברזל, מגנזיום ועוד מינרלים חיוניים
  • מכיל כמות נמוכה של קלוריות אבל הרבה נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות

רוצים להפוך את הקרפצ'יו למשהו אפילו יותר מיוחד? יש לי כמה רעיונות בשבילכם:

  • הוסיפו קוביות אבטיח או תפוח עץ קר ופריך לתוספת קראנץ' ורעננות
  • שדרגו עם קוביות גבינת חלומי או בולגרית מעל לאפקט קרמי עשיר
  • בעונה הנכונה, קשטו עם תותי שדה או פירות יער טריים ליופי ניגודיות מתוקה
  • זרו שבבי פרמזן או בצל ירוק קצוץ דק מעל ברגע ההגשה
  • הניחו בצד קערית של קרם בלסמי מצומצם לטבילה משגעת

שו"ת על ההכנה והגשה של קרפצ'יו סלק מנצח

איך אדע שבחרתי סלק איכותי וטרי? כשאתם בוחרים סלק בחנות או בשוק, שימו לב שיהיו חלקים, מוצקים וללא סימני ריקבון או רכות. העלים צריכים להיות ירוקים וזקופים. סלק איכותי לא אמור להיות מצומק או עם חורים. רצוי לבחור פקעות בינוניות בגודל אחיד.

האם מומלץ להשתמש בסלק מבושל במקום חי? במתכון הזה אנחנו משתמשים דווקא בסלק נא כדי לקבל את המרקם הפריך והמיוחד של הקרפצ'יו. עם זאת, אם אתם מעדיפים טעם וטקסטורה רכים יותר, אפשר לבשל את הסלק מראש, לקרר ולפרוס לאחר מכן. פשוט קחו בחשבון שהביצוע יהיה שונה מעט.

אפשר להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה? בהחלט! למעשה, אני ממליצה לסדר את הקרפצ'יו כשעה-שעתיים לפני הארוחה ולשמור במקרר. ככה הטעמים יספיקו להתמזג והסלק יהיה קריספי ורענן יותר. רק הקפידו לכסות היטב כדי שלא יספוג ריחות מהמקרר.

יש לי שאריות קרפצ'יו, מה אפשר להכין מהן? במידה ונשארו לכם שאריות, אל תזרקו! תוכלו למחרת לקצוץ את הסלק הנותר לקוביות, לערבב עם קינואה מבושלת, גבינה בולגרית, שקדים קצוצים גס ולהגיש עם הרוטב המקורי כסלט משביע. אפשר גם להוסיף לכריך או לפשטידת ירקות שאריות.

מה הכי מתאים להגיש לצד קרפצ'יו כזה? רבים נוטים להגיש לחם שיפון או מחמצת טרי כדי לא להתחרות בעדינות של הטעמים. אבל מניסיוני? דווקא משהו לא צפוי כמו צ'יפס פיתה, פוקאצ'ה עם עשבי תיבול או אפילו בייגל קלוי יכולים להיות תוספות נהדרות שמפתיעות את הסועדים.

אני מקווה שתפלו בקסמי הקרפצ'יו הזה בדיוק כמוני! הוא שובה לב בכל פעם מחדש ומוכיח שמנות גורמה לא חייבות להיות מסובכות. פשוט תנו לרכיבים האיכותיים לדבר בעד עצמם.

אז קדימה, רוצו להכין לעצמכם ולאורחים שלכם חגיגה של צבע וטעם על הצלחת. וכמובן, אל תשכחו לשתף אותי ואת כל העוקבים בתמונות וחוויות! נפיץ את האהבה הסלקית בכל הרשת.

תיהנו מכל ביס וביס חברים יקרים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן