אוכל עיראקי מתכונים שלא תוכל לפספס!

אוכל עיראקי: מתכונים שהופכים את השולחן למסיבה

עם הריחות הממכרים שנושאים בחובם סודות עתיקים ממטבחים עבריים, אוכל עיראקי מלהיב כל חיך. דבר אחד בטוח, מתכון מומלץ של אוכל עיראקי יכול מייד לשדרג את כל ארוחה. אם אתם רוצים להביא את טעמי העבר לימינו, אז הנה מתכון אגדי למשקה (או ששמניחים על השולחן) שיביא את המשפחה והחברים למצב של "ללקק את האצבעות". בואו נתחיל, כי מה שטוב מתחיל במטבח!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • מספר מנות: 4-6 מנות.

הרכיבים הדרושים

כחומרי גלם, האוכל העיראקי עשיר, ובשיטה הזאת נוכל להכין מנה משגעת.

  • 500 גרם בשר טלה קצוץ דק
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ו-pepper טחון לפי הטעם
  • חצי כוס צנוברים קלויים (לא חובה)
  • חצי כוס צמד קוונצ'ס (לא חובה)
  • 2 כוסות מים

אפשרויות תחליף

לטבעוניים: ניתן להחליף את הבשר בטופו או בעדשים מבושלות. ללא גלוטן: פשוט ודאו שהאורז הוא אורז ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו, כאשר יש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לתהליך הכנת המנה המפוארת הזו.

  1. טגנו את הבצל בשמן זית עד שיהיה שקוף.
  2. הוסיפו את השום וטגנו למשך דקה נוספת.
  3. הוסיפו את הבשר, תבלו עם מלח, ועשו זאת עד שהבשר מוכן.
  4. כשהבשר מתחיל להפוך חום, נוסיף את הכמון, הכורכום והפפריקה.
  5. ערבבו הכל בזהירות.
  6. כשהתבלינים מתמזגים בניחוחות המהממים, הוסיפו את האורז וערבבו עם הבשר.
  7. הוסיפו את המים, והביאו לרתיחה.
  8. הנמיכו את הלהבה, וסגרו בעזרת מכסה למשך 20 דקות.
  9. קודם לסיום, הוסיפו את הצנוברים (אם בחרתם להם).
  10. לאחר שהאורז ספג את הנוזלים, ערבבו בעדינות והגישו חם.

תוספות ושדרוגים

יש המון דרכים לשדרג מתכון נהדר כזה. לדוגמה, אתם יכולים להוסיף ירקות כמו גזר או קישוא, שיתנו טעם מגרה וצבעוניות ובריאות. גם מרטין רוטב טחינה עליו תקבלו תוצאה משגעת. זוהי מנה שמורכבת מהרמוניה של צבעים, טעמים וריחות, שתשקיפו על שולחן האוכל שלכם בשיא המהדרין.

שאלות ותשובות

מה ההיסטוריה של המטבח העיראקי? המטבח העיראקי משלב השפעות סוריות, פרסיות ואפילו של ממלכות עתיקות. הוא התפתח במשך מאות שנים והשתקלל סביב כל הקטנים והקטנים חיי העם היהודי בעיראק.

איך מכינים את הבשר ללא שמן? אם אתם רוצים גרסה דלת קלוריות, ניתן לאדות את הבשר במים עם תבלינים, במקום לטגן אותו בשמן. התוצאה עדיין תהיה מדהימה.

מהי הבחירה המושלמת לאורז? אורז בסמטי הוא הבחירה הטובה ביותר בזכות טעמו הנפלא והמרקם האוורירי שלו. מומלץ להשתמש באורז בסמטי שיישן.

האם אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט! אפשר להכין את המנה מראש, להקפיא ולחמם מחדש. כך תוכלו לקבל טעמים מדהימים בכל פעם.

למה להשרות אורז לפני הבישול? ההשריה עוזרת להסיר את העמילן והופכת את האורז לאוורירי יותר. חשוב לעשות זאת כדי שהאורז לא ייצא דחוס.

האם אפשר להוסיף חומוס למנה? כמובן! הוספת חומוס לאורז תהפוך אותו למנה עשירה יותר בחלבונים וטעימה מאוד.

מה הטעם של הפפריקה במנה? הפפריקה מוסיפה צבע מתוק וחריף קל, שהיא לא רק מוסיפה טעמים, אלא גם נראית נפלא!

מה ניתן להגיש עם האורז המוכן? מנה נהדרת לשוקולד עיראקי או סלט ירקות טריים ומרעננים. הם בדיוק מה שצריך על מנת להקנות לארוחה חזון רענן.

מה ההבדל בין המפות בעיראק כך? כל אזור בעיראק משלב מרכיבים שונים וזמנים שונים להכנת המנות. מה שכולל בתיבול, דרכי בישול ועד שהמצרכים הישנים פוגשים את החדש.

איך לאחסן את המנה? ניתן לאחסן את האורז בקופסה אטומה ולשמור במקרר עד שבוע. בפעם הבאה שתרצו, תחממו במיקרוגל ותחזירו את הטעמים למדרגה על.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה שלכם. כשיש מתכון כזה בטוח שתהיה שמחה ושוב שמחה סביב השולחן!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן