אבוקדו: פרי או ירק?
אבוקדו הוא אחד מהמזונות המדהימים ביותר שיש לנו במטבח. עושים אותו מכל כך הרבה דרכים – בתוך סלטים, כמרspread על לחם, בסושי וגם בשייקים. אבל, מה כל כך מיוחד באבוקדו מעבר לטעם המעלף שלו? האם הוא פרי או ירק? נשמע כמו שאלה פשוטה, אבל תאמינו לי, זה הרבה יותר מורכב מכפי שזה נראה. אמנם האבוקדו כבר מזמן תפס מקום של כבוד במטבח המודרני, אך סוגיית המעמד שלו עדיין מטרידה רבים. אז בואו ניגש לשאלה המרתקת הזו ונבין מהו האבוקדו באמת.
Zaman של הידע שלנו
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2-4
אבוקדו הוא פירות מדהימים, ובמיוחד עתה, כשמזג האוויר מתחיל להתחמם. המכונה בספרדית "אבו קאטו", גידול האבוקדו נעשה בעיקר באמריקה הלטינית, שטח השתרע גם לקליפורניה ומדינות נוספות בארצות הברית. עם זאת, הוא מצריך טיפול יחסית מיוחד, מה שמבצע את האבוקדו לגידול המעורר חיבה רבה. נראה שמתחת לשכבת הקשה, יש לא אבוקדו טעם שמימי, לגמרי אגדי.
הרכיבים הדרושים
כפי שכבר הבנו, הרי שאנחנו מדברים על פרי – ובכן, לא כזה שתבחרו בטח עבור שייק במתכון פשוט. אגב, אגב, אם אתם מתבלבלים בלנסות להבין אם האבוקדו הוא פרי או ירק, חשוב לדעת שהאבוקדו שייך למשפחת הפירות אך גודלו ומרקמו יכולים לבלבל אפילו את מאמני הקולינריה המקצועיים ביותר.
מה מצריך המתכון:
- 2 אבוקדו בשלים (מכוונים להיות רכים אך לא רכים מדי)
- מיץ מלימון אחד
- מלח לפי הטעם
- שום קצוץ (אופציונלי)
- טיפת שמן זית (ואפילו גרגר מנענע)
עכשיו, לאחר שהכנו את הרכיבים, כדאי לשמוע טיפים חשובים על האבוקדו. כשאתם בוחרים אבוקדו, הקפידו לבדוק את הצבע והמרקם שלו: אתם רוצים אבוקדו שיהיה כהה ועם מעט רכות. במידה והשכבת הקשה היא ירוקה ובפנים הוא קשה כמו אבן, אז באופן מסורתי הוא לא בשל.
שלבי ההכנה
המשך להכין ולחוות את האבוקדו בצורה הנכונה!
- קולפים את האבוקדו ומניחים את הבשר בקערה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומלח.
- אם בא לכם, הוסיפו גם שום קצוץ.
- מעבדים עם מזלג עד שהתערובת נראית קרמית ומעולה.
- טועמים ומתקנים טעמים.
- עכשיו מוסיפים טיפת שמן זית ומערבבים שוב.
- אפשר להגיש בסמרטוט עם לחם, או כבסיס לסלט משגע.
לאחר שסיימנו את השלבים העיקריים, הכנו מקום בשביל אפשרויות נוספות והרחבות. אבוקדו מאוד גמיש – והוא יכול להשתלב עם מרכיבים כמו פטרוזיליה, כמון ואפילו קוביות עגבנייה לקישוט. רוצים להוסיף נדבך דל קלוריות? תשימו קמצוץ של חריף, ולחיצת לימון של קיץ שיהיה חריף ומרענן!
תוספות אופציונליות
- טיפת רוטב צ'ילי לכל המשוגע.
- מעט בעשבי תיבול כמו נענע או כוסברה.
- קצת צנוברים קלויים – זה עושה את זה מושלם!
אז כאמור, האבוקדו לא רק פרי “רגיל”. מהניסיון שלי, הוא מצליח להיראות מושלם במינונים הנכונים. הוא כוכב של קיץ ושל סלטים, וכמובן מגיע ליותר מעם מישחים. חמיצות הלימון משדרגת את המנה לגבהים חדשים לחלוטין. תארו לעצמכם סלט עצום, עם רצועות אבוקדו שמזכירות את הקיץ הטוב ביותר שיצא לכם אי פעם לחוות.
שאלות ותשובות
מה מקור האבוקדו? האבוקדו מקורו במרכז אמריקה, אבל כיום הוא נפוץ בכל רחבי העולם. גידול האבוקדו קיים כבר מעל ל-10,000 שנה, מה שאומר שיש לנו חברה של פירות היסטוריים כאן.
במה שונה אבוקדו מרוב הפירות? האבוקדו הוא אחד הפירות היחידים שמכילים שומן בריא, כך שהוא בטוח וטעים במיוחד.
מה אפשר לעשות עם אבוקדו רך מדי? אם יש לכם אבוקדו רך מדי, ניתן להפוך אותו לרוטב וגם לשלב אותו בשייקים עשירים במיוחד!
האם אפשר לאכול את קליפת האבוקדו? אינני ממליץ על זה, קליפת האבוקדו לא ממש טעימה ומכילה כימיקלים מסוימים שלא ממש בריאים.
כיצד יודעים אם אבוקדו הוא בשל? את הבשלות של אבוקדו אפשר לבדוק על ידי לחיצה בעדינות על הקשפה שלו – אם היא נמעכת קצת, סימן שהגיע הזמן לאכול אותו.
האם אבוקדו מתאים לדיאטות? בהחלט! השומן הבריא שבאבוקדו יכול לסייע בהרגשת שובע מבלי להוסיף קלוריות רבות.
איזה סוגי אבוקדו קיימים? יש סוגים רבים, אך האבוקדו ההיספני והאבוקדו האמריקאי הם בין הפופולריים ביותר.
מתי הכי עדיף לאכול אבוקדו? האבוקדו בוגר לאחר שישה עד שמונה חודשים. אז אם יש לכם שיח אבוקדו בגינה – עזבו את הכל ותשקול אותו!
האם ניתן להקפיא אבוקדו? לא מומלץ להקפיא אבוקדו במלואו, ועדיף לקצוץ אותו קודם ולהקפיא פרוסות.
אם דברים זוונים לכם את הלב, אל תשכחו לשתף עם חברים את המתכון הזה ואת הידע הפנימי שלכם על האבוקדו במטבח שלכם. שיהיה בתיאבון, ותזכו לבריאות גבוהה!